PDA

View Full Version : Newview for IL2



73GIAP_Milan
02-25-2004, 06:15 AM
Uberweng attended me to the fact that NEWVIEW also seems to work with IL2.

Can anyone give me some more info on this?

since freelook and cam2pan are not working for me and i still need a CHEAP solution for my view problems in IL2 and TrackIR is WAY out of my league..

There seems to be a guy around here who knows alot about newview in relation to IL2 Sturmovik and how to set it up...

pls help,

Regards,

Der Tote Baron a.k.a. SK_Black_Knight....
______________________________
Sky Knights Squadron Leader

73GIAP_Milan
02-25-2004, 06:15 AM
Uberweng attended me to the fact that NEWVIEW also seems to work with IL2.

Can anyone give me some more info on this?

since freelook and cam2pan are not working for me and i still need a CHEAP solution for my view problems in IL2 and TrackIR is WAY out of my league..

There seems to be a guy around here who knows alot about newview in relation to IL2 Sturmovik and how to set it up...

pls help,

Regards,

Der Tote Baron a.k.a. SK_Black_Knight....
______________________________
Sky Knights Squadron Leader

Extreme_One
02-25-2004, 06:58 AM
I thought newview worked with FB's ability to use TrackIR enhanced mode. I don't think it will work with the original IL-2 game.


Have you tried joy2key?
Try here (http://interreality.org/~tetron/technology/joy2key/). It didn't work for me but for many it does.

What stick have you got? Many now have 'mouse emulation' as part of their configuration software.


S! Simon
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' '''''
Download the RAF campaign folder here (http://www.netwings.org/library/Forgotten_Battles/Missions/index-9.html).

Download the USAAF campaign folder here (http://www.netwings.org/library/Forgotten_Battles/Missions/index-9.html). *NEW* Updated for FB 1.21

http://extremeone.4t.com/images/raf_sig.jpg

lev_lv
02-25-2004, 08:10 AM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by Der_Tote_Baron:
Uberweng attended me to the fact that NEWVIEW also seems to work with IL2.

Can anyone give me some more info on this?

since freelook and cam2pan are not working for me and i still need a CHEAP solution for my view problems in IL2 and TrackIR is WAY out of my league..

There seems to be a guy around here who knows alot about newview in relation to IL2 Sturmovik and how to set it up...

pls help,

Regards,

Der Tote Baron a.k.a. SK_Black_Knight....
______________________________
Sky Knights Squadron Leader<HR></BLOCKQUOTE>
Der_Tote_Baron,
I am one of the developers developers of Cam2Pan software and I'll be happy to help you to set it up. Cam2Pan 2.0.5 (still pre-release) is now available and includes native support for FB - thanks to NewView team.
my email: lev@mousevision.com

73GIAP_Milan
02-25-2004, 04:39 PM
Well, Extreme One, i have an old (1st series) MS Sidewinder Precision Pro stick...

and i already downloaded the trialversion of Cam2pan and it did not function with my Philips Vesta Pro Webcam for as far as i knew....http://ubbxforums.ubi.com/images/smiley/16x16_smiley-sad.gif

On Mudmovers i saw Newview and Uberweng told me it should be able to work with IL2 Sturmovik too...and i've read that article on it, but now i'm in doubt again...

Where is that Jetstream100 guy?? he assisted in the article on Mudmovers and hangs around here somewhere....

Der Tote Baron a.k.a. SK_Black_Knight....
______________________________
Sky Knights Squadron Leader

tagTaken2
02-25-2004, 06:04 PM
Bumpity-bump. Would be great to be able to pan around with a hatswitch like a mouse. Also empathising with another impoverished student in the face of endless "I have TRackIR, 5 Gb of Ram and a cluster" comments. http://ubbxforums.ubi.com/images/smiley/16x16_smiley-mad.gif

gkll
02-25-2004, 06:24 PM
I don't get why you guys don't just use the mouse for viewing...


You can set the mouse buttons for a couple of functions such as flaps, The mouse wheel works fine for a throttle - if you set up the wheel for accelerated scrolling then you can operate from 0 to 100% throttle with just a fast flick of the wheel, but slow increments work if you just move the wheel slowly.

Anyhow I have always found that viewing with the mouse is very natural and intuitive. Now that the throttle and flaps are over with the mouse there is no need for lifting a hand for any control except trim which is now on the joystick throttle axis.

