PDA

View Full Version : Anyone running PF on a laptop?



blakduk
11-22-2005, 05:41 PM
Hi guys
I've been running AEP on a laptop but recently received an upgraded one from work.
It's a lot more capable than my old one and runs AEP brilliantly. I've been considering getting PF however I have noted that the PF site still states that it doesnt support laptop video cards.
Does anyone run PF on a laptop?
If so, how well does it run?
The system i can currently use has an ATI X600 with 64mb RAM.

ImpStarDuece
11-22-2005, 07:22 PM
I run it on my Pentium 4 1.8 mhz laptop with 512 mb RAM and a 64 Mb videocard with no problems. All settings are a few notched down from the top, but most of the graphical 'extras' to do with water, shadows, tress ect are turned to the lowest settings. Frame rates are usually in the mid to high 20's.

I even run a fan next to my laptop, because it has a nasty tendency to run a VERY high temperatures.

blakduk
11-22-2005, 07:30 PM
ImpStarDuece- Cheers for that http://forums.ubi.com/images/smilies/25.gif.
I just wondered as that warning wasnt present on the FB or AEP specs. It looks like your system is pretty similar to the one i recently got hold of.

TgD Thunderbolt56
11-23-2005, 01:05 PM
I just acquired a decent laptop and installed it mostly for mission-building and watching ntrks, but it runs fairly well. I'm spoiled after running it on my desktop (which is far superior) but it gives me that fix remotely...when desired.

TB

gthgrrl4game
11-23-2005, 01:11 PM
I run it on a Toshiba Satellite P25 S477, P4 2.4GHz 512mb DDR NVidia GeForce 5200.
I run IL2 AEP ran great, PF stutters sometimes.

RAF74_Bouncer
11-23-2005, 02:41 PM
I run it on a Pentium M 1.73, 1 gig ram, Nvidia go6800 (256 meg of ram) and it runs smooth as silk.

winsemius
11-23-2005, 03:00 PM
Running Il2/AEP/PF merged on my Acer Aspire 1622
P4 @ 3.0 GHz
ATI Mobility Radeon 9700 with 64 MB
1 gig RAM

Offline it runs pretty smooth, even with some of the 'eye candy' truned on. After 3.04 or 4.01 http://forums.ubi.com/images/smilies/351.gif
online its a lot more stuttering (mainly in 'bigger' rooms).

VERY important thing... keep it cool! Use a notebook cooler, I got one and it keeps my laptop cool and makes the life of the built in fan more comfortable.

Suggestion: try Omega Drivers (http://www.omegadrivers.net) for your graphics card if your laptop's manufacturer doesn't supply updated drivers

RAF92_Moser
11-24-2005, 04:08 PM
Hello,

I have an older Toshiba laptop. PF stutters around a lot of AAA, and sometimes during carrier takeoffs. FPS is around 30, which anything above 20 to me is satisfactory. Missions do take forever to load, but all these problems are consequent of playing below minimum requirements.

I run PF: OpenGL, 640*480 Fullscreen Medium Settings

My laptop:
1.8 Ghz Intel
256 DDR Ram
Windows XP
1024*768 Panel Display (I keep default desktop at 800*600)
16 Mb Geforce4 420 Go

Playing Campaigns is just about impossible. The mission generator overloads my computer, but multiplayer is Ok when over 20 people, but 30 pilots is pushing it.

han freak solo
11-25-2005, 02:48 PM
Interesting....I've just aquired a laptop for work and have loaded it with the original IL2 for play when I'm stuffed in a hotel somewhere.

It's specs are similar to what y'all have listed. It has shared video memory though. So, out of the 512 of RAM, I can pick either 32MB, 64MB, or 128MB to be carved out of the RAM for video RAM.

I've picked the 64MB as a happy medium so I have 448MB RAM left for other things. Actually, after booting XP all it has left is about 250MB RAM according to RamPage.

I have downloaded the FSAutostart that has been linked on these forums. I plan on looking into that soon. Perhaps that will let me increase my RAM after booting?

silent_kill_U4
11-25-2005, 03:06 PM
Im running it on a HP Pavilion ZB8000 with Pentium 4-H.T. and a gig of ram and also ATI Radeon X600 that has 128 MB. And I have no probs.