PDA

View Full Version : advantage disadvantage



XyZspineZyX
11-12-2003, 10:41 PM
Mr Maddox.

I don`t know if this has been asked before but
can the altitude separation be increased in QMB

advantage:1000m above enemy aircraft.
disadvantage:1000m below enemy aircraft.
non: same level as enemy aircraft.

it seems to be very small or nonexistent

thank you

http://server2.uploadit.org/files/291003-01anoseart_us_08.jpg

XyZspineZyX
11-12-2003, 10:41 PM
Mr Maddox.

I don`t know if this has been asked before but
can the altitude separation be increased in QMB

advantage:1000m above enemy aircraft.
disadvantage:1000m below enemy aircraft.
non: same level as enemy aircraft.

it seems to be very small or nonexistent

thank you

http://server2.uploadit.org/files/291003-01anoseart_us_08.jpg

XyZspineZyX
11-14-2003, 08:48 AM
One of the issues with changes to the FMB is they require a LOT of grunt work. You havbe probably noticed that there are only 3 maps in the QMB...

Each and every possible Flight combination (all aircraft!) has to be entered in with waypoints to follow! Image all the aircraft and all flights with Advantage/Disadvantage programmed in!!

The best bet is to spend a little time with the Full Mission Builder and learn the ropes. It really is not that hard - even I could work it out /i/smilies/16x16_smiley-wink.gif and the options you have then are endless! Want to attack bombers with a 2000M+ Advantage - You got it! Want to attack a formation of 16 Pe-8#s with Fighter escort - You got it.

S!

JG5_UnKle

"Know and use all the capabilities of your airplane. If you don't sooner or later, somebody who does, will kick your ***"


http://homepage.ntlworld.com/victoria.stevens/jg5_logo.jpg

XyZspineZyX
11-14-2003, 09:57 AM
Given that aircraft begin engaging each other about 7km range, maybe the QMB 1km vertical distance is not much to brag about. Yes, do the FMB and find real Power over the FB.

Once you do FMB, you never go back.

XyZspineZyX
11-14-2003, 10:05 AM
You might check out some of the 3rd party generators, there's at least one quick mission generator. Though I don't know the name and haven't used any there are posts and threads here and on SimHQ telling about them.


Neal