PDA

View Full Version : Need Help so i can play online



mcplkelly
04-20-2004, 03:36 PM
I already made this topic, but i cant find it to get the answer. So, I need help cause i cant get online. First, i have the updated patch so that isn't a problem. Also i downloaded the beta patch, so its not that either. I just keep getting "timed out" and cant get on a game. Does anybody know what the probelm is?

mcplkelly
04-20-2004, 03:36 PM
I already made this topic, but i cant find it to get the answer. So, I need help cause i cant get online. First, i have the updated patch so that isn't a problem. Also i downloaded the beta patch, so its not that either. I just keep getting "timed out" and cant get on a game. Does anybody know what the probelm is?

XyZspineZyX
04-20-2004, 03:40 PM
Common problems:

1) You're behind a firewall or a router. If so, you need to open port 21000 for UDP protocol.

2) Your connection is too slow or too poor. Have you tried multiple hosts' sessions? How was the apparent connection in the lobby (in HyperLobby, you should be seeing green lights next to the host's name, not yellow or red ones). Also, if the host delays too long in loading a mission, that can time you out, too. When you do time out, try to "Rejoin" at least once before quitting. Sometimes that will clear the logjam.

3) Have you checked your IL2 setup to be sure your connnection speed and type match the service you have hooked up to your PC?

mcplkelly
04-20-2004, 03:43 PM
I have thought i put the connection speed in wrong. I have a bell sympatico modem, but do not know the speed.

mcplkelly
04-20-2004, 04:53 PM
Come on, i need help, doesn't somebody know, or where i can go for help?

BaldieJr
04-20-2004, 04:57 PM
Turn off zone alarm.

<pre class="ip-ubbcode-code-pre">
______ _____
(, / ) /) /) , (, /
/---( _ // _(/ _ / __ ,""""]
+----/ ____)(_(_(/_(_(__(__(/____/__/ (__--------,' /---+
| / ( / ,' NR / |
|(_/ ..-""``"'-._ (_/ __,' 42 _/ |
+-.-"" "-..,____________/7,.--"" __]-----+

</pre>

mcplkelly
04-20-2004, 05:00 PM
whats that? Im not to good at this computer option thing. And if u talking about computer clock, thats not what "Timed out" means

lil_labbit
04-20-2004, 05:01 PM
If you have the timeout error message you or the host have a wrong ip setting.

Run setup in the main game folder !

Right Tab "Network" set connection speed to 56k (no matter what you realy have). Below that check that port 21000 is selected, and below that make sure the ip is NOT set to "default" - it should be either of two numbers there (if the IP is mentioned at all).

If there is no IP mentioned at all goto ubi online and go into any FB forum. Top right under "Options" select General Settings then General Tab. Lower part under network select Use External IP - play over the Internet.

Also make sure your window's firewall is off and that your normal firewall enables port 21000 for communication.

http://members.home.nl/lil.labbit/lilseesya.jpg
Night is better than Day

mcplkelly
04-20-2004, 05:04 PM
Thanks, ill try it out.

mcplkelly
04-20-2004, 08:32 PM
where do u find the port?

XyZspineZyX
04-20-2004, 08:52 PM
il2setup (in the root folder of IL-2 Forgotten Battles). Double click that, and find the Network tab. Click that, and the port (default 21000 should be in the bottom of that display).

I believe a Bell Sympatico is a "high-speed dialup modem" at 56K throughput.

XyZspineZyX
04-21-2004, 09:26 AM
Did this get you online, mcplkelly?

mcplkelly
04-21-2004, 02:56 PM
havent tried yet, just got back from school.

mcplkelly
04-21-2004, 02:58 PM
found it, what now?

lil_labbit
04-21-2004, 03:04 PM
lol read my post up there ^

http://members.home.nl/lil.labbit/lilseesya.jpg
Night is better than Day

mcplkelly
04-21-2004, 03:07 PM
i have two possible ip's, but im not sure which one to use.

lil_labbit
04-21-2004, 03:10 PM
Try either one - if you get connected leave it - else try the other one

http://members.home.nl/lil.labbit/lilseesya.jpg
Night is better than Day

mcplkelly
04-21-2004, 03:25 PM
tanks it works now