Czy ktoś z was ma wadę wzroku? Z pewnością znajdzie się tu kilku graczy, którzy noszą okulary. Wzrok też mi się pogarszał, aż w końcu znalazłem sposób na to jak zmniejszyć wadę, a w końcu całkowicie ją zniwelować. Do rzeczy, pewnie mało kto słyszał o metodzie W.Batesa. Istnieje wiele przypadków, w których ta metoda odniosła sukces. Zapytajcie wujka google. Polega ona przede wszystkim na zmniejszeniu napięcia w oku podczas widzenia z różnych, co podejrzewa się, że jest głównym powodem wad wzroku.
Dzisiaj okulistycy nie starają się wyleczyć wady, dają nam gotową protezę(okulary), to tak jakby zamiast wyleczyć złamaną nogę, urżnąć ją i wstawić sztuczną, dr. Bates miał na szczęście inne podejście do pacjenta - wolał zwalczyć przyczynę. Metoda dr. Batesa pomogła wielu osobą. Polega ona główni na wykonywaniu serii ćwiczeń np. palming, kołysanie itp. Pewnie zdziwi was to, że mało kto o tej metodzie słyszał. Po prostu łatwiej jest dać okulary(od razu kilka stów zysku) niż poświęcić kilka chwil pacjentowi, później zwłaszcza u krótkowidzów ta wada się pogłębia i znowu trzeba kupować okulary. Ponadto do Polski jeszcze całkiem nie dotarła.
Każdy może stosować tę metodę w domu, nie ważne czy ma 5 czy 80 lat, czy -0,5 lub -6,0. Ważne, aby zacząć ćwiczyć.
Polecam lekturę "Naturalne samoleczenie wzroku" musicie ją przeczytać, aby coś s***ać i wiedzieć jak ćwiczyć.
Gdyby ktoś miał jakieś pytania to pisać tutaj.
P.S. Mam nadzieję, że nie łamie regulaminu forum, jakby było coś źle to zmienię, proszę o niewstawianie od razu banów gdyby było coś nie tak tylko napisanie pod tym postem.

Reply With Quote