Results 1 to 6 of 6

Thread: Kampania - misja w Darkwood za trudna | Forums

Junior Member

Angry Kampania - misja w Darkwood za trudna

Tak mi się wydaje, że różnica poziomu trudności między przedostatnią a ostatnią misją w drugiej części kampanii jest strasznie wielka. Gram startową talią Undead i to nawet nie jest tak, że przegrywam tylko zostaję wdeptany w ziemię. A to dopiero chyba 9 misja w kampanii (z czego 5 to tutoriale) więc zakładam, że jest pomyślana jako dla początkujących (jak ja).
    Myślę, że łatwo się zniechęcić jeżeli przejście tutoriali trwa dłużej niż zabawa w kampanii bo generał Grigiri ma duuuuuuużo lepszy deck.
    Reply With Quote Reply With Quote

Junior Member ros0l's Avatar
    Dla Ciebie za trudna dla innego za łatwa ktoś tam jeszcze stwierdzi że w sam raz. Wszystkim nie dogodzisz. Jak przegrałeś to zmień talie tak by była optymalna na danego przeciwnika, wiesz jak i czym gra więc ogarniesz. Dla mnie kampania była zbyt prosta ,a przeciwnicy potrafili wrzucać na swoich spelle przeznaczone dla przeciwnika co było śmieszne.

jak dla mnie kampania byla banalna dopiero ostatnia misja daje jakiekolwiek wyzwanie nowemu graczowi

Junior Member

za trudna dla początkujących łatwa dla zaawansowanych?

Quote Originally Posted by ros0l View Post
    Dla Ciebie za trudna dla innego za łatwa ktoś tam jeszcze stwierdzi że w sam raz. Wszystkim nie dogodzisz. Jak przegrałeś to zmień talie tak by była optymalna na danego przeciwnika, wiesz jak i czym gra więc ogarniesz. Dla mnie kampania była zbyt prosta ,a przeciwnicy potrafili wrzucać na swoich spelle przeznaczone dla przeciwnika co było śmieszne.

Zakładam, że początek kampanii (no bo to chyba początek a nie cała) jest ze wskazaniem dla początkujących graczy (takich jak ja). Nie mam jak zmienić talii bo mam jedną (nekronów). Z drugiej strony miałem nadzieję, że na kampanii rozwinę się na tyle aby sobie sprawić drugą talię i mieć więcej możliwości.

Pokonałem w końcu misję, ale nadal twierdzę, że jeżeli była pomyślana jako test bojowy dla "zielonych" graczy to była za trudna.

Inna kwestia... czy to na razie koniec kampanii???

Junior Member
    Nie, nie była za trudna, leczy wymagająca. Udało mi się wygrać dopiero za 3 razem. Gdyby nawet tutorial (a właściwie jego koniec, czyli: Pokaż, czego się nauczyłeś) był prosty, newbie odpadaliby przy każdym duelu z prawdziwym graczem. Bo prawdziwy gracz nie używa np. dwóch tych samych kart w jednej turze... (np. latający i wojownicy mogą atakować drugą linię). Bez sensu, nie? : )

Junior Member

wfmgbs

Quote Originally Posted by JaLyzka View Post
    Nie, nie była za trudna, leczy wymagająca. Udało mi się wygrać dopiero za 3 razem. Gdyby nawet tutorial (a właściwie jego koniec, czyli: Pokaż, czego się nauczyłeś) był prosty, newbie odpadaliby przy każdym duelu z prawdziwym graczem. Bo prawdziwy gracz nie używa np. dwóch tych samych kart w jednej turze... (np. latający i wojownicy mogą atakować drugą linię). Bez sensu, nie? : )
    Powiem to jeszcze raz: to dopiero początek kampanii i jak rozumiem niekoniecznie przeznaczony dla "prawdziwych graczy" tylko tych co się uczą.
    Jaką frakcją grałem w tej misji???