Thread: Rocksmith 2014 - Noise problem | Forums

  1. #1

    Rocksmith 2014 - Noise problem

    Well.. so I downloaded it and started to play it, but the sound is incredibly distorted. The intro music, the guy's voice, everything is 90% white noise 10% substance.
    Any kind of sound generate a distortion (include when I play my guitar).

    I played the first Rocksmith with no problem.

    I tryed change the rocksmith.ini by hand, but I don't have any chance to get the correct sound.

    Any idea to fix this?

    Thanks.
    Nicolas
    Share this post

  2. #2
    rcole_sooner's Avatar Moderator
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Norman, OK
    Posts
    12,940
    Did this sytem work with the previous version of Rocksmith?

    Have you followed the steps in the PC Configuration thread?

    http://forums.ubi.com/showthread.php/716851
    Share this post

  3. #3
    I have this exact problem running on Windows 8.1
    Everything is distorted badly and the game can't even tune my guitar properly because the noise interferes with the tone input as well.
    Share this post

  4. #4
    Originally Posted by rcole_sooner Go to original post
    Did this sytem work with the previous version of Rocksmith?

    Have you followed the steps in the PC Configuration sticky?
    Yep, my system work like a charm in the Rocksmith 1.

    I tried the configuration from the PDF in the Rocksmith2014 folder, there is any difference?

    Edit:

    SO: Windows 7.
    Processor: Intel I5 2500.
    Memory: 8 Gb Ram
    Video card: Radeon 6900HD
    Audio card: Saffire PRO 24 DSP
    Share this post

  5. #5
    rcole_sooner's Avatar Moderator
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Norman, OK
    Posts
    12,940
    Did you follow the configuration thread posted above?
    Share this post

  6. #6
    rcole_sooner's Avatar Moderator
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Norman, OK
    Posts
    12,940
    Originally Posted by RenZtaW Go to original post
    Yep, my system work like a charm in the Rocksmith 1.

    I tried the configuration from the PDF in the Rocksmith2014 folder, there is any difference?
    I dunno.
    Share this post

  7. #7
    Originally Posted by rcole_sooner Go to original post
    Did you follow the configuration thread posted above?
    Yep, the configuration thread is based on the PDF on the Rocksmith2014 folder.

    Any other idea to fix this?

    Thanks.
    Share this post

  8. #8
    rcole_sooner's Avatar Moderator
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Norman, OK
    Posts
    12,940
    Nope. That is all I got.
    Share this post

  9. #9
    Originally Posted by rcole_sooner Go to original post
    Nope. That is all I got.
    I changed my latency on the firewire sound card from "medium" to "short" and works perfect.

    Thanks.
    Share this post

  10. #10
    rcole_sooner's Avatar Moderator
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Norman, OK
    Posts
    12,940
    I am glad to hear it is working.
    Share this post