PDA

View Full Version : Lag issues :/



tangboy
05-12-2008, 02:55 PM
I installed AC this morning and find that with the videos there is major graphics lag (as if stuck in honey, moving slowly) whereas the sound goes at a normal speed until another character has to speak.

Also when I was starting the first stage, going in the cave to the templars it got laggy when I went to assassinate the first templar after jumping across the pits...

Dell Inspiron 530
Intel Core Duo CPU
E6550 @ 2.33GHz
1.98 GHz, 1.00 GB of RAM
NVIDIA GeForce 8300 GS

tangboy
05-12-2008, 02:55 PM
I installed AC this morning and find that with the videos there is major graphics lag (as if stuck in honey, moving slowly) whereas the sound goes at a normal speed until another character has to speak.

Also when I was starting the first stage, going in the cave to the templars it got laggy when I went to assassinate the first templar after jumping across the pits...

Dell Inspiron 530
Intel Core Duo CPU
E6550 @ 2.33GHz
1.98 GHz, 1.00 GB of RAM
NVIDIA GeForce 8300 GS

davo81
05-12-2008, 05:46 PM
Well, it's mostly because of your extremely low end video card. A 8300GS won't cut it for this game. And i'd grab at least another gig of ram. what OS are you running?

almagam
05-12-2008, 05:50 PM
Tangboy do you have a game system because im sick of hearing oh my comp isn't working.just ask someone who knows pointless thread wow! i tell you these noobs. http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_rolleyes.gifclap it up for the noob http://forums.ubi.com/images/smilies/clap.gif http://forums.ubi.com/images/smilies/clap.gif

davo81
05-12-2008, 06:01 PM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><div class="ip-ubbcode-quote-title">quote:</div><div class="ip-ubbcode-quote-content">Originally posted by almagam:
Tangboy do you have a game system because im sick of hearing oh my comp isn't working.just ask someone who knows pointless thread wow! i tell you these noobs. http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_rolleyes.gif </div></BLOCKQUOTE>

Perhaps he wants to play the PC version because he doesn't own a console? I have a PS3 and PC. PS3 looks worse, has a worse framerate, worse controls, more bugs. Seriously the ps3 version is pathetic. The only reason why people are having problems with the PC version is because they have underspec hardware and lack of knowlage.

almagam
05-12-2008, 06:11 PM
Davo first of all i have a 360 which is probably why the 360 is better than the ps3 and the comp version perhaps thats why i came off like that but i wasnt trying to be mean. Or was i http://forums.ubi.com/images/smilies/shady.gif http://forums.ubi.com/images/smilies/784.gif http://forums.ubi.com/images/smilies/mockface.gif http://forums.ubi.com/images/smilies/icon_twisted.gif

TokyoPoliceClub
05-12-2008, 06:16 PM
I'd start by saying your graphics card isn't the worst I've seen run AC but it is certainly not the most powerful. You can really buy any top-notch card and it will be outdated by games like AC and Crysis in a matter of weeks, months at the most. I would however suggest upgrading to a more powerful one, but I do NOT suggest spending extra money on the top of the line cards. Also, try closing any applications running in the background, may sound useless but it can takes lots of load of your CPU. Like davo said, please post your OS or maybe even a dxdiag to see if anything else can be causing this slow-down besides your graphics card.
And almagam no need making a post like that and this post was NOT pointless. It's just somebody asking for help and you could try to respect that.

almagam
05-12-2008, 06:24 PM
police club i understand what he was trying to do. But you dont make a post that is completly worthless.I mean come on there were a grip of post about the same thing he could of went to someones post and asked the qusetion 90/100 percent of people would payed attention i have proven my point i am done do not talk hush mode. http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_razz.gif http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_cool.gif http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_biggrin.gif http://forums.ubi.com/images/smilies/halo.gif http://forums.ubi.com/images/smilies/partyhat.gif

BTOG46
05-12-2008, 06:30 PM
almagam, kindly stay out of things, you make some of the most pointless threads on the forum, and a very high % of your posts are totally fatuous and irrelevant.
This thread was started by a PC user seeking help in optimising his system to reduce lag, it wasn't started just for you to act the fool in.

