PDA

View Full Version : Sound problem GW



ATTACK_HAMSTER
11-22-2006, 03:58 PM
Hi guys, just wondering if anyone can help me.

I have just installed GW for the first time and i seem to have a problem with sound, my deck gun doesn?t make a noise and neither does my flak. Not only that but when i open a tube door i get no noise. The worst thing appears to be when i get a hit with a torp or indeed a deck gun shot, i hear no explosion http://forums.ubi.com/images/smilies/sadeyes.gif is this a "feature" of GW ?

BTW i did a fresh install and patch.

Hope somebody can help as i think im gonna have to uninstall GW if i cant have explosions http://forums.ubi.com/images/smilies/16x16_smiley-sad.gif

BTW I did do a forum search but came up with nothing.

Thanks for reading.<div class="ev_tpc_signature">

__________________________

You ain't getting me on no sub FOOL !!

ATTACK_HAMSTER
11-22-2006, 03:58 PM
Hi guys, just wondering if anyone can help me.

I have just installed GW for the first time and i seem to have a problem with sound, my deck gun doesn?t make a noise and neither does my flak. Not only that but when i open a tube door i get no noise. The worst thing appears to be when i get a hit with a torp or indeed a deck gun shot, i hear no explosion http://forums.ubi.com/images/smilies/sadeyes.gif is this a "feature" of GW ?

BTW i did a fresh install and patch.

Hope somebody can help as i think im gonna have to uninstall GW if i cant have explosions http://forums.ubi.com/images/smilies/16x16_smiley-sad.gif

BTW I did do a forum search but came up with nothing.

Thanks for reading.<div class="ev_tpc_signature">

__________________________

You ain't getting me on no sub FOOL !!

stabiz
11-22-2006, 04:38 PM
Did you remove the SH3 folder in "My documents" before install?

1.JaVA_Hornet
11-22-2006, 06:22 PM
I have this problem after playing gw for months.

Many sound i doesnt hear anymore.

Very strange.<div class="ev_tpc_signature">

http://img.photobucket.com/albums/v423/hornetsting/javadix.jpg

ATTACK_HAMSTER
11-23-2006, 01:32 AM
Hi stabiz,

I removed every trace of SH3 on my system. Any help you can provide will be greatly appriciated as im loving all the GW stuff http://forums.ubi.com/images/smilies/clap.gif

Cheers<div class="ev_tpc_signature">

__________________________

You ain't getting me on no sub FOOL !!

stabiz
11-23-2006, 05:24 AM
You could have a look at this thread:

http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=95934&...light=missing+sounds (http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=95934&highlight=missing+sounds)

ATTACK_HAMSTER
11-23-2006, 11:39 AM
Thank you for your help Stab http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_smile.gif

But im afraid even removing all things SH3 doesn?t solve it http://forums.ubi.com/images/smilies/sadeyes.gif im just gonna have to play stock, i cant live without explosions and the sailors talking ( that last sentence sounds a little camp http://forums.ubi.com/images/smilies/88.gif http://forums.ubi.com/images/smilies/88.gif http://forums.ubi.com/images/smilies/88.gif)

Have fun.<div class="ev_tpc_signature">

__________________________

You ain't getting me on no sub FOOL !!

bunkerratt
11-23-2006, 11:55 AM
do you use onboard sound or a third party vender card?<div class="ev_tpc_signature">

http://i24.photobucket.com/albums/c40/bunkerratt/Kensnewsigrevised.jpg
http://i24.photobucket.com/albums/c40/bunkerratt/voted.jpg

ATTACK_HAMSTER
11-23-2006, 12:20 PM
Hi Bunkeratt,

My sound comes from the following,

Device Audio : 82801DB/DBL/DBM (ICH4/ICH4-L/ICH4-M) AC'97 Audio Controller

Which is onboard if im right. I have got the latest drivers for it too.

I have just installed RUB 1.45 and i am experiencing the same problems http://forums.ubi.com/images/smilies/sadeyes.gif

Im just gonna roll back to stock as my little foray into the Mod scene (still use commander though http://forums.ubi.com/images/smilies/25.gif ) has made me miss out on some valuable patrol time and BDU won't be happy http://forums.ubi.com/images/smilies/16x16_smiley-wink.gif

Thanks for all your help guys.<div class="ev_tpc_signature">

__________________________

You ain't getting me on no sub FOOL !!

bunkerratt
11-23-2006, 01:20 PM
it's the ac 97 thats the root of the probs i belive...do a search in the fourm ..but if i am correct this the prob...<div class="ev_tpc_signature">

http://i24.photobucket.com/albums/c40/bunkerratt/Kensnewsigrevised.jpg
http://i24.photobucket.com/albums/c40/bunkerratt/voted.jpg

stabiz
11-23-2006, 01:44 PM
I used AC97 (Realtek?) sound without any problems a while ago. Strange.

1.JaVA_Hornet
11-23-2006, 05:20 PM
I have a Audigy 2ZS pci card.
Drivers are updated.

Missing sound is since this week after
playing sh3 for months.<div class="ev_tpc_signature">

http://img.photobucket.com/albums/v423/hornetsting/javadix.jpg

Realjambo
11-24-2006, 05:13 AM
@ 1.Java_Hornet:

I know with recent driver updates Creative have for some reason removed the CMSS EAX features for the Audigy range of soundcards ( I run an Audigy 2 ZS too) I don't know why - perhaps it's to tempt us all to buy the X-Fi card that has that extra stuff as standard.

This may have something to do with you losing some your sounds. It might be worth emailing them. I've always found Creative to be really helpful. They sent me out a replacement bass box and remote volume control no quibble or question when I emailed them saying my SBS 560 5.1 speakers volume control was playing up, I was really impressed.<div class="ev_tpc_signature">

http://img.photobucket.com/albums/v642/antsmith/posted-sig.jpg http://img.photobucket.com/albums/v642/antsmith/november-ssc.jpg

1.JaVA_Hornet
11-24-2006, 07:36 AM
Thank you for the response but....

I found out this matter. I knew that
i read this in the past and it works.

It isn`t necessary to deinstall the game.

Just delete the sh3 folder in the documents
(don`t forget to save the career file somewhere)
And voila after starting the game again there
is a new folder in the documents and all the
sound is back!<div class="ev_tpc_signature">

http://img.photobucket.com/albums/v423/hornetsting/javadix.jpg

ATTACK_HAMSTER
11-24-2006, 05:14 PM
Soon as i sober up Java im gonna give it a go http://forums.ubi.com/images/smilies/53.gif

In facty soon as i am sober im gonna wake up and think that letteing two women dye your hair blonde and it turns out ginger is a bad thing http://forums.ubi.com/images/smilies/disagree.gif

Ciao for now<div class="ev_tpc_signature">

__________________________

You ain't getting me on no sub FOOL !!