PDA

View Full Version : need help with TypeClouds setting



zarskoe
06-25-2005, 05:23 PM
I need help with typeclouds setting.
I tried according to patch4.01m to set
TypeClouds=0
in il2PF conf.ini file:

[game]
Arcade=0
HighGore=0
mapPadX=0.66875
mapPadY=-0.046875
viewSet=32
Intro=0
NoSubTitles=1
NoChatter=0
NoHudLog=1
NoLensFlare=1
iconTypes=0
eventlog=eventlog.lst
eventlogkeep=0
TypeClouds=0

I tried both with OpenGL and both with DirectX setting but with poor results:
In fact nothing is changing and I can't restore the old pre patch clouds type.
As a conseguence the new clouds type is consuming a lot of resources slowing up Frame Rate.

Any suggestion ?????
Do anyone successed to restore the old clouds type????
Are instructions in patch 4.01m correct????

Thanks for any suggestion

VW-IceFire
06-25-2005, 05:41 PM
Are you testing offline? Online the server sets the cloud type (for obvious reasons).

zarskoe
06-26-2005, 03:45 AM
Yes I did all my tests and attempts to restore the old cloud type off line, playing single player.

zaelu
06-26-2005, 05:00 AM
Did you tried setting the weather to poor and to fly at 6 AM?

Bearcat99
06-26-2005, 02:51 PM
It looks right in your config.... what kind of card do you have? 0 is the old clouds.... 1 is the new ones.

major_setback
06-26-2005, 06:05 PM
I read somewhere on one of these forums that after you've added that line you must delete one of the 'empty' lines below it. The original number of lines must remain.

zarskoe
06-27-2005, 06:32 AM
quote:
""I read somewere you need to delate some empty line""

Could you please be more detailed ????
What's the line to be delated ????
In whay part/section of Conf.ini file ?????

My graphic processor is A GeForce FX5900 Ultra

FritzGryphon
06-27-2005, 07:15 AM
Just paste this, exactly as it appears. Includes one line from the above and below sections.

If it still doesn't work, I have no idea. http://forums.ubi.com/images/smilies/16x16_smiley-surprised.gif

-------



msg1=09G2

[game]
Arcade=0
HighGore=1
mapPadX=0.66875
mapPadY=-0.045833334
viewSet=51
Intro=0
NoSubTitles=0
NoChatter=0
NoHudLog=0
NoLensFlare=0
iconTypes=3
eventlog=eventlog.lst
eventlogkeep=0
3dgunners=0
TypeClouds=0


[HotKey game]

zarskoe
06-27-2005, 04:34 PM
Thanks
I'll try it soon!!!

major_setback
06-27-2005, 05:53 PM
Originally posted by zarskoe:
quote:
""I read somewere you need to delate some empty line""

Could you please be more detailed ????
What's the line to be delated ????
In whay part/section of Conf.ini file ?????

My graphic processor is A GeForce FX5900 Ultra

I'm not sure , as I havn't altered the config file myself. But here's the post that I read, Quote:

"Additionally do not let a new line be created for the "TypeClouds=" line.
Put it at the end of the "game" section and where there was say 3 lines seperating the sections before, let it take up one of the lines so there is only 2 lines seperating the sections.(I had hit <enter> and created a new line under it and it didn't work til I deleted the extra line)"

Originally posted on one of these forums by an unknown genius.

SlickStick
06-27-2005, 06:28 PM
Not discounting the above testimony, I just tested in a Quick Mission and with only one line space from the line to the next section as below:

TypeClouds=1

[HotKey game]

And it worked fine. As BC said above, you need to set it to "1" for new clouds. The other thing is make sure the weather is not set to "Clear" for the mission or online map you are flying.