PDA

View Full Version : changing campaign difficulty



XyZspineZyX
10-21-2003, 06:44 PM
I am currently running 5 pilot careers: 3 german and 2 russian. I have found that my russian pilot careers with the rata are easier than my bf-109 ones. My question is: is it possible to go into dgen and change the AI settings for each one or will the change affect all of them. I want easier for germans and more difficult for russians.

thanks

http://www.cbrnp.com/profiles/insignia/italy/incocca-tende-scaglia.jpg
Saluti!
<center>http://www.bloggerheads.com/mash_quiz/images/mash_henry_blake.jpg (http://www.bloggerheads.com/mash_quiz/)</center>

XyZspineZyX
10-21-2003, 06:44 PM
I am currently running 5 pilot careers: 3 german and 2 russian. I have found that my russian pilot careers with the rata are easier than my bf-109 ones. My question is: is it possible to go into dgen and change the AI settings for each one or will the change affect all of them. I want easier for germans and more difficult for russians.

thanks

http://www.cbrnp.com/profiles/insignia/italy/incocca-tende-scaglia.jpg
Saluti!
<center>http://www.bloggerheads.com/mash_quiz/images/mash_henry_blake.jpg (http://www.bloggerheads.com/mash_quiz/)</center>

XyZspineZyX
10-21-2003, 11:15 PM
I have been messing with files and mods in this game for a long time. Heck, I spend more time doing that than playing it. But I know of no way to do what you want except to have more than one install of FB for every career, which is a lot of HD space. But it would work. If you constantly change the settings, they won't take effect right away, you'll have to fly one more mission with the old settings after the changes.
That would really suck and you may already know that anyway.
Seriously though, I think the German campaigns are always harder than the Soviet. They model the Russian and lend lease planes ( except for P-47 ) in such a way that they are totally, supremely superior to the German aircraft in almost every way. Plus the Russians even have their gums modelled better and they seem to have better aim than the Germans too. But I won't get into that argument here.

"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety." Benjamin Franklin - 1755

XyZspineZyX
10-22-2003, 04:00 PM
I agree. Im playing an I-16 campaign in 1941 and after two sorties I already shot down two f-2s and awarded the red star! At this rate,Ill be hero of Soviet Union!!LOL. Seriously, I play missions and my whole squadron returns with no casualties and the Germans get wiped. I think historically it was the other way around. I like playing offline and I won't return to the online arena till the messerschmitt gets fixed. I hope 1C will do something about the offline FMs and campaigns.

http://www.cbrnp.com/profiles/insignia/italy/incocca-tende-scaglia.jpg
Saluti!
<center>http://www.bloggerheads.com/mash_quiz/images/mash_henry_blake.jpg (http://www.bloggerheads.com/mash_quiz/)</center>

XyZspineZyX
10-22-2003, 04:30 PM
mike_espo wrote:
- I agree. Im playing an I-16 campaign in 1941 and
- after two sorties I already shot down two f-2s and
- awarded the red star! At this rate,Ill be hero of
- Soviet Union!!LOL. Seriously, I play missions and my
- whole squadron returns with no casualties and the
- Germans get wiped. I think historically it was the
- other way around. I like playing offline and I won't
- return to the online arena till the messerschmitt
- gets fixed. I hope 1C will do something about the
- offline FMs and campaigns.
-
-
-

LOL! Ya most people seem to be in agreement that offline campaigns are messed up AND online play is almost impossible cause of certain FM and a serious game crippling sound issue. I too will not play online OR offline until the patch and even then I'll take it 1 step at a time cause we;'ve all seen what previous patches can do! LOLOL

But about your question, I'm sure there is a way to edit the campaigns overall diff. level. Somewhere in some file (.INI probably ??) there is a place to make the AI either Rookie, Average, Vetern, or Ace. You will have to start a fresh campaign I beleive after u make those changes.
Hopefully somebody else knows exactly what file to alter. Good luck.

S~ Little_Trout

XyZspineZyX
10-22-2003, 04:36 PM
Edit conf.ini file.

Add 'CampaignDifficulty=Hard' at the end of the file.
When you do greman campaign, erase this line thou it's cubersome and not effective in currently generated campaign mission.

I added two line at the end of the conf.ini file. that is,

AirIntensity=High
CampaignDifficulty=Hard

Now it's much fun and unpredictable and not boring. /i/smilies/16x16_robot-happy.gif
(don't use enemy aircraft external view. /i/smilies/16x16_robot-wink.gif )


edit : high -> hard
:================================

<font size = 1/i/smilies/16x16_robot-mad.gif 815=Squadron in South Korea
http://cafe.daum.net/il2sturmovik
</font>

Message Edited on 10/23/0303:50AM by TooCooL34

XyZspineZyX
10-22-2003, 07:32 PM
Thanks TooCool but I think we all figured you could do it that way. Of course will work but I think he was looking for a less "cumbersome" way to do it, and you admit it's a pain to do it that way. They should have separate difficulty preferences for every campaign you fly. That way you's not have to change them constatly as you go from one campaign to another. But that would make too much sense so Maddox/1C will never go for it.



"They that can give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety." Benjamin Franklin - 1755