PDA

View Full Version : inside news - system specs



s7e6e
02-02-2005, 09:05 AM
Well, I've just talked to one of devs and they test the game with a64 3500+ 1GB ram X800XT.
My current config is Prescott lga 2.8@3.5 , 1GB, 6600GT 128MB pcie, and the answer to "will the game rock on my rig?" was "well... it will work but not in maximum details"

I think I need an upgrade...

blue_76
02-02-2005, 09:06 AM
i need a new computer http://forums.ubi.com/images/smilies/35.gif

Messervy
02-02-2005, 09:20 AM
@ (Christ what a complicated nick http://forums.ubi.com/images/smilies/16x16_smiley-wink.gif) s7e6e:

If you are running 2.8@3.5 , 1GB, than it must be 6600GT 128MB pcie that is the bottleneck?
Otherwise I am not sure if I understand the answer given to you?
What have they done in this final stage?

JG27_Arklight
02-02-2005, 09:38 AM
I guess this game is GPU and NOT CPU dependent then.

Especially since your CPU is faster then an a64 3500.

The 6600GT is considered a lower end card though. I'm anxious to see how it will run on my computer.

Kowalk
02-02-2005, 09:47 AM
Are you S7E6E from Bucharest(Romania)?

U1409
02-02-2005, 10:02 AM
Hmm, how about two 6600GTs in a SLI configuration? I was thinking about that option for my new comp. Any advice on that?

EFileTahi
02-02-2005, 10:06 AM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by s7e6e:
My current config is Prescott lga 2.8@3.5 , 1GB, 6600GT 128MB pcie, and the answer to "will the game rock on my rig?" was "well... it will work but not in maximum details"

I think I need an upgrade... <HR></BLOCKQUOTE>

Geez... "they think it will work"... but not with max details? Are they assuming that everyone haves a X800XT? LOL! How will my 9600XT behaves with the game? ... truly curious...

Messervy
02-02-2005, 10:14 AM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by U1409:
Hmm, how about two 6600GTs in a SLI configuration? I was thinking about that option for my new comp. Any advice on that? <HR></BLOCKQUOTE>

Don`t!!!!!
They have serious problems with keeping both parts of the screen equally refreshed.
I have just read an article about it yesterday, but since I am not at home I can`t post a link.
They usually require drivers for each game separately in order to work properly.
Unless you want to buy a game and then wait for couple of months for drivers, or running it with single GPU, then buy it. It`s extremely fast but I would suggest waiting until they at least do a separation verticaly and not horizontaly.

chaserjock
02-02-2005, 10:23 AM
This is GREAT news, My current spec:-

P4 550 3.4Ghz
Win XP home edition
2048MB PC-4200 Dual Channel DDR2 533MHz
256Mb ATI Radeon X800XT
Soundblaster Audigy 2
17" Flat Screen

Should fly with everything cranked to the max...

Lobolopez220
02-02-2005, 10:40 AM
Ummm is there actually any verification on that spec or is this one of those "a friend of a friends cousins wifes brother knows one of the developers and he tells me so" type posts ??

EFileTahi
02-02-2005, 11:06 AM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by chaserjock:
This is GREAT news, My current spec:-

P4 550 3.4Ghz
Win XP home edition
2048MB PC-4200 Dual Channel DDR2 533MHz
256Mb ATI Radeon X800XT
Soundblaster Audigy 2
17" Flat Screen

Should fly with everything cranked to the max... <HR></BLOCKQUOTE>

Awesome config! Except for the screen :P

der|zerst0rer|
02-02-2005, 11:08 AM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by Lobolopez220:
Ummm is there actually any verification on that spec or is this one of those "a friend of a friends cousins wifes brother knows one of the developers and he tells me so" type posts ?? <HR></BLOCKQUOTE>

LOL - the only sane thing I've read on this topic so far... http://forums.ubi.com/images/smilies/11.gif http://forums.ubi.com/images/smilies/25.gif

I'm gonna do as I always do - I will force my pc to accept the highest settings. Try and try until the game flow is to my liking. Takes years of practice though, don't try this at home... http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_cool.gif

Antrodemus
02-02-2005, 11:11 AM
That sounds like a load of bollox.

If the game really is restricted to 1024 x 768, then it's even more ridiculous. What responsible developer would say such a thing so close to the release of the game? None, that's who. If it is true, they've probably cut potential sales by about 70 percent, before the thing is even on the shelves.