Just a thought

tagTaken2
02-25-2004, 06:35 PM
Had a bit of a rant about it at the bottom of this: http://forums.ubi.com/eve/forums?a=tpc&s=400102&f=23110283&m=665100242

Besides, have a short mouse cord. http://ubbxforums.ubi.com/images/smiley/16x16_smiley-very-happy.gif

uberweng
02-25-2004, 07:36 PM
I didn't say it would work, i said that I wasnt aware that this program didnt work with the original il2 and that you should ask an expert.

I think jetsteam is the guy so good luck, i hope you can find a solution eventually as i understand not wishing to use the mouse to look around

Uberweng

lev_lv
02-26-2004, 08:16 AM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by Der_Tote_Baron:
Well, Extreme One, i have an old (1st series) MS Sidewinder Precision Pro stick...

and i already downloaded the trialversion of Cam2pan and it did not function with my Philips Vesta Pro Webcam for as far as i knew....http://ubbxforums.ubi.com/images/smiley/16x16_smiley-sad.gif

We tested Cam2Pan with Philips Vesta Pro Webcam . It works great - (Philips Vesta Pro is a great webcam, one of the best I ever seen, pitty they don't do them any more). Can you please describe in more details what exactly didn't function?
NewView released now a new version v.29 with Cam2Pan support:
http://www.sh.zp.ua/il2/il2_newview.zip
______________________________
Sky Knights Squadron Leader<HR></BLOCKQUOTE>

73GIAP_Milan
02-27-2004, 04:55 AM
Okay,

i've downloaded the trialversion of cam2pan because i could not find a free fullversion (i'm not allowed to make international money transfers, so i cannot BUY it http://ubbxforums.ubi.com/images/smiley/16x16_smiley-sad.gif) after i installed it, i started C2p and it showed the configurationscreen and my webcam viewport...it all seemed to work...i did not adjust any settings, i just assumed it would work right away, pressed the START button in C2P and after that i started Il2 Sturmovik....

Once ingame i noticed NO effect, i could bang my head until my head hurt...NOTHING..i quitted IL2 and found Cam2pan still fully operational, but the cam-viewport was frozen...the cam still indicated it was working (green light on cam was ON) i had to restart C2P and i could start all over again, with the same results...

Help..please.. what do i need to do? i found 1 setting in the CURSOR/PANNING box; named IL2/Lock On...i selected that one in C2p but it still did not work,....

Der Tote Baron a.k.a. SK_Black_Knight....
______________________________
Sky Knights Squadron Leader

lev_lv
02-27-2004, 08:00 AM
<BLOCKQUOTE class="ip-ubbcode-quote"><font size="-1">quote:</font><HR>Originally posted by Der_Tote_Baron:
Okay,

i've downloaded the trialversion of cam2pan because i could not find a free fullversion (i'm not allowed to make international money transfers, so i cannot BUY it http://ubbxforums.ubi.com/images/smiley/16x16_smiley-sad.gif) after i installed it, i started C2p and it showed the configurationscreen and my webcam viewport...it all seemed to work...i did not adjust any settings, i just assumed it would work right away, pressed the START button in C2P and after that i started Il2 Sturmovik....

Once ingame i noticed NO effect, i could bang my head until my head hurt...NOTHING..i quitted IL2 and found Cam2pan still fully operational, but the cam-viewport was frozen...the cam still indicated it was working (green light on cam was ON) i had to restart C2P and i could start all over again, with the same results...

Help..please.. what do i need to do? i found 1 setting in the CURSOR/PANNING box; named IL2/Lock On...i selected that one in C2p but it still did not work,....

Der Tote Baron a.k.a. SK_Black_Knight....
______________________________
Sky Knights Squadron Leader<HR></BLOCKQUOTE>
If you use the old good IL2 rather than FB then please choose the Mouse View configuration in the cursor/panning box.

73GIAP_Milan
02-27-2004, 12:31 PM
Well...i got C2P working in Windows (win2k) but each time i start il2 Sturmovik, and press the activation button for C2P (spacebar) still nothing happens and when i quit il2 i notice that the Cam2Pan camera-image is frozen and does not respond anymore..i have to quit C2P and it then i have to start all over again...

anyone got some hints on how to fix this odd little problem??

and MAYBE a link or a person that can give me Cam2Pan for free? (since i cannot make international money-transfers and buy it)

Der Tote Baron a.k.a. SK_Black_Knight....
______________________________
Sky Knights Squadron Leader