PDA

View Full Version : NYGM Need some help



hward1983
10-05-2006, 11:00 PM
I'm just checking to see if anyone else experienced this or if there is a fix for it. When a large convoy is located I turn to go towards its location. When I get within 25 km Silent Hunter locks up and unexpectedly quits. I downloaded and installed the full version of NYGM 2.2. I love the mod so far, but I'd like to get closer to these convoys so I can feast on some more ships at one time. Thanks

Good Hunting!!!

Teddy Bar
10-06-2006, 01:01 AM
hward1983,
Welcome aboard and lets start with the basics. This is not a known issue, so your unique http://forums.ubi.com/images/smilies/16x16_smiley-very-happy.gif

Did you download and install the Upgrade version or the Full version?

The Upgrade version requires that the NYGM TW 2.0 or 2.1 to be installed prior to this file being installed. Failure to do so will cause a corrupt SHIII install.

The Full version has all files from the NYGM TW 2.0/2.1 as well as the NYGM TW 2.2 and does not require the previous versions to be installed.

Additionally did you start with a clean install of SHIII patched to 1.4b? <== note the B

Also, have you loaded in any additional mods?

Lets leave it there to start with.

hward1983
10-06-2006, 01:43 AM
I have already installed the patches for SHIII. I have 1.4b. As for other mods. I have SHIII Commander 2.6.. I did install the full version. I also started downloading GW, but right now hesitate to run it till I resolve this issue. Also I notice it only happens when I approach Convoys under time compression. 16,32,128,256...Doesn't matter which one. I would hope I don't have to stay at 1 time compression. Make for a very lengthy journey.

Thanks again
Howard

Cpt.Thorne
10-06-2006, 04:33 AM
Your rig specs? It could be something about Ram or vidoecard issue too.

hward1983
10-06-2006, 06:01 AM
It ran fine before installing the expansion, but my specs are as such

*Pentium D 840 3.2Ghz Dual Core
*Corsair Dual Channel TWINX 2048MB PC6400 DDR2 800MHz E.P.P. Memory (2 x 1024)
*ATI Radeon X1600 Pro
512MB DDR2
PCI Express

Teddy Bar
10-06-2006, 03:30 PM
Originally posted by hward1983:
I have already installed the patches for SHIII. I have 1.4b. As for other mods. I have SHIII Commander 2.6.. I did install the full version. I also started downloading GW, but right now hesitate to run it till I resolve this issue. Also I notice it only happens when I approach Convoys under time compression. 16,32,128,256...Doesn't matter which one. I would hope I don't have to stay at 1 time compression. Make for a very lengthy journey.

Thanks again
Howard
hward1983, I fixed the typo, this is a Unique problem that has never been seen before.

I am presuming that you...

1- SH3
2- Patch 1.4
3- NYGM 2.2
4- SH3cdr 2.61 (or 2.6 or 2.5)
5- Copy optional updates files from NYGM2.2 \documentation to SH3cdr\cfg folder
6- Delete all randomise events 19xx in SH3cdr\cfg Folder
7- Ran SH3cdr and configure it like in the NYGM manual
8- Started a new career - or continue career from in port

I am presuming that you did not install mid patrol? This will always end badly. I am also presuming that you have not added additional ship/aircraft mods etc

May I ask that you start a new career of convenience in 1941 while not using SH3 Cmdr and seek out a convoy and see if this issue occurs. If it does not, repeat the steps using SH3 Cmdr.

I'll await your response.

hward1983
10-06-2006, 07:50 PM
I uninstalled NYGM and put it back as you said. I tried it both ways with and without SH Commander. It's not acting like it was before. I think whatever the problem was. It's resolved now. Thanks for your help. Also quick question. Can I run GW with NYGM?

Thanks again
Howard

Good Hunting!!!

Teddy Bar
10-08-2006, 07:08 PM
You have to be careful not to get cross file transfer when using Sh3 Cmdr with both GW & NYGM installs. It becomes real ugly quick.