davo81
05-12-2008, 06:37 PM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><div class="ip-ubbcode-quote-title">quote:</div><div class="ip-ubbcode-quote-content">Originally posted by almagam:
Davo first of all i have a 360 which is probably why the 360 is better than the ps3 and the comp </div></BLOCKQUOTE>

The 360 is not better than the PS3 and PC. It depends on what games you like. The 360 and PS3 are far to limiting for me. No mods, No mouse, No keyboard. i Like the PC better because it has alot more power than any console, better control system (kb & m), Much more reliable and better overall graphics quality (framerates). Try and play Crysis on Delta with a gamepad..i'd very much like to see that.

almagam
05-12-2008, 06:39 PM
http://forums.ubi.com/images/smilies/agreepost.gif ok btog46 i agree i shouldn't of came to this post and said anything.Your right i should mine my bus,But btog you must agree with me there we're about a million post just like this asking the same thing so why would you snap on me and take it out on me i mean come on im not mean i didn't say anything offensive to him or you so.Let me conclude this post by saying i am sorry to him and police and you btog. http://forums.ubi.com/images/smilies/88.gif

TokyoPoliceClub
05-12-2008, 06:44 PM
It's all good mate we both see were your coming from, well at least I do. (I'd guess btog does too)

almagam
05-12-2008, 06:47 PM
thanks police oh and the laughing icon is to show how silly i was about the whole topic.

BTOG46
05-12-2008, 06:52 PM
The thing I don't understand, is what happened to the almost identical thread earlier. it was here a few hours ago. but now it's vanished.
The Polish guy in that one had almost exactly the same problem, but it was resolved.

almagam
05-12-2008, 06:55 PM
btog i proved my point again the same promblem so what do you think happened to it

BTOG46
05-12-2008, 06:58 PM
I found it, my memory was playing tricks on me, it's in the Assassin's Creed Community Help and Advice Forum, I could have sworn it was in this one http://forums.ubi.com/images/smilies/blink.gif

tangboy
05-12-2008, 07:04 PM
Sorry to start such a controversy. I checked numerous threads on this issue and used the search tool on each one to no avail. I checked through the last 3 pages on this specific forum for AC and didn't see any issues dealing with Lag like I had. So please don't flame me for that...

About the OS, I have posted on several threads and so I forgot to explain which OS I was using... so Windows XP Home Edition :/

Thanks for the polite replies, I'll check into a more up to date Vid card and check into another gig of RAM.

to the Flamers... keep on flaming if thats all you can do http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_smile.gif

ciao

BTOG46
05-12-2008, 07:16 PM
Do you have this core 2 duo microcode update installed?
http://support.microsoft.com/kb/936357

It helped someone who had lag problems in the Kingdom part of the game.

tangboy
05-12-2008, 07:29 PM
Thanks BTOG46, tried the update and didn't help :/ but it was worth a try. I do not have any AV running in the background etc so I believe my problem is my not-so-good video card and only 1 gig of RAM.

If there are any other ideas let me know... I appreciate your time!

Bobfish_Almight
05-13-2008, 12:13 AM
Wow, Alm got himself banned already? Dude!!! More relevantly, there's a third service pack available for XP now. It seemed to make the game run a little more smoothly for me so if you don't have it already it may be worth getting. Of course, it's worth getting anyway because it makes XP more secure so it's a win win

tangboy
05-13-2008, 06:00 AM
Ok... I'll get the SPK 3 while I am mowing the grass this afternoon... thanks again people!

Bobfish_Almight
05-13-2008, 10:53 AM
Hope it helps

tangboy
05-30-2008, 07:44 PM
Picked up 2 more gigs of RAM to up my total to 3 gigs and its still laggy. So next is to get a new video card. Just bought a Crocea clam for my reef tank so I'll have to save up for one. Any ideas to replace the one I have?

caswallawn_2k7
05-30-2008, 08:44 PM
it most likly is the 8300 graphics card it is a very low end card all you can try doing is disabling all graphics options if that doesnt help you will need to upgrade. as the 8400 is only rated about 3 or 4 times faster than onboard graphics so the 8300 will be even slower. compaird to the 8800 rated at about 18 times and the 7900 at about 14 times so on that rating your card is incredably low.