PDA

View Full Version : Forced aspect ratio on my 16:10 monitor [SOLVED]



Zzzlol94
03-23-2014, 04:07 AM
In any resolution, the game forces a 16:9 aspect ratio with black borders on the top and the bottom.
Also, for some reason, the resolutions aren't saying the truth. The 1280x1024 setting is a 1440x900. I'm not sure why this happens.

1920x1200

http://i.imgur.com/WYNU5gYl.jpg (http://imgur.com/WYNU5gY)

1920x1080

http://i.imgur.com/NrnE9hal.jpg (http://imgur.com/NrnE9ha)

1280x1024

http://i.imgur.com/d3P8oN3l.jpg (http://imgur.com/d3P8oN3)

brookie44529
03-23-2014, 07:26 PM
yeah, i'm getting the same issue, i originally thought those bars were supposed to be there, but looking at other gameplay videos (including someone's footage of the beta) it seems they aren't.

Sebeuh
03-24-2014, 09:27 PM
That's weird. No problem gaming at a "real" 1920x1200 here (GeForce 780Ti, Dell U2412M). I've noticed the black bars in windowed mode, not fullscreen though.

Guys, what's your monitor model ? GPU ?

Zzzlol94
03-24-2014, 10:26 PM
I have a ZOTAC GTX 680 on the latest firmware 335.23, on Windows 7 HP x64 SP1. What monitor I use shouldn't matter, but it is a Samsung SyncMaster 2443.

I run a multi monitor setup, but it keeps on being like this even when running only my 16:10 monitor. I've also tried to change between windowed and fullscreen, but it doesn't change anything. Everything is still in a 16:9 aspect ratio.

Coookiebot
03-26-2014, 05:58 PM
Doesn't matter what u select; there's only 16:9. Got a 5:4 monitor myself and 1/3rd of my screen is filled with 2 black bars.

Xhane
04-04-2014, 01:01 AM
This should be fixed. Please let us know if it's not the case.