PDA

View Full Version : AC III system requirements?



oliacr
05-04-2012, 01:12 PM
What will be the upcoming Assassin's Creed III system requirements?
-Any possible ideas?

Black_Widow9
05-04-2012, 10:14 PM
We will have to wait until it is much closer to release time. That is usually when they are announced. ;)

Mars_Marty
06-05-2012, 09:30 PM
The problem is the new engine. It's not easy to guess, but I'm pretty sure they'll keep it around 2,4GHz CPU, 512mb VRAM, 3-4GB ram... something that's meesing betveen minimal and recommended specs for most of the games right now. Each new AC had only slightly higher reqs, but as I said, with new engine nobody really can guess.

Grazel69
06-07-2012, 01:00 AM
I believe the system requirements are
GET A FRICKING CONSOLE

oliacr
06-07-2012, 09:14 PM
The problem is the new engine. It's not easy to guess, but I'm pretty sure they'll keep it around 2,4GHz CPU, 512mb VRAM, 3-4GB ram... something that's meesing betveen minimal and recommended specs for most of the games right now. Each new AC had only slightly higher reqs, but as I said, with new engine nobody really can guess.

I don't know, its 2k12 now, and the new engine is better so i think they won't keep it around 2,4ghz cpu, 512mb vram, 3-4gm ram.
Maybe
Windows 7 or Vista
INTEL i5 processor or higher
2-4 GB RAM
NVIDIA gtx 460 or higher
DX 11

its can be the recommended reqs. in my opinion

crysiscreed2011
06-09-2012, 06:04 PM
You are all thinking that you will need,awsome,strong PC.Maybe you dont need that good pc to run it.Look at Crysis 2,it has better graphic than AC3 will have,but you can stiil run Crysis 2 on average PC

coolbir
07-07-2012, 07:47 AM
i got ati hd 5450 2gb ddr3 graphics could i run it
other things are
intel core i5 2320 3.00 ghz
8 gb ram
windows 7 64 bit

oliacr
07-07-2012, 09:33 AM
You are all thinking that you will need,awsome,strong PC.Maybe you dont need that good pc to run it.Look at Crysis 2,it has better graphic than AC3 will have,but you can stiil run Crysis 2 on average PC

maybe but Crysis 2 released in 2011, AC III coming in 2012 ...

AnthonyA85
07-08-2012, 03:42 PM
As stated, the requirements haven't been announced yet, though, i do not think they will be too excessive, since the engine (and the game) is designed to run on console hardware that is about 5/6 years old, so after being optimized for PC, i can't imagine the specs bieng any higher than those of Revelations, which were pretty standard.

oliacr
07-08-2012, 04:04 PM
As stated, the requirements haven't been announced yet, though, i do not think they will be too excessive, since the engine (and the game) is designed to run on console hardware that is about 5/6 years old, so after being optimized for PC, i can't imagine the specs bieng any higher than those of Revelations, which were pretty standard.

I hope

xLegionzzz
07-29-2012, 02:30 PM
As stated, the requirements haven't been announced yet, though, i do not think they will be too excessive, since the engine (and the game) is designed to run on console hardware that is about 5/6 years old, so after being optimized for PC, i can't imagine the specs bieng any higher than those of Revelations, which were pretty standard.

Man,you gave me alot of hope :D

RogwelTarune
08-12-2012, 10:24 AM
Does the game work on XP?

Specs:
Intel E5400 Dual Core 2.7 GHz processor
Nvidia Geforce 9800 GT 512 Mb
3.5 GB DDR3 RAM 160MHz
Windows XP Professional 32-bit

oliacr
08-13-2012, 01:03 AM
Does the game work on XP?

Specs:
Intel E5400 Dual Core 2.7 GHz processor
Nvidia Geforce 9800 GT 512 Mb
3.5 GB DDR3 RAM 160MHz
Windows XP Professional 32-bit

I don't know, we need to wait for system requirements.

Locopells
08-14-2012, 12:36 AM
I believe the system requirements are
GET A FRICKING CONSOLE


http://www.youtube.com/watch?v=1eO3XmuVry4

I guess that since the OP thought he was on the PC forum, he could ask about playing the game in much better quality without harassment...

As others have said, there's no way to tell what the SRs will be until much closer to release.

oliacr
08-14-2012, 04:49 PM
I believe the system requirements are
GET A FRICKING CONSOLE
never

Boeteloez
08-17-2012, 03:53 PM
Will this game get uptodate graphics, like dx11

Ghost recon future soldier was a joke and a simple consoleport. Please dont port AC3 as well. Whats the word on this?

MT4K
08-17-2012, 06:03 PM
Will this game get uptodate graphics, like dx11

Ghost recon future soldier was a joke and a simple consoleport. Please dont port AC3 as well. Whats the word on this?

AC3 will support DX11 :).

xLegionzzz
08-27-2012, 08:35 PM
Does anyone know when the official system requirments will be released ? I expect in the middle of septemeber.If anyone has some leaked infos about it then post it.

AustinGamer
08-30-2012, 12:48 PM
I have 1 GB of Ram and Dual Core processor, Is this game works on my HCL system.

