PDA

View Full Version : [Feedback] : Desync with playing friend



Cheat-Elek
01-31-2019, 04:40 PM
I want to play with my friend but after we connected, the game says everytime desync detected. We tried several times but always this error. Other error I cant launch the game from the uplay library couse it is crashing but if i launch with the shortcut from desktop it works well.

Dr.Crapule
01-31-2019, 04:55 PM
I've got the same bug. It appeared when I sent my first expedition in the New World.

PichusOMG
01-31-2019, 09:00 PM
Hello I'm also reporting the same problem.

It first started to desync when I had about 3000pop and my friend about 800pop. The desync was infrequent, about every 15mins or so. As the game progressed, the desync became more frequent.
At 6800pop and about 1500pop from my friend, the game would desync within one or two seconds of the new sync. Just enough time for a notification to sound (for e.g Game save, Missing mooring for tourists, etc).
It should be noted that of those notifications, the game save was most frequent. Maybe a problem with game save?

As far as what other players stated, we did not go for expedition. So still on Old World.
I had 2 islands (Main + 1 expansion)
My friend had 2 islands (Main + 1 expansion)
The AI also had 2 islands each(2 Main + 2 expansions)

As far as I could tell I was the only one with Artisans/Craftsmen (My pop was about 3500,3000,300 when we stopped playing)

Elfmal_Zitrone
02-01-2019, 09:15 AM
Know and reported Problem look here: https://forums.ubi.com/showthread.php/1985844-Desync-Detected

Dreadsss
02-02-2019, 05:36 PM
its not really a sollution but changing graphics can work