PDA

View Full Version : How do I put sounds on the map ?



xHenry666x
10-01-2009, 11:14 AM
Hey there, can anybody explain to me how I get sounds on the map ?

I recognized the symbols (2) that come when you start a new map by default, somehow I don`t hear those sounds ingame.

I would like to have some ambient sounds on the map like wind, fire sound for some fires I put on the map etc., any help is appreciated.

Thank you.

seir
10-01-2009, 01:02 PM
ou start a new map by default, somehow I don`t hear those sounds ingame.

I would like to have some ambient sounds

Go to Mesh Browser, choose "All", from "Type" choose "SoundEmitter" and put it on map. Double click on that and set its parameters.

Volume [0.0-1.0] - loudness of sound
MinDistance [cm] - This is the radius of highest sound volume. From that point sound will be more quiet.
DisabledOnStart - if checked, you need to start it to hear sound (act_Start or act_Enable)
SoundName - path to .ogg file
LoopCout - 1 - play once, -1 - play allways (until act_Disable or act_Stop)
Test - check it to see how sound works

xHenry666x
10-01-2009, 03:10 PM
Thank you, but when I choose "SoundEmitter" from the drop down menu, its empty, nothing I can select and place on the map.

xHenry666x
10-02-2009, 03:08 AM
Found out myself (again http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_smile.gif ), had to click on "Add new Object". thanks.


SoundEmitterSimple is working now for me. But what is SoundEmitterAmbient, where do I find out how the AmbientSounds are named (since you have to insert a string and don`t get a sound choice dialog or anything like that).

As posted before, the 2 SoundEmitterAmbient things that come automatically when creating a new map don`t work here (at least I don`t hear a sound in chromeED or ingame).

BurningGeneral
01-24-2010, 03:30 PM
1.) Some hours ago, I heard the sound of the fire in the CromEd but now I don't hear it there or in the game.

seir
01-24-2010, 04:40 PM
That fire is played by SoundEmitter? Check if the OGG file is still in game's file system. Also make sure that it's not DISABLED by some actions or have field "EnableOnStart" turned OFF. If it's still not that, send me the map zipped. I want to see that issue.

BurningGeneral
01-24-2010, 05:02 PM
No that fire isn't played by SoundEmitter - I used the normal sel_fx_firebig_a.eds and sel_fx_firetorch.eds. Yesterday, they automatically played the sound if I just put them on the map without a SoundEmitter. But today (it's already mondey herehttp://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_wink.gif ) they suddently don't play the sound automatically.

Well, I solved it:

I could hit myself sometimes http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_mad.gif http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_wink.gif ...I just heard the sound of the fireemitters of the sel_objects_hacienda.eds all the time and thought it was also the sound of the other fireplaces I placed on the map...After I unchecked the box next to btest...I was wondering some minutes later why there isn't any firesound around...I'm a hooplehead and wracked my brain for about 2 hours in the middle of the night http://forums.ubi.com/images/smilies/sleepzzz.gif ...

Good night then and thanks for your help!!! http://forums.ubi.com/images/smilies/25.gif

seir
01-25-2010, 01:26 AM
Hah, ChromED is brutal sometimes http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_smile.gif