PDA

View Full Version : Mixture control and Magneto



rick_475
12-18-2003, 08:25 PM
I have always played with Complex Engine Management OFF and today I just changed my mind! Do you leave the mixture control alone when you play or you change it all the time depending on your altitude and speed? And What's the difference between Magneto 1, Magneto 2 or Magneto 1+2 and when do you have to change it?

rick_475
12-18-2003, 08:25 PM
I have always played with Complex Engine Management OFF and today I just changed my mind! Do you leave the mixture control alone when you play or you change it all the time depending on your altitude and speed? And What's the difference between Magneto 1, Magneto 2 or Magneto 1+2 and when do you have to change it?

Tully__
12-18-2003, 08:27 PM
Leave magneto set to both or (if modelled correctly) you'll lose power. It controlls the spark plugs.

Mixture settings depend on aircraft selection. On some it's auto, others will benefit from adjustment.

=================================================

http://members.optusnet.com.au/tully_78th/Corsair.jpg

IL2 Forums Moderator
Forum Terms of Use (http://www.ubi.com/US/Info/TermsOfUse.htm)


Salut
Tully