PDA

View Full Version : Anyone playing below minimum requirements?



NightmareGK13
11-12-2014, 03:50 AM
As the title goes, just curious how many of you are able to do this and with what specs.

strigoi1958
11-12-2014, 04:03 AM
Our US forum members should be on tomorrow with feedback for us and I trust their opinions rather than people saying they run it on a silly system... we'll know soon my friend :)

NightmareGK13
11-12-2014, 04:06 AM
There are a lot of videos about but I would like players confirmation rather than the videos :P

Tahnit
11-12-2014, 04:09 AM
i7 920 3.4 gigs, 770 4gb, 12 gig ram. Running 40-30s at max settings minus AA which is set to FXAA. I am very happy with performance.

NightmareGK13
11-12-2014, 04:17 AM
Let's see if anyone has got any lower ahah xD

InViz0
11-12-2014, 04:26 AM
.... The game is a joke even on my 980GTX. It uses 98% of my 4GB VRAM, does not tap into my 780GTX physx card at ALL and i'm left with 40 FPS Ultra @ 1440P.

When I select low settings I think i can just barely achieve 60FPS. So I wouldn't bother if you don't have at least a 780GTX 3GB, anything with 3GB VRAM or less can expect choppy *** gameplay at any settings(3GB being the exception).

NightmareGK13
11-12-2014, 04:29 AM
I'm happy if i can get 20-30fps with my system, heck if it runs at all i'll be happy, my resolution isn't that high and I don't need to play in ultra or high, low-med will do just fine for me

InViz0
11-12-2014, 04:35 AM
I'm happy if i can get 20-30fps with my system, heck if it runs at all i'll be happy, my resolution isn't that high and I don't need to play in ultra or high, low-med will do just fine for me

a decent 3GB VRAM card will give you smooth gameplay at 1080p across ALL settings.

I was trying to point out that they heavily optimized this game around the PS4 and X1, I believe both of these systems run with 3GB VRAM and are running on medium settings.

The jump from low to ultra settings seemed to take nearly the same amount of performance from my PC, I imagine you will notice a similar result.

With an i7 4970K @ 4.0 GHZ I was at 30%-50% usage, this is a very video card dependent game.

Glyceren
11-12-2014, 05:00 AM
I run an i5 3570k, nVidia gtx 660 ti 2gb with evga, 8 gigs of ram and I can tell you I run at ultra settings with 60 fps no problem, sure there is some slight lag when entering new areas but overall it's easily at 60 fps through most scenarios. If you have a nVidia card just update the drivers, there is literally a driver just for the game.

jameswong56
11-12-2014, 11:46 AM
I7-4702MQ gt750m no problem in low graphic setting ,still sometimes a bit lag when there is many AI

jantherocker
11-12-2014, 12:04 PM
As the title goes, just curious how many of you are able to do this and with what specs.

Hey Buddy

My Game arrieved before my PC Upgrade
so i tried it without expexting it to run at all

q9550
4gbRam
GTX 660 2gb
1024x768
23-35 FPS

its "almost" playable on low-medium.. "almost" because every minute it completly freezes before it continues... my Ram is screaming for mercy :D

suprised that it even started :D

so i guess after the upgrade tomorrow

AMD FX 6300
8gb Ram

at the same resolution high will be possible :D

Zylkito
11-12-2014, 12:22 PM
I tried it on every Settings and well changing settings doesn't seem to have big impacts. Just few fps. My Intel Core i5-760 well 50-60% CPU Usage ehh I thought it is CPU Intensive. MY 7870 OC on every settings has a full usage. So this game is more GPU intense. RAM Usage from 8gb was never higher than 6.5 In Paris of course

Framewise: -.- lowest settings everything still drops to 15fps and less and then again up to 50

So this time it's not Ubisoft Kiev PC port fault for this mess. Since Console do run like crap too.

spidey18
11-12-2014, 01:02 PM
Running this game on a gtx65ti 2gb, i3 3240, 10gb Ram and getting 25-33 fps, everything on low but i haven't played much. Except soft shadows, hbao and high AA which are Nvidia specific options, the other options don't affect much the performance. But there is one thing i'm really upset, putting the textures to low it looks awfull on the far buildings, i've never seen so bad textures on a triple A game for some time, and to think those textures on low requires 2 gb Vram, WHAT THE HELL! Changing the resolution from 1080p to 720p it helps a lot for me, getting 40 fps, but again it looks blury combined with low texture results, well you can imagine. I'll play this game just for the story, rushing in the game as fast as possible, because it's not possible for me to explore.

aika3126
11-12-2014, 01:52 PM
My system
AMD A10-6800K APU 4.0 Ghz
AMD Radeon HD 8670D
16GB Ram

I can run the game with all low settings with some minor lag, but i can still play it, and hasn't crashed....yet.
I have an independent graphics card, but i need to get a better power supply first. then maybe I can run at medium with minor lag.
Either way all thats important is that I can play the game.

naumaan
11-12-2014, 03:27 PM
to all those low rig people ... start from low graphics settings .. and then increment them upwards .. adjust according to where you feel easy ... that will save you from crashes and burns

Rothruindir
11-12-2014, 03:45 PM
AMD FX 6300
8gb Ram

at the same resolution high will be possible :D

Hey, I'm guessing you will be upgrading your cpu and ram to this? if so could you give me feedback on the gameplay quality since I will have the exact same set up as this :) thanks

jantherocker
11-12-2014, 04:01 PM
Hey, I'm guessing you will be upgrading your cpu and ram to this? if so could you give me feedback on the gameplay quality since I will have the exact same set up as this :) thanks

As soon as my upgrade is finished and i tested it i will gladly report here

NightmareGK13
11-12-2014, 04:22 PM
still surprised to see a lot of people running below minimum specs, in a day or two i'll post my results (or maybe next week if the game takes it's time to arrive -_-)