PDA

View Full Version : Blank screen video mode not supported HELP!



smashcya
04-27-2010, 11:45 AM
Can run the game but my monitor goes to video mode not supported. Can hear all the loading sounds and everything if anyone knows a work around please let me know....Loki

jsamson2
04-27-2010, 12:06 PM
what's your OS?

Jason-Alaska
04-27-2010, 12:56 PM
I'd post this message in the Splinter Cell Tech Support (http://forums.ubi.com/eve/forums/a/frm/f/954105331) forum. With the release of the game there will be more and more people posting issues there and Ubi support will likely be dropping by soon.

In the mean time community help will be all over this stuff. http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_wink.gif

Make sure you meet the PC specs

Minimum Configuration

CPU: Intel Core® 2 Duo 1.8 GHZ or AMD Athlon X2 64 2.4GHZ
RAM: 1.5 GB Windows® XP / 2 GB Windows Vista® - Windows 7®
Video Card: Geforce 7800 / ATI X1800
Resolution: 800X600
DirectX: version 9 (10 and 11 not supported)
Sound Card: DirectX 9.0c-compatible
DVD-ROM: 12X
Drive space: 10Gb

Recommended Configuration

CPU: Core 2 Duo 2.0 Ghz / Athlon 64 x2 5800+
RAM: 2Gb
Video Card: 8800 GS / HD4670

Sounds like it's a video card or monitor issue. It is likely your card is not up to date or your monitor can't drive the resolution it needs for the game.

Try updating video card drivers and see what happens then.

What type of video card are you running?

Jason-Alaska
04-27-2010, 01:40 PM
There was someone in the Steam forums with a fix for this issue:

For those getting a black screen on high-end computers (Steam Forums) (http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=1243108)



Newbalicious said
For those getting a black screen on high-end computers
Upon install, every time I launched the game I could hear the sounds, but could only see a black screen. Apparently a common problem. So I did a little searching.

The game thinks the game installed to my system drive C: and reflects this in the game.ini file located in the SP:C main folder.

I updated the game.ini file to reflect the actual game location which was:

E:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Tom Clancy's Splinter Cell Conviction

An presto! the game loaded without black screen.

Here is my pertinent comp load out, all with latest drivers...etc.

Win7 Pro
ATI 5870HD
8GB RAM
AMD Phenom II X4 920

Hope this helps someone out there.

NOTE that your install path may be different. Good luck!

sam2000_290
04-27-2010, 02:14 PM
Does this mean when I install it on a different drive, the ini file won't update itself? http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_frown.gif so sad.

kloss_hans
04-27-2010, 02:35 PM
Last time I had game run problem, I have upgraded directX to the newest version from Microsoft web site and it was ok then...