PDA

View Full Version : Perfect mode with an ATi 9800XT?



VonShlagnoff
03-31-2006, 10:14 AM
What should my settings be to get rid of the black water and sky thing thats going on?

VonShlagnoff
03-31-2006, 10:14 AM
What should my settings be to get rid of the black water and sky thing thats going on?

FoolTrottel
03-31-2006, 11:06 AM
My 9800Pro does this when either 'Multitexture' or 'Combine' are switched off. (IL2Setup.exe)

Or wait for PF_Coastie, or look for one of his posts, and follow the links in his sig...

Good Luck!

-HH- Beebop
04-01-2006, 04:59 PM
I run "Perfect" settings with my 9800XT and average around 24-42fps @ 1280X1024X32.
(P4/3.2, 2Gb PC3200 RAM, Soundblaster Audigey2)

I even get what appears to be Water=3 where I get large waves and whitecaps with the Thunderstorms weather setting.

Currently I'm visitng squadmates in Canada but will be home Sunday evening. If you don't have an answer by then I can post my conf.ini file and you can see the settings I'm using.

-HH- Beebop
04-02-2006, 08:14 PM
VonShlagnoff;

Well I'm back home and I see there is nothing new since my last post.
Your rig may have something to do with your ability to run "Perfect" settings but if it's any near close to mine here is my conf.ini file that I use. I hope it's of some use:

[il2]
title=Il2-Sturmovik Forgotten Battles
hotkeys=HotKey game

[window]
width=1280
height=1024
ColourBits=32
DepthBits=24
StencilBits=8
ChangeScreenRes=0
FullScreen=1
DrawIfNotFocused=0
EnableResize=0
EnableClose=1
SaveAspect=1
Use3Renders=0

[GLPROVIDER]
GL=Opengl32.dll

[GLPROVIDERS]
Open GL=Opengl32.dll
DirectX=dx8wrap.dll

[NET]
speed=25000
routeChannels=0
serverChannels=19
localPort=21000
remotePort=21000
SkinDownload=1
serverName=No Name
serverDescription=
remoteHost=68.53.128.171
localHost=
socksHost=
checkServerTimeSpeed=1
checkClientTimeSpeed=0

[MaxLag]
farMaxLagTime=10.0
nearMaxLagTime=2.0
cheaterWarningDelay=5.0
cheaterWarningNum=-1

[chat]
region=(dx=0.9828125,dy=0.06979167,x=0.00859375,y= 0.0)
adr0=ALL
msg3=320kphrd\u0020times\u0020the\u0020charm
adr1=MY_ARMY
msg2=24.21.193.32
msg0=I\u0020can't\u0020get\u0020out\u0020of\u0020t he\u0020f***ing\u0020chat\u0020bar

[game]
Arcade=0
HighGore=0
mapPadX=0.6484375
mapPadY=-0.0020833334
viewSet=35
Intro=0
NoSubTitles=1
NoChatter=0
NoHudLog=0
NoLensFlare=0
iconTypes=2
eventlog=eventlog.lst
eventlogkeep=0
3dgunners=1
ClearCache=1
TypeClouds=1

[HotKey game]
PrintScreen=ScreenShot
P=pause
Pause=pause

[HotKey gui]
Escape=activate

[HookViewFly Config]
timeFirstStep=2.0
deltaZ=10.0

[HookView]
MouseLeft=Len

[HookView Config]
AzimutSpeed=0.1
TangageSpeed=0.1
LenSpeed=1.0
MinLen=1.0
DefaultLen=20.0
MaxLen=3000.0
Speed=6

[HotKey builder]
MouseLeft=objectMove
MouseRight=popupmenu
Enter=freeView
Shift MouseLeft=worldZoom
Alt MouseLeft=select+
Alt MouseRight=select-
Alt Ctrl=unselect
PageDown=change+
PageUp=change-
End=change++
Home=change--
Ctrl MouseLeft=insert+
Insert=insert+
NumPad-0=insert+
F=fill
Ctrl MouseRight=delete+
NumPad.=delete+
Delete=delete+
Backspace=cursor
Tab=cursor
F10=land
F11=onLand
NumPad-=normalLand
NumPad+=toLand
NumPad-5=resetAngles
NumPad-8=resetTangage90
NumPad-7=stepAzimut-5
NumPad-4=stepAzimut-15
NumPad-1=stepAzimut-30
NumPad-9=stepAzimut5
NumPad-6=stepAzimut15
NumPad-3=stepAzimut30

[MouseXYZ]
F1=SpeedSlow
F2=SpeedNormal
F3=SpeedFast
MouseRight=XYmove
F4 MouseRight=Zmove
MouseMiddle=Amove
F5 MouseRight=Amove
F6 MouseRight=Tmove
F7 MouseRight=Kmove

[MouseXYZ Config]
RealTime=1

[HotKey Console]
Shift Tab=Activate
[Console]
HISTORY=1024
HISTORYCMD=1024
LOAD=console.cmd
SAVE=console.cmd
LOG=0
LOGTIME=0
LOGFILE=log.lst
LOGKEEP=0

[sound]
SoundUse=1
SoundEngine=1
Speakers=1
Placement=0
SoundFlags.reversestereo=0
RadioFlags.Enabled=0
RadioEngine=2
MusicVolume=3
ObjectVolume=11
MusState.takeoff=0
MusState.inflight=0
MusState.crash=0
MusFlags.play=0
MasterVolume=13
Attenuation=7
SoundMode=2
SamplingRate=1
NumChannels=3
SoundExt.occlusions=0
SoundFlags.hardware=1
SoundFlags.streams=1
SoundFlags.duplex=1
SoundExt.acoustics=0
SoundExt.volumefx=0
SoundFlags.voicemgr=0
SoundFlags.static=1
VoiceVolume=14
Channels=2
SoundExt.extrender=0
SoundFlags.bugscorrect=0
SoundSetupId=8
ActivationLevel=0.02
Preemphasis=0.85
RadioLatency=0.5
AGC=1
PTTMode=1
SoundFlags.UseRadioChatter=0
SoundFlags.AutoActivation=0
RadioFlags.PTTMode=1
RadioFlags.PlayClicks=0
ActLevel=0
MicLevel=0
SoundFlags.forceEAX1=0

[rts]
;ProcessAffinityMask=1
mouseUse=2
joyUse=1
trackIRUse=1
DisableIME=0
locale=

[rts_mouse]
SensitivityX=1.0
SensitivityY=1.0
Invert=0
SensitivityZ=1.0

[rts_joystick]
X=1 3 6 12 21 32 44 61 81 100
Y=1 4 8 15 24 33 44 60 77 100
Z=0 0 2 6 12 20 30 42 66 88 100
RZ=0 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 0
FF=0
U=0 10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 0
V=0 3 6 9 12 24 44 60 80 90 100 0
1X=0 50 53 57 62 68 73 80 89 96 100 20
1Y=0 50 53 57 63 69 75 82 90 96 100 0
1RX=0 75 78 81 85 89 92 96 99 100 100 10
1RZ=0 1 10 29 46 54 60 68 85 94 100 0
1U=0 100 100 100 100 100 100 100 100 100 100 0
1V=0 100 100 100 100 100 100 100 100 100 100 0
1Z=0 0 10 20 30 40 50 60 82 97 100 0
1RY=0 100 100 100 100 100 100 100 100 100 100 0

[Render_DirectX]
TexQual=3
TexMipFilter=2
TexCompress=0
TexFlags.UseDither=0
TexFlags.UseAlpha=0
TexFlags.UseIndex=0
TexFlags.PolygonStipple=1
TexFlags.UseClampedSprites=0
TexFlags.DrawLandByTriangles=1
TexFlags.UseVertexArrays=1
TexFlags.DisableAPIExtensions=0
TexFlags.ARBMultitextureExt=1
TexFlags.TexEnvCombineExt=1
TexFlags.SecondaryColorExt=1
TexFlags.VertexArrayExt=1
TexFlags.ClipHintExt=0
TexFlags.UsePaletteExt=0
TexFlags.TexAnisotropicExt=0
TexFlags.TexCompressARBExt=1
TexFlags.TexEnvCombine4NV=0
TexFlags.TexEnvCombineDot3=0
TexFlags.DepthClampNV=0
TexFlags.SeparateSpecular=0
TexFlags.TextureShaderNV=0