A.

s7e6e
02-03-2005, 06:48 AM
these specs are NOt minimum requirements !
these specs are for blasting game experience.
the guy told me that x800xt and all that is the rig on which thay test the freackin' game.
I'm expecting from my rig, in full detailes to have 25-30fps, which is still playble but no blasting. know what i mean ?
Anyhow, about 1024 screen res lock, they are not sure, they still discuss about that. So starting pray! NOW !

s7e6e
02-03-2005, 06:54 AM
and one more thing :
there's going to be support for EAX 3.0 so Advanced HD people.
I've just bought audigy2 zs and 5.1 creative 5800. Sounds awesome!

about cd or dvd first version....i've lost the message archive...I don't remember....

PS. think about doom3. you need a powerful rig to play this game at full detailes....

s7e6e
02-03-2005, 06:56 AM
Antrodemus : I'm from romania wise guy! One of the devs is a friend of mine. Put 2 and 2 together!

Lobolopez220
02-03-2005, 07:00 AM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by s7e6e:
these specs are NOt minimum requirements !
these specs are for blasting game experience.
the guy told me that x800xt and all that is the rig on which thay test the freackin' game.
I'm expecting from my rig, in full detailes to have 25-30fps, which is still playble but no blasting. know what i mean ?
Anyhow, about 1024 screen res lock, they are not sure, they still discuss about that. So starting pray! NOW ! <HR></BLOCKQUOTE>

Isn`t it a bit late to actually be deciding about the 1024 res issue considering the game is coming out so soon ?? Besides of which if they are using such an uber pc for testing why not give us some screens at high res with full antialiasing (which the current official shots certainly dont have) Sorry s7e6e but I'm still not convinced about the veracity of your post.......

s7e6e
02-03-2005, 07:06 AM
you will, mark my words!

Dominicrigg
02-03-2005, 07:10 AM
**Que thunderclaps and erie music**

**Manic laughter echoes off into the distance and you are left standing alone, raindrops patter in the silence...**

Lobolopez220
02-03-2005, 07:12 AM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by Dominicrigg:
**Que thunderclaps and erie music**

**Manic laughter echoes off into the distance and you are left standing alone, raindrops patter in the silence...** <HR></BLOCKQUOTE>

Lol that was exactly what I was thinking http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_biggrin.gif

blue_76
02-03-2005, 07:20 AM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by s7e6e:
you will, mark my words! <HR></BLOCKQUOTE>

http://forums.ubi.com/images/smilies/16x16_smiley-very-happy.gif

Tomcat41
02-03-2005, 07:29 AM
Funniest thread I've seen all day!

Antrodemus
02-03-2005, 07:34 AM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>I'm from romania wise guy! One of the devs is a friend of mine. Put 2 and 2 together! <HR></BLOCKQUOTE>

I don't give a ****, "wiseguy". It's still a stupid thing for a dev to say, especially if he knew his "friend" was about to reveal this info to the entire sub-simming community, where the majority of said community is preparing to buy their sim, with far, far less powerful systems.

Nice PR move - how to lose a gigantic amount of potential sales... I hope he's happy with your disclosure.

A.

Sulikate
02-03-2005, 08:18 AM
What do ya gouys think about my pc ?

-AMD Athlon XP2000+ 1.3GHZ (generates 1.6 sometimes)
-GeForce 5200FX 128mb (just bought it for SHIII!)
-512 RAM DDR
-OS:Win XP Professional
-17' Samsung monitor

Thanks http://forums.ubi.com/images/smilies/16x16_smiley-happy.gif

der|zerst0rer|
02-03-2005, 11:56 AM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by Antrodemus:
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>I'm from romania wise guy! One of the devs is a friend of mine. Put 2 and 2 together! <HR></BLOCKQUOTE>

I don't give a ****, "wiseguy". It's still a stupid thing for a dev to say, especially if he knew his "friend" was about to reveal this info to the entire sub-simming community, where the majority of said community is preparing to buy their sim, with far, far less powerful systems.

Nice PR move - how to lose a gigantic amount of potential sales... I hope he's happy with your disclosure.

A. <HR></BLOCKQUOTE>


lol http://forums.ubi.com/images/smilies/88.gif

der|zerst0rer|
02-03-2005, 11:59 AM
"-GeForce 5200FX 128mb (just bought it for SHIII!)"

Well....

ivoloos
02-03-2005, 01:27 PM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by chaserjock:
P4 550 3.4Ghz
Win XP home edition
2048MB PC-4200 Dual Channel DDR2 533MHz
256Mb ATI Radeon X800XT
Soundblaster Audigy 2
<HR></BLOCKQUOTE>
Hmmm, my specs are:
- P4 3GHz @ 800 MHz FSB
- 1GB DDR400 @ dual channel (of course http://forums.ubi.com/images/smilies/35.gif )
- GeForce 6800 Ultra @ 425/1100 (don't have it yet, but it's coming next week)

BobV_07
02-03-2005, 08:59 PM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by Sulikate:
What do ya gouys think about my pc ?

