PDA

View Full Version : no ship aa?



fordfan25
10-30-2004, 04:05 PM
i just got my campaigns up and running and iv attacked a enemy carrier force and had mine atacked and in both times no ship ever fired any AA of any kind? any thing that i need to set or change to make this work.or is it a known problem.

fordfan25
10-30-2004, 04:41 PM
any ideas?

Philipscdrw
10-30-2004, 04:42 PM
You are obviously one of the stealth fighters.

(which means, no, I don't have a clue.)

oFZo
10-30-2004, 04:44 PM
I've read it's possible to turn ship AA on or off, I haven't figured out how though...

Troll2k
10-30-2004, 04:51 PM
By adjusting the sleep time on the ships aaa you can control how long before it starts firing.

Philipscdrw
10-30-2004, 04:51 PM
You can make ships 'sleep', i.e. not fire, for a certain amount of time after the mission starts, when you are making missions in the Full Mission Builder, but he's talking about a campaign.

fordfan25
10-30-2004, 05:23 PM
well in the quick mission battle when ever i attack the japanese carrier it or its escorts dont start fireing untill well after iv made my first pass then thay start fireing. but yes in the campaign no ship fires a shot. wich hurts becouse ill have me and maby 5 or 6 others tring to defend our carrier who doesnt fire any aa aginst 20 enemy fighters.iv only attacked one enemy carrier in campaign and it to did not fire a shot at me

Clostermann77
10-30-2004, 05:48 PM
i have the same problem as you i can shoot down british planes on there carrier and nothing came from them.

fordfan25
10-30-2004, 05:57 PM
sucks hu? i hope this is a problem the devs are aware of.i tried to report it as a bug to the web address 1c gave in the read me but all i got was a page can not be displayed msg.

Iv even tried enableing 3dgunners in the config. and while i can see sailors maning the aa guns thay dont seem to know how to shot them.
by the way if it makes a deffernce, i am useing the FB+AEP+PF install i would try to uninstall and then reinstall the game but between the 3 of them i dont have an extra week to kill lol.

if any one knows any thing Please clue me into it http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_smile.gif. its much more than an small nag it really takes away from the game alot.

Spectre_USA
10-30-2004, 06:03 PM
I think it has to do with friendlies in the area. If there are any, they hold fire, but as soon as
you're all shot up, frames come down as the AAA lights up!

Had an Iwo Jima mission where 30+ Japanese fighters and torp bombers roll in. Once our
measly 8 defenders were in our `chutes, the fireworks began! 8 or so of them were in range,
and were all trailing smoke and going down inside of 30 seconds...

fordfan25
10-30-2004, 06:10 PM
could be.i will test on mine to see if that works for me or not. thank you for the advice http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_smile.gif

weasel75
10-30-2004, 06:23 PM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by Spectre_USA:
I think it has to do with friendlies in the area. If there are any, they hold fire, but as soon as you're all shot up, frames come down as the AAA lights up! <HR></BLOCKQUOTE>

Cant confirm this http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_frown.gif
On our last COOP (something like 8vs8), all 3 red human pilots (taking off from red carriers) got shot from red AAA while still chasing blue aircrafts.
Very stupid, I hope the stupid AAA-gunners get court-martialed one day (Patch #1?) http://forums.ubi.com/images/smilies/cry.gif

fordfan25
10-30-2004, 06:31 PM
ok i just tried it in campaign.i followed a few zeros back to there carriers by my self seeing as the enemy carriers were not wear thay were supossed to be and my flight of bombers AI's turned back after geting to the way point.once I got to the enemy carrier i waited for the zeros to land and disapere. i then made a few pass's over the enemy ships blazzing away with my lil .50s after 2 min i had not been shot at once. i then land on the enemy carrier. no kiding. http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_frown.gif

fordfan25
10-30-2004, 10:44 PM
just did a full uninstall & reinstall.tried both aep+fb+pf and just PF. installed the beta patch as well.still NO aa suport in campaign. ground AA and aircraft AA both work well just not on the ships.I cany figure out what is wrong.also plane is still blowing up at the start of some missions ...go figure.never had any of these types of problems with FB or AEP.

nyarla2
10-31-2004, 02:09 AM
Well I`m playing the Seafire campaign and I`ve had to turn the detail right down because of the frame rate hit of all the AA fire.
Last mission I was just coming in to land and the big guns on the carrier and all the light stuff lit off and a few seconds later two zeros splashed down next to the carrier.