PDA

View Full Version : Complex Engine Management????



Von-Wand
12-28-2003, 12:10 PM
Dear Oleg.
This is just a little moan.(not about1.21 which is a vast inprovement) Can you tell me while in complex engine management you can still start all aircraft with the push of one button? Not to complex, any chance of having to turn on the magnetoes (they are already on) set the throttle or mixture for start up, or at least push the starter button in(there is one there) This would be very nice to see with the cockpit view on.And what about opening the canopy before bailing out? These features are on CFS3 straight out of the box !(But this game is not a patch on IL2FB, no pun intended). Please abit more detail in the cockpit for us purists.



Play it as God intended, No hud, no subtitles, max difficulty, max realism and a complex engine management.



"Meine ehre heisst treue"

Von-Wand
12-28-2003, 12:10 PM
Dear Oleg.
This is just a little moan.(not about1.21 which is a vast inprovement) Can you tell me while in complex engine management you can still start all aircraft with the push of one button? Not to complex, any chance of having to turn on the magnetoes (they are already on) set the throttle or mixture for start up, or at least push the starter button in(there is one there) This would be very nice to see with the cockpit view on.And what about opening the canopy before bailing out? These features are on CFS3 straight out of the box !(But this game is not a patch on IL2FB, no pun intended). Please abit more detail in the cockpit for us purists.



Play it as God intended, No hud, no subtitles, max difficulty, max realism and a complex engine management.



"Meine ehre heisst treue"

kubanloewe
12-30-2003, 07:42 AM
yep sadly on the early Planes you dont need a mixture control or a Propellerblade adjustment and if your engine overheat a bit than open the radiator a bit and it cools quickly down.

Dont know why th Germans developed this "Kommandogeraet" when flying a Fighter was so easy http://ubbxforums.ubi.com/infopop/emoticons/icon_wink.gif
http://mitglied.lycos.de/kubanskiloewe/loveponysig.jpg

"Finde den Feind und schiesse ihn ab alles andere ist Unsinn"
Rittmeister Freiherrr Manfred von Richthofen

VVS-Manuc
12-30-2003, 07:49 AM
The Hurricane still has no mixture control in FB

Von-Wand
12-30-2003, 11:24 AM
Thanks for the replies,
I was just wondering, as the pedals move when the rudder is applied, the throttle moves when it is applied etc, if in a patch, maybe,you could run through pre-flight checks,and see it with the cockpit view on, ie you have to set the throttle to idle (not in the stop position, which all aircraft seem to start in, strange!!) switch on the magnetoes, or at least press a start button to start the engine, and then have to stop it by cutting the throttle ,or turning the magnetoes off. I just find it funny when everyone goes on about climbrates, turning circles and roll rates, that they over look the fact,that as far as im aware( and ive flown in a few aircraft, but no WW2) you cannot start an aircraft with the press of only one button. Any chance, for the sake of realism something can be done Oleg?



"Play it as God intended"



"Meine ehre heisst treue"