-AMD Athlon XP2000+ 1.3GHZ (generates 1.6 sometimes)
-GeForce 5200FX 128mb (just bought it for SHIII!)
-512 RAM DDR
-OS:Win XP Professional
-17' Samsung monitor

Thanks http://forums.ubi.com/images/smilies/16x16_smiley-happy.gif <HR></BLOCKQUOTE>

Well, not bad but not very good for SH3. The Athlon XP 2000 runs at about 1.6 GHZ not 1.3
I know this because I have one in my other machine. Here is what the Dev Team said about what would be good to run SH3.

Quote: 3. What is the current status in regards to system specs?
Supported OS: Windowsâ® 98/ME/2000/XP (only)
Processor: Pentiumâ® III 1.4 GHz or AMD Athlonâ"ž˘ 1.4 GHz
(Pentium 4 2.0 GHz or AMD Athlon 2.0Ghz recommended)
RAM: 256 MB (512 MB recommended)
Video Card: 64 MB (128 MB recommended) DirectXâ® 9 compatible graphics card (see supported list*)
Sound Card: DirectX 9 compatible PCI card

http://www.usflag.org/art/eagle.swoop.gif

BobV_07
02-03-2005, 09:08 PM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by s7e6e:
Well, I've just talked to one of devs and they test the game with a64 3500+ 1GB ram X800XT.
My current config is Prescott lga 2.8@3.5 , 1GB, 6600GT 128MB pcie, and the answer to "will the game rock on my rig?" was "well... it will work but not in maximum details"

I think I need an upgrade... <HR></BLOCKQUOTE>

HMMMMMM....... http://forums.ubi.com/images/smilies/1241.gif Here is what they said unless they were lying to us all. Not!

Quote: 3. What is the current status in regards to system specs?
Supported OS: Windowsâ® 98/ME/2000/XP (only)
Processor: Pentiumâ® III 1.4 GHz or AMD Athlonâ"ž˘ 1.4 GHz
(Pentium 4 2.0 GHz or AMD Athlon 2.0Ghz recommended)
RAM: 256 MB (512 MB recommended)
Video Card: 64 MB (128 MB recommended) DirectXâ® 9 compatible graphics card (see supported list*)
Sound Card: DirectX 9 compatible PCI card

s7e6e
02-04-2005, 12:15 AM
I'm sorry I've post in here..
If you want to buy better video cards,more ram or whatever than go ahead..if not, say I lied to you and live long and happy.
have a good one to you all !

hauitsme
02-04-2005, 03:17 AM
The speed wars between Intel and AMD started years ago. Even though AMD processors are actually running at a lower speed than advertised, it's the 'comparable' speed that really counts. Intel has stopped the advancement of desktop P4 speed increases (due to heat and power consumption) at 3.6Ghz, so any more will be with their Mobile chips which they're moving onto desktop machines.

If a games requirement states a certain speed, it's the labeled speed, NOT the actual.


The following are taken directly from AMD

....Labeled.......Actual......FSB.....Cache

Athlon XP 3200+ 2200 MHz 400 Mhz 512k
Athlon XP 3000+ 2100 MHz 400 Mhz 512k
Athlon XP 3000+ 2167 MHz 333 Mhz 512k
Athlon XP 2800+ 2083 MHz 333 Mhz 512k
Athlon XP 2700+ 2167 MHz 333 Mhz 256k
Athlon XP 2600+ 2083 MHz 333 Mhz 512k
Athlon XP 2600+ 2133 MHz 266 Mhz 256k
Athlon XP 2500+ 1833 MHz 333 Mhz 512k
Athlon XP 2400+ 2000 MHz 266 Mhz 256k
Athlon XP 2200+ 1800 MHz 266 Mhz 256k
Athlon XP 2100+ 1733 Mhz 266 Mhz 256k
Athlon XP 2000+ 1667 MHz 266 Mhz 256k
Athlon XP 1900+ 1600 MHz 266 Mhz 256k
Athlon XP 1800+ 1533 MHz 266 Mhz 256k

s7e6e
02-04-2005, 03:32 AM
and the point is?

hauitsme
02-04-2005, 03:57 AM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>s7e6e:
and the point is? <HR></BLOCKQUOTE>
There seem to be quite a few people lately using the actual speed of the Athlon and wondering if it's fast enough, when they should be using the labeled/comparable speed.

