-
Twist of Fate / Zrzadzenie losu [Balans]
Czy tylko ja uważam że ta karta powinna miec jakies ograniczenie? W stylu ze albo sami wybieramy rodzaj karty jaki chcemy obejrzec i usunac, albo niech karta dotyczy wszystkich kart poza konkretnym typem.
Za 2 many, nie dość że możesz rozwalić dowolny combodeck, to masz jeszcze podgląd na całą łape przeciwnika.
-
Pisałem o tym już, kilku graczy też pisało ale totalny /care bo dużo graczy gra inferno to jest cacy.
-
Senior Member
Dokładnie, za mały koszt w stosunku do możliwości, podniósłbym osobiście conajmniej na 4 i ew 2 magii.
-
Wow, zróbmy z grywalnej karty w ogóle niegrywalną, ta karta może wydawać się mocna tylko dla startowego bohatera który ma dwa punkty fortuny, osobiście też kiedyś miałem z nią problemy, ale w obecnej talli, czy ktoś to ma to mi to lata. Jak dla mnie jest ok zwłaszcza, że im więcej radzszy kart wchodzi w innych taliach, tym bardziej inferno jest w plecy, rebalans magów już sprawił, że nie wiem czy warto grać spell deckiem(50 punktowy winstreak bybly, który posiadał najsilniejszy spelldeck jaki widziałem, padł na dniach, nie wiem czy nadal nim gra, po patchu na niego trafiłem), więc najlepiej znerfić fortuny, aby creature/fortune deck oparty na dewastacji ręki był niegrywalny.
PS: Tak gram Inferno i nie, nie mam tej karty w talii.
-
Dobra karta z dobrym kosztem. Mając możliwość mieć 5x daną kartę w decku nie widzę problemu dobrać odrzuconą szybko, wiedząc że drawu w tej grze jest nadmiar
-
Nie przeszkadza mi discard jako discard. Natomiast przeszkadza mi obejrzenie CAŁEJ mojej ręki za 2 fortuny. Żadna inna karta w grze nie daje takiej możliwości (nawet spell twister pokazuje tylko i wyłącznie spelle na ręku, zakrywając inne karty).
Rozumiem że w dobie gdzie każdy gra małymi kreaturami, często nie posiadajac nawet zadnych spelli w talii czy fortun to ta karta niewiele zdziała. Niektórzy probują jednak złożyć też coś innego i czy to będzie reanimator, czy cokolwiek innego to ta karta całkowicie niszczy taki deck.
Dla mnie ta karta może być nawet za jeden many i jedną fortune. Byleby trzeba było wybrać przed użyciem jaki rodzaj karty chcemy zobaczyć/usunąć. I nawet niech do wyboru będzie tylko ten rodzaj kart które przeciwnik aktualnie posiada na ręku.
-
Ale po 3 turach on już Twojej ręki nie będzie pamiętał. Dobierzesz 3 karty, z 4 zagrasz i już to co widział widzi raz jeszcze ale na stole. Karta jaką ty widzisz że wywala co chce ale wpierw nazywa może się nadać jako kolejny discard w propozycjach, ale lepiej aby miała wyższy koszt. Poza tym mechanika wywalania kart z ręki jest jak dla mnie bardziej do Necro (takie zboczenie z Mtg, gdzie discard jest domeną black many). Czerwony czasem też ma discard, ale bardziej random.
-
tak, w creature deckach masz racje ale powtarzam.
Chodzi mi o combodecki. Jeśli nie jesteś w stanie zapamiętać co miał przeciwnik na reku w combodecku i na czym się będzie opierał to ok, ale dużo graczy będzie w stanie.
Wpadła mi jeszcze kolejna propozycja do glowy. Może niech Twist of Fate odkrywa wszystkie karty których koszt nieprzekracza 3-4pkt many. W większości talii da nam to i tak podgląd na prawie całą rękę, zostawiając nutkę tajemniczości wobec tych droższych i epickich kart/kreatur.
Nie narzekam na żadne inne discardy, Spell twister jest za 4 many i jest rarem, Discard Epicki (który usuwa karty z talii) jest unique więc to też karta która może dojść ale nie musi, ale zwykły common za 2 many nie powinien dawać takiej przewagi przeciwnikowi.
-
Spójrz na to z innej strony, sama wiedza o ręce przeciwnika nie wygra Ci gry, jeśli nie masz złożonego wystarczająco dobrego decku, oczywiście należy wziąć pod uwagę czynnik szczęścia, który jest wpisany w karcianki, ale dla mnie to trochę narzekanie na jedną z fundamentalnych zasad tej gry.
-
Ale daje ci kolosalną przewage z faktem że jeszcze możesz usunąć mu najlepszą karte z ręki (nawet unikalną jednostke ) i to kosztuje tylko 2
Gram necro i nigdy nei ide w fortune ale jakbym miał taką karte w necro to poszedłbym w fortune (bo i tak wystarczy mieć 2 by to rzuić =D) każdego dnia.
Poprostu ktoś nie przemyślał że głównym atutem tej karty będzie nie usuowanie a wiedza o piosiadanych kartach przeciwnika =P.