PDA

View Full Version : trims



PutchPT
11-20-2007, 08:44 PM
could anyone tell me a good configuration for the trims of the elevators, ailerons, rudder???

with the trim configuration i use i can fly well with spits, hurries, FW190, F4, and others, but i want to fly BF109-G6-A/S or BF109-K4, and the same configuration "does not work" well, because when i'm flying, my aircraft "wants" to enter stall in many curves and pitchs.
since i don't push the joystick to hard and do not try to fly BF109 like a spitfire or p51,
the only reason i see that i can't fly minimal straight or having a good flight its because of the elevators/ailerons configuration (i can't even make my plane stay still for a second when targing a "steady" enemy) ....

tried for hours to fing a good configuration but nothing...

if anyone could help me i would apreciate a lot because im wishing to fly good combats with the BF109-G6-A/S and BF109-K4....

thanks for your support, good hunting and long live 'OLEG MADDOX' for this great game

berg417448
11-20-2007, 08:49 PM
The BF-109 does not have pilot adjustable rudder or aileron trim...just like the real plane. Those trims were set on the ground and the plane was rigged to fly in trim when the plane was at cruise speed. You can, however, adjust the elevator trim in flight.

Skycat_2
11-20-2007, 08:50 PM
109s don't have adjustable rudder trim. I don't think they have aeleron trim either, just elevator trim.

PutchPT
11-20-2007, 11:28 PM
i think theres is a misunderstanding on what i was asking...

it's my fault i'm sorry about that...

what i mean is not about adjusting trim when flying, is about the sensibility of the joystick (that we can configure in the game menu)..i know, it does not have anything to do with the trim (i don'nt know why i was using the word "trim" instead of "sensibility", sorry about that)....


sorry once more, and thanks for your attention

P.S.: actually i did not know that the bf109 did not have adjustable trims for rudders and ailerons, so your answers did help....http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_smile.gif

RxMan
11-21-2007, 07:24 AM
If you have a good stick (CH is considered best by most),
you just need to lower the sliders by 10-20%, and maybe
increase the (buffer) can't remember the name it's the
other main adjustment besides the dead zone one.
There are some sticks that can cause the problems
you are having, mostly the less expensive ones, but a
few of the others too.

BSS_Sniper
11-21-2007, 10:11 AM
Download IL2 sticks and then you can adjust the curves for your joystick in game and save a profile.

http://mission4today.com/index.php?name=Downloads&file=details&id=1021

FoolTrottel
11-21-2007, 02:03 PM
Hey, sniper, why mention IL2 Sticks, and point to the IL2 JoyControl download link?

They are similar, yet differ enough to not mix 'm up! http://forums.ubi.com/images/smilies/16x16_smiley-tongue.gif http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_wink.gif