Shashank250
09-21-2012, 06:40 AM
I hope

Hey in't aint be too high .. Ubi games dont have much high specs ,,, atleast i can have that much faith on Ubi

ProletariatPleb
09-21-2012, 06:54 AM
I believe the system requirements are
GET A FRICKING CONSOLE
I believe you should get off this section of the forum and stop giving stupid answers.

Locopells
09-22-2012, 01:14 AM
Yeah, otherwise...


http://www.youtube.com/watch?v=PySyY67HIB4

alex_flavio
09-25-2012, 12:17 AM
Hello Assassin friends
Like you said, Ubi games don't have much high specs, I'm praying that have a similar or near specifications of AC Revelations. But I can't wait to know if I will need to upgrade my PC and to buy my Signature version. Unfortunately, I live in Brazil and the Freedom Edition will not be sell here....But I enjoy to finally buy in a pre-order here. Thank you Ubisoft.

From a big AC fan from Brazil

Regards,

Alex Flávio Ferreira

bukowski113
09-26-2012, 01:31 AM
PC requirements for AC3 have been posted: http://ubisoft.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/17133/p/88%2c2511

I'll slam a sticky up top as well so they're nice and visible.

Berrg3
09-26-2012, 03:29 AM
I really do not know any of this things so may anyone please tell me whether this:

Model: Aspire X1470
Processor: AMD Dual-Core A3400 APU with Radeon(tm)HD 6410D Graphics, 2.70 GHz
RAM: 3GB DDR3
System Type: 64-Bit Operating System

Meets the minimum requirements for AC3? anyone can tell me please? Do not know much about the system I have currently so I put the model there if this is not enough.
Any help is aprreciated..seriously.

ProletariatPleb
09-26-2012, 03:38 AM
I really do not know any of this things so may anyone please tell me whether this:

Model: Aspire X1470
Processor: AMD Dual-Core A3400 APU with Radeon(tm)HD 6410D Graphics, 2.70 GHz
RAM: 3GB DDR3
System Type: 64-Bit Operating System

Meets the minimum requirements for AC3? anyone can tell me please? Do not know much about the system I have currently so I put the model there if this is not enough.
Any help is aprreciated..seriously.
Can it run Revelations?

Berrg3
09-26-2012, 03:47 AM
Can it run Revelations?

Yeah it ran revelation of medium to high flawlessly.

ProletariatPleb
09-26-2012, 03:53 AM
Yeah it ran revelation of medium to high flawlessly.
Well then, assuming the game has DX9 and these requirements are almost correct you should be able to play AC3 on the same settings.

Berrg3
09-26-2012, 04:04 AM
Well then, assuming the game has DX9 and these requirements are almost correct you should be able to play AC3 on the same settings.

Really? Are the specs released for AC3 similar to those of ACR?

AnthonyA85
09-26-2012, 05:05 AM
I really hope those specs are incomplete, since DX11 isn't mentioned (but DX9 is, and it shouldn't be, not if XP isn't suported)

dex3108BL
09-26-2012, 06:43 AM
Well lets see. If game doesn't support Windows XP only logical reason is because it uses DX10 or higher. If game supports DX9 i don't see why Windows XP is not supported. And if Shader 4.0 is minimum DX9 card is not an option because Shader 4.0 cards are DX10 or higher.




So i would like to ask Shade, Widow or UbiGabe to check with devs what are real requirements.

ARustyFirePlace
09-26-2012, 10:33 AM
No XP? Nice! This sounds like it will be worth waiting for.

Will_Lucky
09-26-2012, 03:02 PM
Well lets see. If game doesn't support Windows XP only logical reason is because it uses DX10 or higher. If game supports DX9 i don't see why Windows XP is not supported. And if Shader 4.0 is minimum DX9 card is not an option because Shader 4.0 cards are DX10 or higher.




So i would like to ask Shade, Widow or UbiGabe to check with devs what are real requirements.

I suspect its a Typo, they mean DX10 not DX9. Looking at the supported card list there isn't a single DX9 card on the list, they've dropped support for XP (More games are doing that anyway for cost saving), want SM4 as a minimum. I'd say DX9 is a typo.

dex3108BL
09-26-2012, 03:14 PM
Ubi Support told me on twitter that it is probably mistake in DX part :D Also this fall there is no single AAA game that supports DX9 :D

Berrg3
09-26-2012, 07:56 PM
AC3 will not be supporting Windows XP.

AnthonyA85
09-27-2012, 01:51 AM
Ubi Support told me on twitter that it is probably mistake in DX part :D Also this fall there is no single AAA game that supports DX9 :D

Did they happen to say if DX11 would be supported?

dex3108BL
09-27-2012, 09:20 AM
Nope. But since only minimum requirements are posted and game is running in DX10 i think that recommended requirements will support DX11.

dmc4355
10-04-2012, 03:17 AM
You might be correct. I a 4 year old PS3 and XBox 360 can run the game then a new PC could easily run it. But no one knows for sure.

AnirudhGoyal97
10-04-2012, 05:07 PM
coolbir I don't think so that you would be able to run AC. My old graphics card was same as yours I replaced it with Sapphire HD 6670 1GB DDR5.

SergiyUA16
10-05-2012, 03:34 PM
Please make Russian Postproduction game, we were not comfortable to play with subtitles, how do we pay attention to the story if we do not understand anything, and we always will be reading subtitles and not watching movies, please make Russian Postproduction game