PDA

View Full Version : System Requrements



data3615
10-09-2005, 10:10 AM
Hi all , I have looked at the System Requirements on the net. But I'm gonna tell you what System I have got , and could you please tell me if the game will run properly if at all , I'm saying this becasue i expect you have all played it and could give me this advice.

I have an Intel Graphics card with 64meg ram
1 gig ram
1.6 Gh processor

Do you think the game will run Properly on that Spec , Your advice will be appreceated

W.Irving
10-09-2005, 10:18 AM
I assume it's an Intel processor you have. 1.6 'Intel GHz' is right on the edge of what the game requires. Perhaps you could overclock it? http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_smile.gif
It's probably a good idea to get a new video card, one with at least 128 MB of memory.

Baldricks_Mate
10-09-2005, 10:28 AM
Another tip is after installing game is to set the SHIII program priority to to high in Windows task manager:

Start game, wait until it is loaded and you are at main menu screen, exit to desktop via Windows Start Key, then Ctrl/Alt/Del, find sh3 exe, right click mouse, scroll down to "Set Priority".

I have a half way decent machine but had no end of troubles with crashes until some one else showed me this. Now..sweet!

data3615
10-09-2005, 10:29 AM
Yea thanks for that , it is an intel .. But its on a laptop so an upgrade isnt really an option , But do you think the game will still run at a resonable level. ? ? ?

http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_smile.gif

W.Irving
10-09-2005, 11:01 AM
I highly doubt that! The video card being the bottleneck. They're not really made for 3D.

TheRealWulfmann
10-09-2005, 09:35 PM
I would say highly doubtful is optimistic.

If you were a relative I liked I would advise not to waste your time.

Wulfmann

doug.d
10-09-2005, 11:34 PM
Originally posted by data3615:
I have an Intel Graphics card with 64meg ram

.... and as long as I have this card, I will NOT be playing SH3. http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_frown.gif

I have an Intel card in my P4, 3.2 GHz, 1GB RAM work PC, not a chance of running SH3, soz m8. http://forums.ubi.com/images/smilies/16x16_smiley-sad.gif

zaza-mushi
10-10-2005, 08:21 PM
Hi,
My spec is very very low.

cpu athlon 1Ghz
main memory 640mb
video card geforce4 ti4200 128mb

mine pc is 5years old except vido card http://forums.ubi.com/images/smilies/16x16_smiley-very-happy.gif
I don't know why but sh3 is running on my pc.
http://forums.ubi.com/images/smilies/53.gif

doug.d
10-10-2005, 11:34 PM
Originally posted by zaza-mushi:
Hi,
My spec is very very low.

cpu athlon 1Ghz
main memory 640mb
video card geforce4 ti4200 128mb

mine pc is 5years old except vido card http://forums.ubi.com/images/smilies/16x16_smiley-very-happy.gif
I don't know why but sh3 is running on my pc.
http://forums.ubi.com/images/smilies/53.gif

You have a gaming graphics card (a very good one in its day), so the game runs. Intel doesn't make gaming graphics cards, irrespective of age, so no go.

You must have a heap of patience to wait for the game to load though. http://forums.ubi.com/images/smilies/blink.gif