HardwareShaders=1

Shadows=2
Specular=2
SpecularLight=2
DiffuseLight=2
DynamicalLights=1
MeshDetail=2
VisibilityDistance=3

Sky=2
Forest=2
LandShading=3
LandDetails=2

LandGeom=2
TexLarge=1
TexLandQual=3
TexLandLarge=1

VideoSetupId=4
ForceShaders1x=0
PolygonOffsetFactor=-0.0625
PolygonOffsetUnits=-1.0

[Render_OpenGL]
TexQual=3
TexMipFilter=3
TexCompress=2
TexFlags.UseDither=0
TexFlags.UseAlpha=0
TexFlags.UseIndex=0
TexFlags.PolygonStipple=1
TexFlags.UseClampedSprites=0
TexFlags.DrawLandByTriangles=1
TexFlags.UseVertexArrays=1
TexFlags.DisableAPIExtensions=0
TexFlags.ARBMultitextureExt=1
TexFlags.TexEnvCombineExt=1
TexFlags.SecondaryColorExt=1
TexFlags.VertexArrayExt=1
TexFlags.ClipHintExt=0
TexFlags.UsePaletteExt=0
TexFlags.TexAnisotropicExt=1
TexFlags.TexCompressARBExt=1

TexFlags.TexEnvCombine4NV=0
TexFlags.TexEnvCombineDot3=1
TexFlags.DepthClampNV=0
TexFlags.SeparateSpecular=1
TexFlags.TextureShaderNV=0
TexFlags.PolygonOffsetFactor=-0.15
texFlags.PolygonOffsetUnits=-3.0

HardwareShaders=1

Shadows=2
Specular=2
SpecularLight=2
DiffuseLight=2
DynamicalLights=1
MeshDetail=2
VisibilityDistance=3

Sky=2
Forest=2
LandShading=3
LandDetails=2

LandGeom=2
TexLarge=1
TexLandQual=3
TexLandLarge=1

VideoSetupId=17
Water=2
Effects=2
ForceShaders1x=0

PolygonOffsetFactor=-0.0625
PolygonOffsetUnits=-1.0

If you have any questions, (especially that I can answer), http://forums.ubi.com/images/smilies/16x16_smiley-wink.gif let me know.

PF_Coastie
04-02-2006, 09:22 PM
Those arent the best settings for FPS, especially if you fly online often. I would back off water to 0 or 1 and effects to 1. This will give you a huge jump in FPS and still look very nice. You should also be able to run 4x AA and 4x aniso.

What CPU and how much RAM are you running in your system?

Make sure you have Catalyst AI set to advanced (slider to the right) in the Catalyst control center.

Beebop, You have a couple settings in your conf that should not be there:

TexFlags.TexEnvCombine4NV=0
TexFlags.TexEnvCombineDot3=1
TexFlags.DepthClampNV=0
TexFlags.SeparateSpecular=1
TexFlags.TextureShaderNV=0
TexFlags.PolygonOffsetFactor=-0.15
texFlags.PolygonOffsetUnits=-3.0

The ones in bold should not be there. You have the correct ones at the bottom of your conf.ini.

-HH- Beebop
04-02-2006, 09:47 PM
Thanks Coastie. I appreciate the tip and will make the changes. any idea where that came from?
BTW, any idea why I would get what appears to be Water=3 with these settings? Here's a screenie:
http://img.photobucket.com/albums/v289/HH_Beebop/Water3.jpg
It looks like "Water=3", large waves w/whitecaps. Or am I misunderstanding what "Water=2" should look like? Until last week I had never seen this.

VonShlagnoff, sorry for the hijack. http://forums.ubi.com/images/smilies/touche.gif I'll leave this thread alone so you can get your situation sorted.