PDA

View Full Version : DIESEL and electric engine sounds are mixed up



henrysr37
11-29-2006, 03:17 AM
Hello,
when riding the surface of the sea, the engines of my submarine smoothly sound as if electrical.
When diving, the Diesel engines start their typical loud and powerful hammering. As if indicating to the destroyers: "here we are ..." http://forums.ubi.com/images/smilies/touche.gif.
This wonderful game is really spoiled
by this.

Is there a patch anywhere for correct interchanged sounds?
Though thoroughly studying the present comments in this forum, I cannot find out whether or not.

I got a quite new edition and tried to patch, which however was not necessary, obviously.

Thanks beforehand from henrysr37!

henrysr37
11-29-2006, 03:17 AM
Hello,
when riding the surface of the sea, the engines of my submarine smoothly sound as if electrical.
When diving, the Diesel engines start their typical loud and powerful hammering. As if indicating to the destroyers: "here we are ..." http://forums.ubi.com/images/smilies/touche.gif.
This wonderful game is really spoiled
by this.

Is there a patch anywhere for correct interchanged sounds?
Though thoroughly studying the present comments in this forum, I cannot find out whether or not.

I got a quite new edition and tried to patch, which however was not necessary, obviously.

Thanks beforehand from henrysr37!

baggygreen
11-29-2006, 03:36 AM
mate, im not sure if it has altered the sounds, i know its altered a lot of other things about the game, but if you try one of the supermods (i use The Grey Wolves - GW)it may well alter your opinion about the game being spoiled in any way shape or form!

Also, make sure you've patched to 1.4b, that fixes the majority of the bugs in the stock game

Celeon999
11-29-2006, 04:40 AM
Hello and welcome aboard http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_smile.gif

Do you have a 5.1 speaker system?
Have you checked your speaker settings ?


Or try the "Grey Wolves Super-Mod.

The volume of the engine sound was tuned down a bit and the submerged sound was altered too. Maybe you like this more. http://forums.ubi.com/images/smilies/16x16_smiley-wink.gif<div class="ev_tpc_signature">

http://img354.imageshack.us/img354/7347/germanyf2t11x2ef.gif (http://imageshack.us)http://img111.imageshack.us/img111/341/sig31lu4.jpg (http://imageshack.us)

AVGWarhawk
11-29-2006, 09:18 AM
I have heard of reversed stereo but nothing like this. Do you get 17 kts submerged? Are you using the snorkel that allows the diesels to run while submerged?

Go get GW mod and install it clean. That should take care of all ills you are experiencing.<div class="ev_tpc_signature">

The last thing I heard as the British boarded my boat, "Boot hoch halten sonst wird keiner gerettet!"....Keep the boat afloat or no one will be rescued! My war was over....

henrysr37
12-05-2006, 09:55 AM
Hello mates, thank you for your comments. I'll try your suggestions and see what goes on.
My 5.1 loudspeaker system indeed is not really fixed as I changed my PC, for instance.
I shall be glad to inform you within short - so long -
henrysr

henrysr37
12-05-2006, 09:59 AM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><div class="ip-ubbcode-quote-title">quote:</div><div class="ip-ubbcode-quote-content">Originally posted by AVGWarhawk:
... Do you get 17 kts submerged?... snorkel that allows the diesels to run while submerged?......

Go get GW mod and install it clean. .... </div></BLOCKQUOTE>

Thank you - no, speed submerged is electrical speed only ...
snorkel with diesels are familiar to me ...
please, what is GW mod? and how can I get it?

I shall try and see http://forums.ubi.com/images/smilies/16x16_smiley-indifferent.gif

Celeon999
12-05-2006, 10:11 AM
Look here (http://www.users.on.net/%7Ejscones/TGW/) http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_wink.gif<div class="ev_tpc_signature">

http://img354.imageshack.us/img354/7347/germanyf2t11x2ef.gif (http://imageshack.us)http://img111.imageshack.us/img111/341/sig31lu4.jpg (http://imageshack.us)

henrysr
01-31-2007, 04:54 AM
Hello again,
thanking you for your suggestions, I loaded the grey wolves yesterday and seem to be happy. Much more life around, nice colours a.s.o. a.s.o. Also those sounds have improved at least.
But one thing is strange now and frustrating:
I cannot fire torpedoes any longer:!
Formerly it was hitting ENTER or mouse-operated red buttons.
Now it should be Control+Enter, but nothing happens, only a click noise!
Touching the red buttons has no effect, either.

Is this a new bug?

henrysr
01-31-2007, 07:52 AM
Hello mates,
there ist another big bug after my download of GW (which I did yesterday via Launch Game shadow, as proposed in the GW website):
nearly every instrument in the Zentrale (cockpit) shows 0 (zero) or at 12 o'clock. While the boat is running half speed, it reads Zero, and so on. The main instruments only, at the bottom of the screen, are all right, so I did not realize the bugs earlier.

There must be something wrong - but what?
I hope somebody can help me again.
henrysr
http://forums.ubi.com/images/smilies/sadeyes.gif

tuddley3
01-31-2007, 08:26 AM
You need the Dec 23rd Corrections patch for GWX. It's on the same link as above under Hotfixes and Patches.