PDA

View Full Version : Can't hit squat with a torpedo ??



riekls
03-21-2007, 10:55 AM
Ok I played SH3 and I had no trouble hitting things.

In SH4 .. i close in to about 1800feet/meters whtaever the reading is in, i click the lock button on the right hand side then the placekeeper button on the left hand side, set the torpedo to high speed and hit fire, a dozen times on a dozen targets and not a single hit.

What am I doing wrong ? I'm playing easy mode so the crew should be doing all the number crunching and if the other ships are evading and i have a "green" lock i should be hitting yes ??

Stuntcow
03-21-2007, 12:42 PM
Do you have dud torp set to on? Could be the real falure rate. It is a wonder how any of them ever made it amd how the skippers dealt with it. Sad how many skippers lost command because of them.

Mando86
03-21-2007, 12:45 PM
I've actually had torpedo's prematurely explode before it hits the target. I am not sure how though or even a another torpedo might even hit it. http://forums.ubi.com/images/smilies/16x16_smiley-sad.gif

Cpt_Lindgren
03-21-2007, 12:47 PM
Perhaps you are forgetting to open the torpedo tube doors? (do it by pressing Q)

klcarroll
03-21-2007, 12:50 PM
Sad how many skippers lost command because of them.

It's even sadder than that!

Several commanders asked for other duty because they felt that all the "misses" indicated that they personally "didn't have what it takes", and they felt guilty about endangering their crews!

Talk about a moral breaker!

*

klcarroll
03-21-2007, 12:55 PM
I've actually had torpedo's prematurely explode before it hits the target. I am not sure how though or even a another torpedo might even hit it

No, ..... What you're seeing is good modeling!

Historically, "prematures" were one of the major problems with the magnetic exploder on the MK14. http://forums.ubi.com/images/smilies/51.gif

Turn the magnetic exploder off and leave it off if you value your sanity! http://forums.ubi.com/images/smilies/53.gif

*

Mando86
03-21-2007, 01:03 PM
ah thank you. I thought i was doing something wrong at first when I finally got the righr angle only to watch it blow up 200 away from the target. http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_smile.gif

banzai_billy
03-21-2007, 01:08 PM
One more thing... if you are encountering a problem getting the torpedo to follow the correct gyro setting, remeber you have to verify your target data to send it to the TDC

necromancer1962
03-22-2007, 03:18 AM
at the beginning of the war US torpedos were notorious for premature explosions and duds...it was eventually fixed