PDA

View Full Version : Is my game the only one?



Nakkikala
12-01-2010, 09:33 AM
...that is lagging all around Rome (PS3 version). In technical analysis like DF or Lens of truth they claim the game playing with ~30 fps most of the time. All the footage I've seen looks really smooth, but still my game lags like every 10 seconds in Rome. Strangely enough no lag when playing online or in some other areas like where war machine missions take place. Really killing the atmosphere when trying to enjoy the beauty of Rome. Tried changing from 1080p to 720p and checking my HDMI cable but it didn't change anything. Any solutions or anyone with the same issue? I'm really getting desperate. http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_frown.gif

recklesschords
12-01-2010, 01:15 PM
Mine only lags when I'm riding a horse and the system is saving at the same time. Otherwise, it's ran pretty smoothly. D:

rocketxsurgeon
12-01-2010, 01:50 PM
Originally posted by recklesschords:
Mine only lags when I'm riding a horse and the system is saving at the same time. Otherwise, it's ran pretty smoothly. D:

Mine also lags when im riding the horse.

Turinrp
12-01-2010, 02:44 PM
Mine too, and when fighting a lot of guardas, calling all my assassins and run, the game freezes for a moment, but then everything is all right.

nekov4ego
12-01-2010, 03:55 PM
This is one of the reasons why I love the PC... unlike Ubisoft anyway lol.

Nakkikala
12-02-2010, 06:35 AM
Well, my game lags even when I'm not riding, just running around. It's especially annoying when trying to escape or chase someone down as the lag kills the immersion completely. I have no idea why it happens and nobody seems to have the same problem. http://forums.ubi.com/images/smilies/bigtears.gif

giggleHyena
12-02-2010, 08:44 AM
Perhaps you should clean up your PS3 a bit? Perhaps there is some dust somewhere that causes the lag or something :/

Other than that I got no idea, I never have experienced lag before on mine.

Scaryphuka
12-02-2010, 09:23 AM
same here, sometimes when im free-running on the ground i will lag in 1 spot for 1-2 secs, only when i cross districts though i assume its something with the rendering progress or something like that

Nakkikala
12-02-2010, 10:57 AM
Thanks for the replies guys, but the problem still exists. My PS3 seems fine, no dust and other games run perfectly (just played some GT5). It would be fine if the lag would be visible like once in a while, but it happens many times every minute. As I said before, even every 10 seconds of gameplay. I've been thinking if I am just too sensible for lag, because I can't think any valid way why my copy of ACB would do this. Footage of the game and technical analysis proves it doesn't lag. However my copy should be fine as well, as online, war machines etc. plays smoothly. This is so confusing! Logical reasoning doesn't seem to work here. http://forums.ubi.com/images/smilies/16x16_smiley-sad.gif

EDIT: Yeah, rendering might be the cause, as I haven't noticed much popping at all. Is it possible this has something to do with the PS3 Slim -versions slower HDD?

Scaryphuka
12-02-2010, 11:23 AM
i couldnt answer that but maybe so im running it on the old fat PS3 im not sure of the differance of process speeds between the 2, but still you shouldnt be lagging every 10 seconds. i am not sure what it may be sorry http://forums.ubi.com/groupee_common/emoticons/icon_frown.gif

LadyXandrix
12-02-2010, 03:16 PM
Check your disc. Because my AC2 game would freeze if I assassinated more than 4 guards within a period of 2 seconds. Then I found out it was dirty. Though my game lags occasionally while on the horse.