That's the point.

walsh2509
02-04-2005, 07:05 AM
If going by past game spec's and it may be a general rule of thumb! But the min spec's on the box never run the game inside.

Sulikate
02-04-2005, 07:25 AM
you guys are right about the athlonXP 2000+ (it realy generates 1.6GHZ)

SOF_Timber
02-04-2005, 07:44 AM
Thx for the info s7e6e. The rudeness of people on forums never ceases to amaze me. Politeness is a virtue that is lost when hiding behind a keyboard.

SH3 is a game to be released in 2005. There's a few on this forum that expect the game to run at max details on a computer that should be donated to a headhunter in Borneo.

Lobolopez220
02-04-2005, 07:53 AM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by SOF_Timber:
Thx for the info s7e6e. The rudeness of people on forums never ceases to amaze me. Politeness is a virtue that is lost when hiding behind a keyboard.

SH3 is a game to be released in 2005. There's a few on this forum that expect the game to run at max details on a computer that should be donated to a headhunter in Borneo. <HR></BLOCKQUOTE>

Oh come on SOF_Timber the majority of this thread is quite lighthearted and not rude at all http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_smile.gifThe main point I was trying to make was that there is no way to verify the info posted. You mention that politeness is something lost behind the anonymity here well unfortunately so is truthfulness. Anyone could come on here and say they have inside info and there is no way to know if they are genuine. Personally I`m looking forward to the game being released and discovering how it runs and its features for myself.

Lobo

BobV_07
02-04-2005, 08:11 AM
Hey, I didn't mean to sound rude if my comment was taken that way. And if so, I am sorry! http://forums.ubi.com/images/smilies/16x16_smiley-sad.gif I like to be polite as well and be treated the same. Hey, the Dev Team says one thing and you say another. Dont you think that would make us feel a little bit sceptical? If what you said is the truth then I say thank you for the info. We will just have to see how SH3 runs on our machines when we finaly get it. http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_smile.gif

http://www.usflag.org/art/eagle.swoop.gif

sav112
02-04-2005, 08:52 AM
I more interested in the screen resolution being higher than 1024 X 768 as I’m planning a new 19 TFT screen. Its ok its got a response time of 12ms although the new sony one is only 8ms.

Any word on this yet?
http://forums.ubi.com/images/smilies/16x16_smiley-surprised.gif

chaserjock
02-04-2005, 01:41 PM
Hey, look at my spec......

Amstrad CPC464 (with one of those tape thingy's on the side of the keyboard)
colour monitor
less than 1MB memory
Makes a great noise and flashing coloured lines on the screen when you load in a game.

Do you think SH3 will run on this?

Well?

Well?

blue_76
02-04-2005, 01:57 PM
http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_biggrin.gif you can play SH3 8-bit version with it

http://www.amstradcg.nl/cpc464.jpg

Dominicrigg
02-04-2005, 02:33 PM
Jesus blue where did you get that! FBI headquarters. Isnt that the new dry ice cooled MEGA 4000 using DNA technology?

Im well jealous, and i thought my ATARI 2600 was way ahead of everyone else posting, now i need to trade it in for a new one!!

Sulikate
02-04-2005, 02:42 PM
L O L http://forums.ubi.com/images/smilies/16x16_smiley-very-happy.gif

hauitsme
02-04-2005, 10:07 PM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Dominicrigg:
...my ATARI 2600... <HR></BLOCKQUOTE>
You console gaming scum. http://forums.ubi.com/images/smilies/mockface.gif
http://www.nwcomputers.com/atari2600.jpg
What are you doing on a computer forum? http://forums.ubi.com/images/smilies/354.gif
http://ei.cs.vt.edu/~history/ENIAC.gif

julien673
02-04-2005, 10:39 PM
http://img.photobucket.com/albums/v325/hauitsme/th_toilet.gif

He is on fire !

blue_76
02-04-2005, 11:21 PM
"It's All About The Pentiums"

It's all about the Pentiums, baby
Uhh, uh-huh, yeah
Uhh, uh-huh, yeah
It's all about the Pentiums, baby
It's all about the Pentiums, baby
It's all about the Pentiums! (It's all about the Pentiums, baby)
It's all about the Pentiums! (It's all about the Pentiums, baby)
Yeah

