PDA

View Full Version : micro stutters after the last patch



XyZspineZyX
09-16-2003, 07:55 AM
does anyone noticed a very anoying stutter after the last patch?

i hope it gets fixed

XyZspineZyX
09-16-2003, 07:55 AM
does anyone noticed a very anoying stutter after the last patch?

i hope it gets fixed

XyZspineZyX
09-16-2003, 12:23 PM
how much memory you have?

does the host put static AC on the map?

S!
609IAP_Recon

Forgotten Wars Virtual War
Forum: http://fogwar.luftwaffe.net/forums/index.php
Website: http://forgottenwars.dyndns.org
Visit 609IAP at http://takeoff.to/609IAP

http://www.leeboats.com/609/sig/609_recon3.jpg

Agnus Dei, Qui Tollis peccata mundi, Miserere nobis. Dona nobis pacem

XyZspineZyX
09-16-2003, 02:14 PM
papote1 wrote:
- does anyone noticed a very anoying stutter after the
- last patch?

Yes, my squadmates and I have noticed it numerous times online before and after the patch. We had much less of it with IL-2 than with FB.

We are running 1GB of memory on broadband connections with reasonably fast processors, to answer the first respondant's question. This happens without late spawning dynamic objects.

XyZspineZyX
09-16-2003, 02:28 PM
you are not alone......



micro stutters first time ever. Not my system.
Was running great last week.

512 meg ram
2.6 proc
9500 pro
audigy 2

tried to fix by
uninstall FB, then installed again to 1.11 full
went to stock FB setting for GPU

got MUCH better , but microstutters are there.


S!



Non Solum Armis

XyZspineZyX
09-16-2003, 02:41 PM
Try disabling V-Synch, this did the trick for me.

Or, if you want some adventure, get Catalyst 3.7 and enable triple buffer for Open GL (in the compability settings). After that I could use V-Synch again without micro-stutters.

XyZspineZyX
09-16-2003, 03:16 PM
already got catalyst 3.7 , cant rember if triple buffer on.

thanks frog , will try vsynch , i did used to have off, but turned on the other day. not noticing the tearing anymore, but now microstutter. now to decide which lesser evil.

we will see. thanks again.


Non Solum Armis

XyZspineZyX
09-16-2003, 03:48 PM
XP running geforce 4200ti

768 RAM

v-sync off.

geforce 3/4 settings


No stutters - only pause can occur on respawns, however, when using static aircraft on map it's rare.

S!
609IAP_Recon

Forgotten Wars Virtual War
Forum: http://fogwar.luftwaffe.net/forums/index.php
Website: http://forgottenwars.dyndns.org
Visit 609IAP at http://takeoff.to/609IAP

http://www.leeboats.com/609/sig/609_recon3.jpg

Agnus Dei, Qui Tollis peccata mundi, Miserere nobis. Dona nobis pacem

XyZspineZyX
09-16-2003, 05:09 PM
Don't use triple buffer with V-Sync OFF. I experienced stutters and fps drop with that. Either both off or both on. And I also noticed stutters on my 9800 with S3TC on... no compression is smoother.


<hr>

<p align=center style="width:100%; filter:glow[color=#33CCFF, strength=2)">

<img src=http://mitglied.lycos.de/eldur190d9/bilder/willey110.jpg border=0 alt="Hier geht's zur I/JG78"> (http://www.jg78.de)

</p><font color=59626B>

XyZspineZyX
09-16-2003, 05:37 PM
Yep, I've never had these micro stutters untill after this patch. I have 1GB of ram, 9700 Pro, Athalon 2600+ and broadband connection so it is not my system and it didn't happen before the patch. I'll try changing some of my settings, I have V-synch on at the moment. I hope turning it off will help.

Snoop Baron

XyZspineZyX
09-17-2003, 07:02 AM
the microstutters came after the last 1.11 patch i have 1 gig of ram ....its something they did that introduced that in this last patch