PDA

View Full Version : Water in IL2FB



XyZspineZyX
07-17-2003, 03:53 PM
Hi guys, ok question, why isn't my water as nice as on the pictures:http://www.il2sturmovik.com/ss/water3_small.jpg
with me its just al white thingy at the edges (and believe me my pc, can work on the best settings) please help me :-(

XyZspineZyX
07-17-2003, 03:53 PM
Hi guys, ok question, why isn't my water as nice as on the pictures:http://www.il2sturmovik.com/ss/water3_small.jpg
with me its just al white thingy at the edges (and believe me my pc, can work on the best settings) please help me :-(

XyZspineZyX
07-17-2003, 03:55 PM
DO you have the latest drivers for your 3D card? the latest DX drivers?


You must set landscape detail in FB to the highest setting (Perfect, i think)

1 Judge not, that ye be not judged.
2 For with what judgment ye judge, ye
shall be judged: and with what
measure ye mete, it shall be
measured to you again.

http://members.chello.se/ven/ham-pin.gif

XyZspineZyX
07-17-2003, 03:56 PM
believe me.. with the 'perfect' option enabled; NO PC TODAY can handle it. unless you have a budget of +$25.000

you must select OpenGL AND stencil buffer; only then you are able to select the 'perfect' option. make sure you have Maximum settings enabled in the setup program under video

XyZspineZyX
07-17-2003, 03:58 PM
If your video card doesn't support full hardware transform and lighting, you will not be able to see the water effects. If it does make sure taht you have the stencil buffer option selected (only available with OpenGL). If you have all this, then go to hardware settup/video options then click for the advanced settup. Select "Perfect" under landscape detail. /i/smilies/16x16_smiley-happy.gif

http://home.att.net/~C.C.Jordan/XP-39best.JPG


Death is just nature's way of telling you to watch your airspeed.

http://www.theinformationminister.com/press.php?ID=612345111

XyZspineZyX
07-17-2003, 04:21 PM
I get about 25 frames if I choose to show off FB (and my new Radeon 9800) to my friends but other then that, "excellent" settings are good enough for me.

---------------------------------------
Greetings from Monterey, California, USA!

http://www.seaviewinncarmel.com/carmel.jpg


Mors Ianua Vitae (sed mori nolo!)

-Artes Latinae (L186 Anon)-

XyZspineZyX
07-17-2003, 04:30 PM
Yeah! I also get nice FPS in Perfect mode, at least in multiplayer and QMB...haven´t tried it out in campaign though...In the two aforementioned game modes, it´s perfectly playable in my rig.

<center>PATRIA Y HONOR
<img src=http://groups.msn.com/_Secure/0SgC0BAYXu3Ft4dbPEzs6M4eZf0A!qec0t1WkurDrK6Q0TV0lY fpkeHHrD5LuaVzXJQ6qOkKtYgnXXYbwSV39vh30VyRPTjG81fM rhMoRCs4YRhDD5Qo3Og/Cueceleches0.jpg?dc=4675424998946727344"></center>

XyZspineZyX
07-17-2003, 05:09 PM
wow guys, thx so mutch, the water is like 100000 times nicer than before, thank you thank you thank you!

XyZspineZyX
07-17-2003, 05:27 PM
you also need a ati radeon 9700 for it to look like rogodins screens


http://mysite.verizon.net/vze4jz7i/ls.gif

Good dogfighters bring ammo home, Great ones don't. (c) Leadspitter

XyZspineZyX
07-17-2003, 05:32 PM
LeadSpitter_ wrote:
- you also need a ati radeon 9700 for it to look like
- rogodins screens

That´s not true...I´ll try to post some screenies with my Geforce and I bet you will see no difference at all...Fsaa 6X and Ansio 8X...all the stuff.

<center>PATRIA Y HONOR
<img src=http://groups.msn.com/_Secure/0SgC0BAYXu3Ft4dbPEzs6M4eZf0A!qec0t1WkurDrK6Q0TV0lY fpkeHHrD5LuaVzXJQ6qOkKtYgnXXYbwSV39vh30VyRPTjG81fM rhMoRCs4YRhDD5Qo3Og/Cueceleches0.jpg?dc=4675424998946727344"></center>

XyZspineZyX
07-17-2003, 05:38 PM
cuc i have a ge4 4800 and use to have a ati radeon 9700 theres a huge difference in water effect and fps with both cards


http://mysite.verizon.net/vze4jz7i/ls.gif

Good dogfighters bring ammo home, Great ones don't. (c) Leadspitter

XyZspineZyX
07-17-2003, 05:45 PM
I´m not talking about FPS (though I get very decent FPS in perfect mode), but I still can´t understand why with the same settings (FSAA, Ansio,res, etc,etc) two images would be different...it isn´t coherent...Yes, the ATI is faster, but I´m not interested in FPS at the moment...Please Lead, could you explain that to me, cause I fell a little confused...
Thx a lot!

<center>PATRIA Y HONOR
<img src=http://groups.msn.com/_Secure/0SgC0BAYXu3Ft4dbPEzs6M4eZf0A!qec0t1WkurDrK6Q0TV0lY fpkeHHrD5LuaVzXJQ6qOkKtYgnXXYbwSV39vh30VyRPTjG81fM rhMoRCs4YRhDD5Qo3Og/Cueceleches0.jpg?dc=4675424998946727344"></center>

XyZspineZyX
07-17-2003, 06:04 PM
I use perfect details.. my comp: P4 3.3Ghz, 1024 mb Ram, GF4 Ti4600.. and works fine..

Perfect landscape has it drawbacks too.. i often die online, when i admire the water and i keep crashing on the ground /i/smilies/16x16_smiley-wink.gif

IMO 1024 mb Ram is minimum for Perfect detail..

____________________________________



Official Sig:



<center>http://koti.mbnet.fi/vipez/shots/Vipez4.jpg </center>