PDA

View Full Version : Black Screen on Load Up Fixed for me



al_shores
05-12-2008, 03:14 PM
Vista 32 bit. My system met all requirements but black screen on Load Up. No help from ubisoft. I tried the following:
New Drivers Video, Chipset, Bios, and Audio-no go.
Tried resolution at various levels-no go.
Checked .ini file for AC and tried to tweek-no go. Also tried to run in XP Compat mode-no go

2 days later no f/u from UBISOFT http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_frown.gif
Finally went to program file for AC and clicked properties, then compatability for app launch and disabled the desktop composition. Worked like a charm.

TokyoPoliceClub
05-12-2008, 06:20 PM
I think elaborating on your way of fixing it would be extremely helpful to people having the same problem. It's a shame that half the people asking for help won't bother to look at it though. I guess that's understandable, spending %50 on a game to find it doesn't work tends to be annoying.

dacoolstas
05-12-2008, 06:41 PM
just out of curiousity, what video card do you have?

Bobfish_Almight
05-13-2008, 12:08 AM
Originally posted by TokyoPoliceClub:
I think elaborating on your way of fixing it would be extremely helpful to people having the same problem. It's a shame that half the people asking for help won't bother to look at it though. I guess that's understandable, spending %50 on a game to find it doesn't work tends to be annoying.

http://forums.ubi.com/images/smilies/agreepost.gif program file could mean any number of things

al_shores
05-13-2008, 01:01 PM
Nvidia 8600GT. By program file i mean the file to launch the AC game - the application launch file.

Bobfish_Almight
05-14-2008, 07:46 AM
The dx9/1o.exe? Or the assassin.ini?