PDA

View Full Version : Help on merchant ship 'weak points'



Olebrond
07-21-2005, 12:59 PM
Intercepted a nice big convoy, disposed of easy targets and escorts, and then.. many c2s and small ships, still sailing away at 4 knots.

I will sink them, using the handy weak spot array (or whatever its called, you know what I mean).

Time after time, however, I lock onto the ship, click on 'fuel', fire the torpedo (from an OPEN torpedo tube) good impact, and ... it doesn't sink. Most hits are aft of where I aimed. I'm using type 2 torpedoes, am at 0 speed and movement, range is less than 600 meters..

WTF is up???

Help.

Ole

JU88
07-21-2005, 01:39 PM
Try this, lets use a C2 for an exsample....

set torpeedo depth to 6m
set pistol to impact
set torpeedo speed to fast (if using T1)
Get within 1000 meters
open tube
lock target in scope
when you got a 90 degree shot unlock the target
move crosshairs of periscope over the weak spot
(for a C2 line up the 'verical hair' of the crosshair so its over the funnel of the C2
Fire!
Boom! direct hit to the engine room, she explodes and breaks in half!
http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_wink.gif

legodragonxp
07-21-2005, 02:48 PM
Originally posted by Olebrond:
Intercepted a nice big convoy, disposed of easy targets and escorts, and then.. many c2s and small ships, still sailing away at 4 knots.

I will sink them, using the handy weak spot array (or whatever its called, you know what I mean).

Time after time, however, I lock onto the ship, click on 'fuel', fire the torpedo (from an OPEN torpedo tube) good impact, and ... it doesn't sink. Most hits are aft of where I aimed. I'm using type 2 torpedoes, am at 0 speed and movement, range is less than 600 meters..

WTF is up???

Help.

Ole

I don't see '...and I open the torpedo doors and wait three seconds before firing...' Are you remembering to open the torpedo doors 'Q' and waiting before firing? Failure to do that will make your shot off target.

-Lego

GT182
07-21-2005, 03:02 PM
Here's a dumb question.

If you're using the Weapons Office to do all the targeting and calculations, doesn't he select the sweetspot for the kill? Or do you still have to unlock and aim yourself for it?

Sorry, that's 2. http://forums.ubi.com/images/smilies/16x16_smiley-wink.gif

Jose.MaC
07-21-2005, 04:44 PM
Weapons officer aims to the center of the ship, and never changes the depth of the torpedo. Unless you're playing at low difficult and you've the manual showing you the different compartments of the ship.

stinkhammer6
07-21-2005, 09:11 PM
Set all your fish to Medium speed and you wont get the whole hitting the back of the boat issue, if you are using a FAT type torpedo set the speed on fast for convoys, it makes wider turns instead of shallow ones giving it more of a chance to ram into something.

Olebrond
07-22-2005, 07:45 AM
Per original post http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_smile.gif, I had a ship full of T2 electrics, so no setting speed.

However, some of the replies make me think that perhaps the 'lock' on the periscope is the problem. I'll unlock next time, and keep the center line on the fuel compartment.

Lego; I do a five count just to make sure, and usually flood all my tubes anyway when I spot a convoy. I did NOT know about the colors on the indicator though.

Thanks, several new things to try there... perhaps re running the academy would be a good idea for testing http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_smile.gif

Ole

GT182
07-23-2005, 12:55 PM
Does anyone have the link for the Recoginition Manual mod that adds the colored compartments for pinpointing your targeting? I must be overlooking a site that does have it. U-boot.realsimulation doesn't seem to have it but it must be someplace.

Messervy
07-23-2005, 01:49 PM
http://www.subsim.com/subsim_files/patches/fullvulnmod.zip

GT182
07-23-2005, 03:26 PM
Thanks Messervy. I've looked and looked and didn't connect it with the Recognition Manual. Time for new glasses.

stinkhammer6
07-23-2005, 04:59 PM
I tried to DL it 4 times and each time it says there was an error and I should DL it again, I go to unzip it each time and it gives me the same message.

Messervy
07-23-2005, 05:00 PM
I just hope it`s the right one since I am not useing it anymore.

Messervy
07-23-2005, 05:05 PM
Originally posted by stinkhammer6:
I tried to DL it 4 times and each time it says there was an error and I should DL it again, I go to unzip it each time and it gives me the same message.

I just DL it, unziped it and everything seems to be allright. Sorry.

stinkhammer6
07-23-2005, 05:10 PM
thats the thing, it wont unzip, getting an error saying I should try to dl it again, then it says the source is incorrect.

Messervy
07-23-2005, 05:20 PM
Hang on I will unzip it and upload it.

stinkhammer6
07-23-2005, 05:23 PM
urm...ok

Messervy
07-23-2005, 05:25 PM
Try this:

http://rapidshare.de/files/3300101/fullvulnmod.exe.html

stinkhammer6
07-23-2005, 05:34 PM
nope

Messervy
07-23-2005, 05:36 PM
Care to explain?????

stinkhammer6
07-23-2005, 05:43 PM
Says its not a valid archive and to dl it again if I have already DL'ed it.

I used the link you posted and it says browse or upload, I browsed to the spot its located at on my pc and it says no upload progress.

I never had to archive anything nor ran into an issue like this with a zip file.

Messervy
07-23-2005, 05:47 PM
Click on the link and the scroll down until you see a "select your download" and then click "free".
It will take you to another page and at the bottom you will see a counter which will tel you how long you need to wait.
After some time a new link will appear at the bottom and that`s it.
I know it is an ackward method but that`s the only place I can upload it.

Hope it helps!

Cheers

stinkhammer6
07-23-2005, 05:48 PM
now the link is saying I already DL it once and it gave zero indication of it being DL or that it was finished nor gave option of where it would DL the file to.

Messervy
07-23-2005, 05:53 PM
Same here. I will have to wait for one hour to give it another try since I tested it just after I uploaded it and it worked fine.
Can you download any file from the net?

stinkhammer6
07-23-2005, 05:56 PM
Of course but the link you posted didnt indicate anything, it just said please wait and I did. Then the screen froze and it went back to the original link. I scrolled down and no dl link was there. Ill check back there in an hour or so and see. I was just curious at the DL and things went downhill from there. I dont need it but would like to see it.

Messervy
07-23-2005, 05:59 PM
OK now we are both hooked. Keep me posted please. http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_smile.gif

stinkhammer6
07-24-2005, 06:45 AM
ok tried it again several hours later and then it said I have already DL it twice and it still didnt give me a link like you and that page said. Dont worry about it man, I dont need it I was just curious.

Messervy
07-24-2005, 07:23 AM
It said it HAS been downloaded twice not that YOU have downloaded it twice.

Did you get that far to se a time counter?
I have just tried it again and it works fine. I had to wait for some 15 seconds and then a Download link appeared.
Cheers

stinkhammer6
07-24-2005, 06:30 PM
Nope, no counter, it still says the file was DL twice and at the bottom area it says ive exceeded my dl maximum for that file, still no link, no counter nothing.

Messervy
07-24-2005, 07:49 PM
Now I am clueless. I must admit I have to give up.
Sorry
----------------------------------------------
Is there a living soul somewhere besides me who CAN download it.

stinkhammer6
07-25-2005, 01:46 PM
Dont worry about it man, was just curious like I said, didnt need it. Now go fetch one of my recipes and go eat and be happy. http://forums.ubi.com/images/smilies/25.gif