Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 19 of 19

Thread: Twist of Fate / Zrzadzenie losu [Balans] | Forums

Senior Member
    Imo na high level play ta karta może się okazać taką, która czyni inferno deck w ogóle grywalnym.
    Reply With Quote Reply With Quote

Moim zdaniem najlepszym wyjściem byłoby zachowanie aktualnego kosztu zrządzenia losy, ale dodanie kosztu odrzucenia karty przeciwnika tyle ile ona kosztuje, np zagrywasz zrządzenie, płacisz 2 za wgląd w rękę przeciwnika (co jest odpowiednią ceną za taką możliwość) i chcesz odrzucić kulę ognia to płacisz dodatkowo 4 (albo 2 jeżeli wliczyć koszt karty)

Senior Member
    Zomg, niech ktoś zamknie ten temat, bo coraz głupsze pomysły się pojawiają. xD

Quote Originally Posted by r3tsa View Post
    Wow, zróbmy z grywalnej karty w ogóle niegrywalną, ta karta może wydawać się mocna tylko dla startowego bohatera który ma dwa punkty fortuny, osobiście też kiedyś miałem z nią problemy, ale w obecnej talli, czy ktoś to ma to mi to lata. Jak dla mnie jest ok zwłaszcza, że im więcej radzszy kart wchodzi w innych taliach, tym bardziej inferno jest w plecy, rebalans magów już sprawił, że nie wiem czy warto grać spell deckiem(50 punktowy winstreak bybly, który posiadał najsilniejszy spelldeck jaki widziałem, padł na dniach, nie wiem czy nadal nim gra, po patchu na niego trafiłem), więc najlepiej znerfić fortuny, aby creature/fortune deck oparty na dewastacji ręki był niegrywalny.

PS: Tak gram Inferno i nie, nie mam tej karty w talii.

Piszesz ze miales z ta karta problemy ale w obecnej talii ich nie masz. ALE NAS NIE OBCHODZI ZE W TWOJEJ OBECNEJ TALII TYCH PROBLEMOW NIE MASZ.

Nas obchodzą talię które z tą karta maja ogromny problem, a takich talii jest kilka, nawet teraz gdy combodecków jeszcze zbyt dużo nie ma. Poźniej gdy pomysłów na deck będzie jeszcze więcej, a pomysły jeszcze bardziej chore i zakręcone - ta karta z kosztem 2 many da Ci ogromną przewagę.

Senior Member
    Ty się lepiej martw tym, że niedługo każdy będzie popierdzielał przekokszonym haven, a rzekoma imba Inferno pójdzie w niebyt.

Ta karta ma boleć i tyle, zwłaszcza gdy składa się deck z droższych w resources kart.

Junior Member
    tylko, że akurat faworyzacja rush decków z low lvl stworami już teraz jest widoczna i nie wiem, czy to jest najlepszy kierunek. Mi ta karta w sumie dużo złego nie robi bo gram nekropolią i zwykle mam kilka okazji, żeby wyciągnąć z grobu jednostkę która trafi tam przez ten czar, ale rzeczywiście, obejrzenie ręki bohatera + wywalenie dowolnej karty na tych warunkach jak jest teraz to trochę za dużo. Jeżeli ktoś gra inferno i nie potrafi się pogodzić z tym, że wygrywa bo ma przekokszoną rasę to coż, za dużo nie podyskutujemy

Senior Member
    Najśmieszniejsze jest to, że najlepiej wiedzą jak bardzo przekokszone jest inferno ludzie, którzy tą talią w ogóle nie grali. xD

I po raz kolejny ktoś się czepia szybkich tanich decków, to jest logiczne, że takie decki będą najefektywniejsze(w większości przypadków, szczęście w różnych matchupach ma różny wpływ), grałeś w jakąkolwiek inną karciankę?

Zresztą co sobie będę język strzępić, w najbliższym czasie to nie inferno będzie dominującą frakcją w topce i powtórzę to po raz kolejny, ta frakcja dostaje po dupie, gdy do gry wchodzi więcej rzadkich kart, a wy chcecie ograniczyć jeszcze możliwości. :X

Rush decki sa faworyzowane, ale to tylko i wylacznie z racji eventów takich jak Mana storm czy Week of Mercenaries. Bez nich nie miałyby w ogóle takiej mocy jaką mają teraz.

Topka na szczęście ma mieszane decki, najmniej tam strongholda jako talii z enrage (Bo stronghold występuje w formie combodecku)

Odświeżam.

Bo gdy teraz każda karta jest na wagę złota to tylko utwierdziłem się w przekonaniu jak Twist of Fate W....A*!

*wygrywa

Page 2 of 2 FirstFirst 12