Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 29

Thread: AC3 PC Requirements Question | Forums

The Assassin's Creed Experience - Comic-Con Day 3

Assassin?s Creed Unity Arno Master Assassin CG Trailer [US]

The Assassin's Creed Experience - Comic-Con Day 2

The Assassin's Creed Experience - Comic-Con Day 1

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    5

    AC3 PC Requirements Question

    Hi. So, usually I play AC on my PS3. But, I've been gradually adjusting my games library to my PC. So, I was just wondering if I you guys think I could run it. Well, I probably can, but how well?

    System Information:
    Windows Vista Home Premium (Switching to Windows 7 Soon)
    AMD Phenom(tm) 9550 Quad-Core Processor 2.21 GHz
    2.00 Gb RAM
    32-bit Operating System

    I can run Batman: Arkham City on high settings without any problems, too.
    Thanks,
    Reply With Quote Reply With Quote

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    943
    What gpu do you have?
    In assassin's creed 3 will be new engine so it is not good idea to compare performance of previous games of serie to this new one. Officially requierments weren't released yet.

    Quad-core cpu+mid-end gpu should run most games fine. Your ram seems to be little low, imo 4gb (and more) is perfect for gaming nowadays. I hope you windows 7 will be x64, in 2012 i recommend to use x32 windowses only when cpu doesn't support x64 instructions. You cpu is x64 so your windows 7 will be best if will be x64.
    Are you facing some problems in assassin's creed revelations? Check this faq, maybe there is a solution:
    http://forums.ubi.com/showthread.php...nity-based-faq
    And here fo Assassin's Creed III game:
    http://forums.ubi.com/showthread.php...ns-to-problems
    Black Flag:
    http://forums.ubi.com/showthread.php...99#post9515499
    Interesting blog i've found some time ago:
    http://themaningrayhat.wordpress.com/

    "Devs are aware"!!!!
    Reply With Quote Reply With Quote

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    5
    Quote Originally Posted by spectatorx View Post
    What gpu do you have?
    In assassin's creed 3 will be new engine so it is not good idea to compare performance of previous games of serie to this new one. Officially requierments weren't released yet.

    Quad-core cpu+mid-end gpu should run most games fine. Your ram seems to be little low, imo 4gb (and more) is perfect for gaming nowadays. I hope you windows 7 will be x64, in 2012 i recommend to use x32 windowses only when cpu doesn't support x64 instructions. You cpu is x64 so your windows 7 will be best if will be x64.
    Ah, forgot to include that. Its NVIDIA GeForce 9500 GT.

    Thanks for the advice
    Reply With Quote Reply With Quote

  4. #4
    Revelations required at least a 7600 (Minimum requirement), you'll probably pass the minimum requirement for ACIII with the 9500.
    Reply With Quote Reply With Quote

  5. #5
    Senior Member
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    943
    But do not expect much, 9500gt is weak gpu, if you have some money to spend upgrade your ram to 4GB and gpu to something more decent, eg: radeon hd6770/hd7770 or geforce 550ti/560ti.
    Are you facing some problems in assassin's creed revelations? Check this faq, maybe there is a solution:
    http://forums.ubi.com/showthread.php...nity-based-faq
    And here fo Assassin's Creed III game:
    http://forums.ubi.com/showthread.php...ns-to-problems
    Black Flag:
    http://forums.ubi.com/showthread.php...99#post9515499
    Interesting blog i've found some time ago:
    http://themaningrayhat.wordpress.com/

    "Devs are aware"!!!!
    Reply With Quote Reply With Quote

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    5
    Alright, thanks for the advice everyone
    Reply With Quote Reply With Quote

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    5
    Quote Originally Posted by spectatorx View Post
    What gpu do you have?
    In assassin's creed 3 will be new engine so it is not good idea to compare performance of previous games of serie to this new one. Officially requierments weren't released yet.

    Quad-core cpu+mid-end gpu should run most games fine. Your ram seems to be little low, imo 4gb (and more) is perfect for gaming nowadays. I hope you windows 7 will be x64, in 2012 i recommend to use x32 windowses only when cpu doesn't support x64 instructions. You cpu is x64 so your windows 7 will be best if will be x64.
    Wait, so my CPU supports 64-bit? Then what the hell am I doing with a 32-bit OS, lol.

    So you guys think my CPU is fine?
    Reply With Quote Reply With Quote

  8. #8
    Junior Member shayak1994's Avatar
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    india
    Posts
    2

    Exclamation AC-III Playability

    people,my rig config is:
    intel core i3 3.1ghz processor
    4gb ddr3 ram
    asus motherboard
    ati radeon hd6770 1gb ddr-5 graphics
    win-7x64.
    WILL I B ABLE TO MAX OUT AC-III??plz reply soon
    Reply With Quote Reply With Quote

  9. #9
    AC Expert pirate1802's Avatar
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Ubisoft headquarters
    Posts
    7,700
    Quote Originally Posted by shayak1994 View Post
    people,my rig config is:
    intel core i3 3.1ghz processor
    4gb ddr3 ram
    asus motherboard
    ati radeon hd6770 1gb ddr-5 graphics
    win-7x64.
    WILL I B ABLE TO MAX OUT AC-III??plz reply soon
    Yup.




    Sig credit: Jexx ma boi
    Reply With Quote Reply With Quote

  10. #10
    Do you think I can run the game on my system?

    My rig is:
    Intel Core i5@2.4 GHz with Turbo Boost up to 2.66 GHz
    AMD Radeon HD 5650 (1 GB RAM, Shader Model 5)
    4 GB RAM System Memory
    Reply With Quote Reply With Quote

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •