Imo na high level play ta karta może się okazać taką, która czyni inferno deck w ogóle grywalnym.
Imo na high level play ta karta może się okazać taką, która czyni inferno deck w ogóle grywalnym.
Moim zdaniem najlepszym wyjściem byłoby zachowanie aktualnego kosztu zrządzenia losy, ale dodanie kosztu odrzucenia karty przeciwnika tyle ile ona kosztuje, np zagrywasz zrządzenie, płacisz 2 za wgląd w rękę przeciwnika (co jest odpowiednią ceną za taką możliwość) i chcesz odrzucić kulę ognia to płacisz dodatkowo 4 (albo 2 jeżeli wliczyć koszt karty)
Zomg, niech ktoś zamknie ten temat, bo coraz głupsze pomysły się pojawiają. xD
Piszesz ze miales z ta karta problemy ale w obecnej talii ich nie masz. ALE NAS NIE OBCHODZI ZE W TWOJEJ OBECNEJ TALII TYCH PROBLEMOW NIE MASZ.
Nas obchodzą talię które z tą karta maja ogromny problem, a takich talii jest kilka, nawet teraz gdy combodecków jeszcze zbyt dużo nie ma. Poźniej gdy pomysłów na deck będzie jeszcze więcej, a pomysły jeszcze bardziej chore i zakręcone - ta karta z kosztem 2 many da Ci ogromną przewagę.
Ty się lepiej martw tym, że niedługo każdy będzie popierdzielał przekokszonym haven, a rzekoma imba Inferno pójdzie w niebyt.
Ta karta ma boleć i tyle, zwłaszcza gdy składa się deck z droższych w resources kart.
tylko, że akurat faworyzacja rush decków z low lvl stworami już teraz jest widoczna i nie wiem, czy to jest najlepszy kierunek. Mi ta karta w sumie dużo złego nie robi bo gram nekropolią i zwykle mam kilka okazji, żeby wyciągnąć z grobu jednostkę która trafi tam przez ten czar, ale rzeczywiście, obejrzenie ręki bohatera + wywalenie dowolnej karty na tych warunkach jak jest teraz to trochę za dużo. Jeżeli ktoś gra inferno i nie potrafi się pogodzić z tym, że wygrywa bo ma przekokszoną rasę to coż, za dużo nie podyskutujemy
Najśmieszniejsze jest to, że najlepiej wiedzą jak bardzo przekokszone jest inferno ludzie, którzy tą talią w ogóle nie grali. xD
I po raz kolejny ktoś się czepia szybkich tanich decków, to jest logiczne, że takie decki będą najefektywniejsze(w większości przypadków, szczęście w różnych matchupach ma różny wpływ), grałeś w jakąkolwiek inną karciankę?
Zresztą co sobie będę język strzępić, w najbliższym czasie to nie inferno będzie dominującą frakcją w topce i powtórzę to po raz kolejny, ta frakcja dostaje po dupie, gdy do gry wchodzi więcej rzadkich kart, a wy chcecie ograniczyć jeszcze możliwości. :X
Rush decki sa faworyzowane, ale to tylko i wylacznie z racji eventów takich jak Mana storm czy Week of Mercenaries. Bez nich nie miałyby w ogóle takiej mocy jaką mają teraz.
Topka na szczęście ma mieszane decki, najmniej tam strongholda jako talii z enrage (Bo stronghold występuje w formie combodecku)![]()
Odświeżam.
Bo gdy teraz każda karta jest na wagę złota to tylko utwierdziłem się w przekonaniu jak Twist of Fate W....A*!
*wygrywa