PDA

View Full Version : Developers! READ THIS! Playstation move + RUSE = AWESOME !! Except this ONE thing !!!



SweSogekingu
09-15-2010, 11:07 AM
SRY MY BAD ENGLISH!

Ok people, here is my review on Playstation MOVE together with RUSE!

I will just say this to get this out.

<span class="ev_code_RED"> PLAYSTATION MOVE TOGETHER WITH RUSE IS EPIC!</span>

There I said it!

Its precise like a mouse, itís faster than a controller (after allot of practice i must say), you can more easily mark a single unit and send him were ever on the map you want,
WHEN YOU STILL havenít moved the camera from the main base!

Though here is the catch, you need allot of practice to be good with it.

I just bought Playstation Move today here in Sweden and got directly home and started to test it out with RUSE.

First I was like damn this sucks, and in my head I compared how fast I could place out supp points and secondary bases with the controller then with the move, and in the beginning the controller had the advantage, UNTILL I started to learn (and calibrated the sense of the move and the camera angle) the quickness of the MOVE controller.

Already after 4 matches (after all the calibrating of speed and right camera poss. on the TV) I was placing supp points and bases faster than with a controller.

How you maybe ask?
Well first of all you donít have to move the "field" to place a building, you just twitch with your wrist to get open the menu, then shuse what you want and were you want to place it, and thatís it.

Thanks to the "mouse" sensitivity and marker you can place stuff all over the map (almost) without moving the camera from your main base.

To order the units and to shuse upgrades 4 tanks in the menu and so on you need allot of practice.

Many times I have been in the heat of battle with my move controller and wanted to upgrade my tank and just moved the ps move an inch too far to the right just to drop down another building menu.. But after some calibration of the sensitivity that was easy fixed, but I say again, GET READY 4 SOME HEAVY PRACTICE!

Now to the thing.....
THAT THE DEVELOPERS ASAP NEED TO FIX!!!!!!

Get rid of the auto mark of buildings and units!
THIS IS A BIG PROBLEM WITH RUSE and move right now! SO YOU NEED to fix this ASAP!

What I mean with auto lock is that, when you want to place your tanks out in the field and there is a building near or an enemy the "mouse"
Will auto lock on that building/unit instead of the ground behind it.

AND THAT IS NOTT A GOOD THING!

Many times I have been ordering my tank squad
(together with "no giving up" ruse) in behind enemy lines, with the tactic in mind that they will drive thru his hole base firing at anything and any one standing in the way...

But instead I have been stuck with trying to place my ghost units on a clear landmark.
And that is NOTT an easy thing to do when the move look on every building and unit automatically as soon as you trying to point near a clear area close to a building/unit.

So DEVELOPERS! YOU NEEEEED TO CHANGE THIS ASAP!
I love the game even more now thx to MOVE but this need to be changed. It gets soooo annoying!

Let the PLAYER decide if he wand to attack a building/unit and not so the Move automatically marks everything in the way!

Like I mouse you should be able to draw the pointer all over the enemy buildings just to mark THE THING YOU WANT to be attacked.

Nott go like from building to building unit to unit just to "Try" to break loose from the auto lock on system to try to find a free land mass where you can send your troops.

FIX THIS!!!!
Thatís an ORDER! http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_biggrin.gif

Now I will go back to RUSE with my PS3 MOVE!
Add me up if you want to play!

Peace!

MaDeToFaDe
09-15-2010, 11:19 AM
I can't see how you can place supply depots faster when using move? All you do is click A to place them.

Glad your enjoying using move tho.

SweSogekingu
09-15-2010, 11:28 AM
Originally posted by MaDeToFaDe:
I can't see how you can place supply depots faster when using move? All you do is click A to place them.

Glad your enjoying using move tho.

Thanks 4 the note: My mistake.sry

You just click with the move to, so Supp bases do take the same time to place out =),

Everything else is faster though.

Mr_Shade
09-15-2010, 02:56 PM
I should be getting this on Friday.. I will try the PS3 demo with it http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_wink.gif


[I only have RUSE on PC http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_frown.gif]

Taragashi
09-15-2010, 11:37 PM
Hello,

I have to agree with zmoker1980. The Controlls are pretty good after some time of practice, but this auto snapping of Units and Buildings is annoying.
Please let us turn that on or off in the options menu.

Thank you!

Realplayer82
09-16-2010, 08:52 AM
I will pick up my MOVE on friday 9/17 cant wait to play ruse with it!

GimbleFIN
09-17-2010, 05:01 PM
auto snapping

I got Move also yesterday and was on my way to report zooming problems but i'm glad zmoker allready too care of it. So seems like actually zoom is a pain because of auto snapping. I agree, this issue really needs some attention. Then the Move controls are close to perfect. Though i really hope the "capture building bug" that i reported on feedback thread will be taken care of also.

DrSteffie
09-20-2010, 03:05 AM
we are working on the "auto lock" system with the Move. You can wait for an improvement in the next patch.

EUGEN TEAM

SweSogekingu
09-20-2010, 07:09 AM
F*** YES http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_biggrin.gif !!!

I am so glad that eugen took there time to read this thread and realized the emergency http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_biggrin.gif !

Thank you EUGEN! Now i am a truly happy RUSE gamer with playstation move!

I was so close to sell this game, But now when i have reed this, the game is going strait back up to my top pos of tripple A titles on ps3!

Eugen rly listens. Now is just the question:
WHEN does the patch arrive : )

KILLER-ST
09-21-2010, 09:20 AM
Originally posted by DrSteffie:
we are working on the "auto lock" system with the Move. You can wait for an improvement in the next patch.

EUGEN TEAM
Eugen Team congratulations ruse has turned out to be the best rts on consoles to date. after following early articles about the game the pc beta and listening to the community. it was worth waiting a little longer so ruse turned out as good as i thought it looked from your original ideas early in production.
move+ruse=good+keyboard /mouse=even better.
Again hope you win one of the best of game categories this year.

Axe99
09-21-2010, 04:17 PM
And Move + KB best of all http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_wink.gif

@zmoker, the patch may take a little while, as they'll have to make it work, test it, then run it through Sony/MS approval (the approval can take a couple of weeks alone). It sounds like they're on the case though - I think that RUSE is a phenomenal game, really well put together. If I still gamed on PC, I'd go back and look at Eugen's earlier work on the strength of this game http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_smile.gif.

DrSteffie
09-22-2010, 02:46 AM
Your're right Axe_99au, patching on PS3 is not so easy. For the "snap on target" with the Move, we choose to add a new slider in the gameplay options.

EUGEN TEAM

Axe99
09-22-2010, 03:15 AM
Another slide sounds good - as before, love your work Eugen, even if it looks like you not the biggest fans of the Brits http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_wink.gif.