PDA

View Full Version : IL-2 Sturmovik 1946 Problem !



Schvincenator10
02-28-2011, 07:36 PM
Hi, I recently bought Sturmovik 1946 off steam a couple weeks ago. I have my joystick set up and use the trigger for 1+2 Guns but just yesterday I started up this game and now I have to press the trigger VERY hard to shoot and the guns don't shoot and when they do they "stutter". Can anyone PLEASE help me !

Thanks.

TheGrunch
02-28-2011, 07:44 PM
If you go into the Game Controllers->Properties screen for your joystick device in Control Panel, do you also see this behaviour? If so, it's probably your joystick rather than the game.

Schvincenator10
02-28-2011, 08:07 PM
I checked it and it seems to be working properly and the trigger itself seems to be the exact same way it used to be working...weird

TheGrunch
02-28-2011, 08:35 PM
Hmmm...maybe worth investigating the soldering in the joystick if it happens again, but if it's working now I'd say leave it. http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_razz.gif

M_Gunz
02-28-2011, 08:36 PM
EDIT: by the time I posted, you guys got past the stick switch?

See how the trigger works by re-assigning it in the IL2 Controls page.

Schvincenator10
02-28-2011, 08:54 PM
No i meant it still wasn't working after after all that. and there seems to be nothing wrong with the actual button and i reassigned it and still nothing http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_frown.gif

M_Gunz
03-01-2011, 12:20 AM
Windows sees it and IL2 does not, but just the trigger?

It could be your stick software, do you have it assigning the trigger to a key or anything?

If you have other controllers, IL2 only sees so many but then it wouldn't see your stick at all.

Xiolablu3
03-01-2011, 08:46 AM
Which joystick?

SsSsSsSsSnake
03-01-2011, 09:26 AM
how do you get it to use 1 and 2 guns together? and it could be your sound card drivers making it seem like its the guns but its the sound i had exactly the same thing and it went away when i took my soundblaster out and used a usb headset,even the incockpit sound etc is correct now when it was never before make sure you have at least 16 bit sound in settings

berg417448
03-01-2011, 09:43 AM
Originally posted by SsSsSsSsSnake:
how do you get it to use 1 and 2 guns together?

Assign a key to Weapon 1+2 in the controls section and it will fire both when pressed.

SsSsSsSsSnake
03-01-2011, 10:41 AM
hi Berg thanks i didnt see the 1 plus 2 before dohhttp://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_smile.gif thankks

SsSsSsSsSnake
03-01-2011, 10:48 AM
do you guys think having seperate buttons for the cannons / machine guns is better idae,dont they have different ranges ?

saipan1972
03-01-2011, 10:57 AM
u can set the convergances for the mgs and cannons the same or at diff. distances. what ever u prefer.

SsSsSsSsSnake
03-01-2011, 11:05 AM
thanks Saip