PDA

View Full Version : Quick Question - How do I unzip the file?



XyZspineZyX
08-13-2003, 06:46 PM
It may sound lame but I have the patch downloaded and cannot figure out what to do with it! Anyone help? I just need to know exactaly what to do -I am no computer whiz.

XyZspineZyX
08-13-2003, 06:46 PM
It may sound lame but I have the patch downloaded and cannot figure out what to do with it! Anyone help? I just need to know exactaly what to do -I am no computer whiz.

XyZspineZyX
08-13-2003, 06:53 PM
hello,

Perhaps you downloaded half a zip. which happened with me the first time.Are you sure you have a complete one?If so just run it.Good luck

XyZspineZyX
08-13-2003, 07:02 PM
If you have a good d/l, it should just unzip to your FB folder.

Buzz_25th
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------47|FC=-
<center>
http://www.vfa25.com/images/imglib/Vfa25.jpg

XyZspineZyX
08-13-2003, 07:07 PM
Just double click on the patch icon and it'll do the rest.

fluke39
08-13-2003, 07:16 PM
it's not self extracting is it?

i think you need a copy of either:

WinZip
or
WinAce
or
WinRar

all do the same with the exception they are better at Zipping up certain things.....

<center><img src=http://mysite.freeserve.com/Angel_one_five/flukelogo.jpg>

XyZspineZyX
08-13-2003, 07:16 PM
what if it does not do anything? My game still starts using 1.0 HELP

XyZspineZyX
08-13-2003, 07:19 PM
When you start to unzip it. You have a browse button. Make sure it's pointed at the FB folder.

Buzz_25th
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------47|FC=-
<center>
http://www.vfa25.com/images/imglib/Vfa25.jpg

fluke39
08-13-2003, 07:26 PM
what i would do is:


unzip to a new folder ( by double clicking the patch.zip - and selecting "extract to" and then select your folder)

make a note of what files come out of the zip thing

make a copy of all the files of the same name that are already in your FB root folder (path will be something like
C:/program files/ubi soft/forgotten battles/ )
put the copied files somewhere safe (u do not have to do this - i just make sure i make back ups of everything in case something goes wrong)

make a copy of all the new files that have come out of the patch.zip

paste into the FB root folder ( select yes to overwrite existing files)

this should do the trick and also let you have all the old fb files lest something should go astray /i/smilies/16x16_smiley-happy.gif

(p.s. if anyone spots something i have done wrong please correct....).. i know ther are proably easier ways but this is the way i like to do it /i/smilies/16x16_smiley-happy.gif



<center><img src=http://mysite.freeserve.com/Angel_one_five/flukelogo.jpg>

XyZspineZyX
08-13-2003, 07:49 PM
I am not a computer whiz. I searched for the patch in the "folders" search and clicked on it. A folder with a zipper is there. I do not know what to do now!

XyZspineZyX
08-13-2003, 08:04 PM
Have you tried to unzip it? That's all you need to do. It should install into the FB folder all by itself.

Buzz_25th
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------47|FC=-
<center>
http://www.vfa25.com/images/imglib/Vfa25.jpg

XyZspineZyX
08-13-2003, 08:07 PM
hello'

do you have WinZip?

XyZspineZyX
08-13-2003, 08:09 PM
Download winzip here

http://www.winzip.com/

DL the patch then double click on it, Winzip will ask you to point the patch at the desired location. For me this was

C:\Program Files\Ubi Soft\IL-2 Sturmovik Forgotten Battles.


If you have installed FB to a different locataion, use the browse button in Winzip to locate \Ubi Soft\IL-2 Sturmovik Forgotten Battles.

Then hit unzip.

When you load up FB it should display version 1.1b in the bottom left.




<center>
http://blankgiro.freewebspace.com/IL2/soapy112th.jpg
</center>


Message Edited on 08/13/0308:10PM by Soapy_112th

XyZspineZyX
08-13-2003, 10:59 PM
So I need to spend $30 to get the free download to work? This whole process stinks! I cannot get the dam think to work. I am not even sure if I have downloaded it! I have been kicked off the download servers after downloading for over two hours! Three times! There are no instructions on what to do. help

XyZspineZyX
08-13-2003, 11:02 PM
No you dont need to spend $30 - the last time I looked Winzip had an evaluation mode. The patch is distributed as a .exe but if you got it from us at Netwings it was wrapped up as a .zip as our upload software will not accept .exe files for security reasons.

If you are running XP Prof you should be able to browse straight into the zip file and extract the executable

www.netwings.org (http://www.netwings.org)
Home of the Il2 3rd Party Modellers
Home of the VEF Forums

XyZspineZyX
08-13-2003, 11:36 PM
I downloaded winzip so I will download again. Net wings is not available. Wish me luck see you in about four hours !!