PDA

View Full Version : Oleg: Why doesn't the game prevent screensaver activation?



GoToAway
03-20-2004, 03:54 PM
I've never seen this mentioned here, so I figured I'd do it. Il-2 doesn't seem to capture monitor output like pretty much every other game. I have my screensaver set up to activate every 5 minutes because I frequently leave my workstation and would rather not log off each time. If 5 minutes goes by without keyboard input (like when cruising,) the screensaver activates and dumps me out of the game.

It just happened again, but this time it was especially annoying because it happened 30 minutes into a mission and by the time I was back in Il-2 and the paging had stopped, my BF-110 was a pile of scrap in a forest.

Any way that you can address this in the patch? I was hoping AEP did, but it didn't.

Thanks.

GoToAway
03-20-2004, 03:54 PM
I've never seen this mentioned here, so I figured I'd do it. Il-2 doesn't seem to capture monitor output like pretty much every other game. I have my screensaver set up to activate every 5 minutes because I frequently leave my workstation and would rather not log off each time. If 5 minutes goes by without keyboard input (like when cruising,) the screensaver activates and dumps me out of the game.

It just happened again, but this time it was especially annoying because it happened 30 minutes into a mission and by the time I was back in Il-2 and the paging had stopped, my BF-110 was a pile of scrap in a forest.

Any way that you can address this in the patch? I was hoping AEP did, but it didn't.

Thanks.

TX-EcoDragon
03-20-2004, 10:35 PM
many other sims will have issues with screen savers, I havent used a screen saver in about 9 years for this reason.

S!
TX-EcoDragon
Black 1
TX Squadron XO
http://www.txsquadron.com

Member-Team Raven
http://www.waynehandley.com

First Slot Pilot Aircraft #4 of the Virtual Haute-Voltige Team
http://www.vhvt.com/

http://www.attitudeaviation.com/

http://www.calaggieflyers.com

http://www.txsquadron.com/uploaded/TX-EcoDragon/ravenvert.jpg

Xnomad
03-21-2004, 02:46 AM
Yeah I had this last night as well, I left my seat and when I came back the screensaver was running. This is annoying as it messes up my FFB and going back to the game my joystick ends up like a wet noodle without any force in it at all. So I have to rejoin the multi-player game and lose all my points http://ubbxforums.ubi.com/images/smiley/16x16_smiley-sad.gif yes yes I know I'm a points *****.

http://www.xnomad.pwp.blueyonder.co.uk/sig.jpg

F19_Ob
03-21-2004, 06:41 AM
I have my screensaver running too but I have never seen it active while playing, even if i left the game idle for a while.....
Could it still be running in the background and cause my stutters online?????

rbstr44
03-21-2004, 07:06 AM
IL2/FB/AEP does not prevent Instant Messenger pop-ups when I am lining up for a kill, either; why not? http://ubbxforums.ubi.com/images/smiley/16x16_smiley-tongue.gif http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_biggrin.gif

SOLUTION: KILL IM! REMOVE IM! http://ubbxforums.ubi.com/images/smiley/icon_twisted.gif

Okay, I'm kidding. Maybe you can find a third-party freeware to suppress screensaver while the sim is running? Or, just give yourself a lot more time before saver activation.

Displacement through a Slab of Glass
http://sol.sci.uop.edu/~jfalward/refraction/displacementcolorthreebeams.jpg
Entering and exiting rays are displaced
from each other, but parallel.
Refraction of Light (http://sol.sci.uop.edu/~jfalward/refraction/refraction.html)

NegativeGee
03-21-2004, 07:37 AM
If you are having problems with IM spam, a free firewall should do the trick:

http://www.zonelabs.com/store/content/company/products/znalm/freeDownload.jsp?lid=zadb_zadown

There are probably other freebies out there as well.....

"As weaponry, both were good, but in far different ways from each other. In a nutshell, I describe it this way: if the FW 190 was a sabre, the 109 was a florett, or foil, like that used in the precision art of fencing." - Gunther Rall

http://www.invoman.com/images/tali_with_hands.jpg

Look Noobie, we already told you, we don't have the Patch!

TX-EcoDragon
03-21-2004, 01:09 PM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by ob_swe:
I have my screensaver running too but I have never seen it active while playing, even if i left the game idle for a while.....
Could it still be running in the background and cause my stutters online?????<HR></BLOCKQUOTE>

In Older Jet sims I have flown it does run in the background and cause all sorts of issues. I dont know if it would in FB as I havent used a screen saver in along time! If I am leaving my computer I just press that little power button on the monitor . . . screen AND electricity AND gameplay saver. ;-)


S!
TX-EcoDragon
Black 1
TX Squadron XO
http://www.txsquadron.com

Member-Team Raven
http://www.waynehandley.com

First Slot Pilot Aircraft #4 of the Virtual Haute-Voltige Team
http://www.vhvt.com/

http://www.attitudeaviation.com/

http://www.calaggieflyers.com

http://www.txsquadron.com/uploaded/TX-EcoDragon/ravenvert.jpg