PDA

View Full Version : sound problems/fixes?



stella1954
02-08-2008, 06:26 PM
I have the 1946 4.08 version. It ran beautifully for 1 year. Now the sound is rough. Voices tend to echo or repeat a small amount. I've tried adjustments to both the sound and set-up menus. Nothing improves it, but is is possible to make it worse.

clues:
-Sound went away on the computer 3 times. IYogi got it going again.
-The sound symton began on the 3rd fix.
-We uninstalledn and reinstalled the original sound blaster cd.
-Then uninstalled and reinstalled the 1946 and 4.08.
-Also, we updated the sound blaster with the latest patch.
- when using direct x...the sound card does not show a version.
-all other music on the computer works fine.

Any suggestions would greatly be appreciated.

Thank you

stella1954
02-08-2008, 06:26 PM
I have the 1946 4.08 version. It ran beautifully for 1 year. Now the sound is rough. Voices tend to echo or repeat a small amount. I've tried adjustments to both the sound and set-up menus. Nothing improves it, but is is possible to make it worse.

clues:
-Sound went away on the computer 3 times. IYogi got it going again.
-The sound symton began on the 3rd fix.
-We uninstalledn and reinstalled the original sound blaster cd.
-Then uninstalled and reinstalled the 1946 and 4.08.
-Also, we updated the sound blaster with the latest patch.
- when using direct x...the sound card does not show a version.
-all other music on the computer works fine.

Any suggestions would greatly be appreciated.

Thank you

FoolTrottel
02-09-2008, 03:36 AM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><div class="ip-ubbcode-quote-title">quote:</div><div class="ip-ubbcode-quote-content">when using direct x...the sound card does not show a version. </div></BLOCKQUOTE>
Please post a complete DxDiag Report (http://www.airwarfare.com/tech/system.htm#001) in here.

(Looks like that SoundBlaster driver is not installed correctly.)