PDA

View Full Version : TrackIR Hotkeys



funkster319
09-26-2007, 07:22 AM
Hmmm I'm Running IL2 1946 4.08m and have a slight problem with my TrackIR.

Basically my "center" / "Enable/disable" HOTKEYS are not working. I have tried resetting them in trackir control panel but to no avail.

Any one else had this or any ideas?

funkster319
09-26-2007, 07:22 AM
Hmmm I'm Running IL2 1946 4.08m and have a slight problem with my TrackIR.

Basically my "center" / "Enable/disable" HOTKEYS are not working. I have tried resetting them in trackir control panel but to no avail.

Any one else had this or any ideas?

TgD Thunderbolt56
09-26-2007, 07:25 AM
I'd simply try uninstalling and reinstalling the software. Make sure you unplug the device then uninstall, then reinstall, then plug it back in.

Bearcat99
09-26-2007, 07:36 AM
I have the same key for center in TIR that I use in the FoV settings in the sim.

funkster319
09-26-2007, 08:40 AM
Yeah reinstalled it ! It all works fine except for the hotkeys - so it's a bit of a pain if it goes off center!

This version of IL2 just doent seem to let the TrackIR keys overide them or even trap them? ? ?

F19_Orheim
09-26-2007, 08:42 AM
maybe change the hotkey for centering in the profile? I am not sure but I think that F12 is default. Maybe that key is taken byt another command in the game?

buzzsaw1939
09-26-2007, 08:52 AM
Just a thought... but I had a similar problem once, it turned out I had some bad keyes, new key board solved it!

funkster319
09-26-2007, 09:28 AM
Nope tried different TrackiR mappings and still the same.

Also keyboard fine- as in game commands work fine on those keys - it is just this version of IL2 1946 (for me at least

edosmund
09-26-2007, 01:08 PM
Are you also using Hyperlobby? I think I have the same problem. I can use with IL-2 fine in offline mode. But if I play online using Hyperlobby my TackIR hotkeys don't work. I think Hyperlobby steals focus from IL-2.

VMF-214_HaVoK
09-26-2007, 01:20 PM
Well you would not think it could be a hardware issue since it works so it has to be some kind of software conflict. Did you install anything new right before it quit working? Maybe you could try a system restore back to when it was working. When you disconnect TIR and remove the divers you could see if there are any registry entries and remove them as well. Have you asked naturalpoint about the issue?

S!

funkster319
09-26-2007, 02:46 PM
Havok - Yeah I think it is a software conflict - probably something to do with Vista64! It works fine with other things and works good in IL2 except I cant recenter - this is not a major issue but if I tab out of game I have to it goes off center and I need to completely restart IL2. I think I'll speak to NP and see if they can suggest anything.

Just wondered if anyone else had experienced this issue.

Cheers for help anyways http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_smile.gif

funkster319
09-26-2007, 03:05 PM
hmmm just found a thread whilst looking for VAC stuff..

Have now mapped TR to joystick keys will give it a whirl.

http://forums.ubi.com/eve/forums/a/tpc/f/23110283/m/814...821096755#5821096755 (http://forums.ubi.com/eve/forums/a/tpc/f/23110283/m/8141006755?r=5821096755#5821096755)

Urufu_Shinjiro
09-26-2007, 04:09 PM
I have vista64 and haven't had the problem. Did you right click on the install and install as admin? How about the trackir.exe, is it set to run as admin (right-click->compatability tab)? Try turning off UAC if you haven't already.

funkster319
09-27-2007, 04:15 AM
Yeah I sorted it whilst fixing VAC - I had installed it as Admin but hadn't run it as admin. VAC had same problem ran fine but couldn't trap commands whilst in game.

I might post a brief thread regarding Vista64 setup as to help others http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_smile.gif

Urufu_Shinjiro
09-27-2007, 06:51 AM
Post it in this thread: http://forums.ubi.com/eve/forums/a/tpc/f/49310655/m/314103891

NP_Vincent
09-27-2007, 03:40 PM
Glad it is up and running.....