PDA

View Full Version : Speedbar disable in Server.cmd Possible?



Nero111
10-20-2004, 03:22 AM
Hi folks
I had a browse around but didnt find anything concrete about this.
I want to disable the speedbar on our dedicated server.
I see there is a syntax command for it,
Notes on the €œspeedbar€ Command

The server hosting an on-line game now has an ability to disable using the so-called speed bar feature €" the digital information display located in the lower left corner of the screen. The command syntax is:
speedbar [SHOW|HIDE]

If you want players connected to your server not to use these digital instruments, issue speedbar HIDE.
You can type in speedbar SHOW to restore back the default settings and allow players to use the speed bar.

Question is can a line be added to the exisiting server.cmd file like this
speedbar HIDE
???

We dont have direct access to our server so making changes on the fly is not an option, the server reboots everyday remotely and we have to make changes to the ini or cmd files to force difficulty changes.

Current server.cmd looks like this
difficulty SeparateEStart 1
difficulty ComplexEManagement 1
difficulty NoMapIcons 1
difficulty NoMinimapPath 1
difficulty NoInstantSuccess 1
difficulty TakeoffLanding 1
difficulty WindTurulence 1
difficulty FlutterEffect 1
difficutly StallsSpins 1
difficulty BlackoutsRedouts 1
difficulty EngineOverheat 1
difficulty TorqueGyroEffects 1
difficulty RealisticLandings 1
difficulty CockpitAlwaysOn 1
difficulty NoOutsideViews 1
difficutly Headshake 1
difficulty NoIcons 1
difficulty RealisticGunnery 1
difficulty LimitedAmmo 1
difficulty LimitedFuel 1
difficulty Vunerablity 1
difficulty NoPadlock 1
difficulty Clouds 1
mp_dotrange FREINDLY DOT 25.0 TYPE 3.0 COLOR 3.0 RANGE 3.0 NAME 3.0 ID 0.5
mp_dotrange FOE DOT 25.0 TYPE 0.001 COLOR 3.001 RANGE 0.001 NAME 0.001 ID 0.001
mission LOAD net/dogfight/FBD/fwp51.mis BEGIN
f gc.cmd

The dotrange settings are there for when we have icons on.

I also came across some text in the confs.ini file
[NET]
speed=8000
serverChannels=32
localPort=21000
SkinDownload=1
;SkinDownload=0
;difficulty=193791
difficulty=10418175

A post refered to full real settings (which is what we want) being these digits,, 16777215 , can anyone confirm this.
Many thx
cheers

JG54_Arnie
10-20-2004, 05:27 AM
Check number six here:

http://forums.ubi.com/eve/forums?a=tpc&s=400102&f=23110283&m=692106434

Tully__
10-20-2004, 05:31 AM
I don't know about the server.cmd file, but if you're using FBDaemon you can put server commands in the mission briefings files. See the "Mission Parameters" section of the FBDaemon documentation (http://www.greatergreen.com/il2/fbd2/fbd2.htm)

Nero111
10-20-2004, 06:59 AM
Thx guys
I got it sorted by runnning a few tests here by networking my desktop and running the DS on my notebook.

I used the confs.ini file way,
in the difficulty line just changed the digits to 16777215
Thats full real with no anything hehhee.
cye

edit, Yeah Tuly we use FBD but its a mission to go and change all the maps we have on rotation, we have quite a lot, although that way would work no doubt. Confs.ini is the easiest. thx