What y'all wanna do?
Wanna be hackers? Code crackers? Slackers
Wastin' time with all the chatroom yakkers?
9 to 5, chillin' at Hewlett Packard?
Workin' at a desk with a dumb little placard?
Yeah, payin' the bills with my mad programming skills
Defraggin' my hard drive for thrills
I got me a hundred gigabytes of RAM
I never feed trolls and I don't read spam
Installed a T1 line in my house
Always at my PC, double-clickin' on my mizouse
Upgrade my system at least twice a day
I'm strictly plug-and-play, I ain't afraid of Y2K
I'm down with Bill Gates, I call him "Money" for short
I phone him up at home and I make him do my tech support
It's all about the Pentiums, what?
You've gotta be the dumbest newbie I've ever seen
You've got white-out all over your screen
You think your Commodore 64 is really neato
What kinda chip you got in there, a Dorito?
You're usin' a 286? Don't make me laugh
Your Windows boots up in what, a day and a half?
You could back up your whole hard drive on a floppy diskette
You're the biggest joke on the Internet
Your database is a disaster
You're waxin' your modem, tryin' to make it go faster
Hey fella, I bet you're still livin' in your parents' cellar
Downloadin' pictures of Sarah Michelle Gellar
And postin' "Me too!" like some brain-dead AOL-er
I should do the world a favor and cap you like Old Yeller
You're just about as useless as jpegs to Hellen Keller

It's all about the Pentiums! (It's all about the Pentiums, baby)
It's all about the Pentiums! (It's all about the Pentiums, baby)
It's all about the Pentiums! (It's all about the Pentiums, baby)
It's all about the Pentiums! (It's all about the Pentiums, baby)

Now, what y'all wanna do?
Wanna be hackers? Code crackers? Slackers
Wastin' time with all the chatroom yakkers?
9 to 5, chillin' at Hewlett Packard?

Uh, uh, loggin' in now
Wanna run wit my crew, hah?
Rule cyberspace and crunch numbers like I do?
They call me the king of the spreadsheets
Got 'em printed out on my bedsheets
My new computer's got the clocks, it rocks
But it was obsolete before I opened the box
You say you've had your desktop for over a week?
Throw that junk away, man, it's an antique
Your laptop is a month old? Well that's great
If you could use a nice, heavy paperweight
My digital media is write-protected
Every file inspected, no viruses detected
I beta tested every operation system
Gave props to some, and others? I dissed 'em
While your computer's crashin', mine's multitaskin'
It does all my work without me even askin'
Got a flat-screen monitor forty inches wide wide
I believe that your says "Etch-A-Sketch" on the side
In a 32-bit world, you're a 2-bit user
You've got your own newsgroup, "alt.total-loser"
Your motherboard melts when you try to send a fax
Where'd you get your CPU, in a box of Cracker Jacks?
Play me online? Well, you know that I'll beat you
If I ever meet you I'll control-alt-delete you
What? What? What? What? What?

It's all about the Pentiums! (It's all about the Pentiums, baby)
It's all about the Pentiums! (It's all about the Pentiums, baby)
It's all about the Pentiums! (It's all about the Pentiums, baby)
It's all about the Pentiums! (It's all about the Pentiums, baby)
Now, what y'all wanna do?
Wanna be hackers? Code crackers? Slackers
Wastin' time with all the chatroom yakkers?
9 to 5, chillin' at Hewlett Packard?
What??

http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_cool.gif

Yarrick_
02-05-2005, 05:21 AM
I guess I have to put my system here (now, not before):

U-Boat Type II 1939's TDC with a nice...

I mean:
Penitum Celeron 633, 4 years old by now I think.
256 mb SDRAM
7,86 GB Hard Drive (and hasn't been full for 6 years).
Windows Millenium (ha ha)
DVD+cdRW at a recording speed of 12x!
56kb/s modem (usually works at 48-49)
Ge-force 4 MX420 with 64 mb

Don't worry, I'm planning to upgrade it soon. The next month to be exact. http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_smile.gif
But, do you know something? It won't be the end of the world for me if I didn't upgraded it. It's only that I was interested in playing SH-3 and I know this machine is just becoming obsolete. YES! just! because for me obsolete is "I can't run that", not I can't run that at 21647832615463x1692499899 resolution.

But, of course, I was exagerating a bit and I have a couple of good things (Audigy sound card and 19" screen. I bought the Inspire 5100 for my audigy because I think it's enough for the size of my room, bigger ones are only more powerfull and a speaker is only able to do good sound if it has the volume at 3/10, let's say, and with a 5800 this is a lot of noise).

Hey, please, that ones fully concerned with newest tech, calm down! A P4 2800 mhz, is still a good computer. I have friends who are very into the computer world, and even they agree that computers are not only a solution, but also part of a problem.

s7e6e
02-07-2005, 12:01 AM
I don't want to be mean, but on your rig..if you get 2 fps in 640x480 you really should explode in tears of joy !