Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Moja lista. | Forums

Junior Member ros0l's Avatar

Moja lista.

1. Draw
    •OPIS PROBLEMU
    Gra zaraz po rozpoczęciu ,kończy się remisem ,raz remis nastąpił po wykonaniu przezmnie jednego ruchu. Nie jeste to może specjalnie uciążliwe ,ale bywa irytujące.
    •SPOSÓB REPRODUKCJI
    Nie wiem ,rozpocząć spotkanie i liczyć na pecha ?
    •ZAŁĄCZNIKI
    na ten moment brak ew. uzupełnie w przyszłości
    •PRAWIDŁOWE DZIAŁANIE
    Dać nam rozegrać pojedynek

2. Przeskok kart.
    •OPIS PROBLEMU
    Gdy mam duzo kart , niektórych nie da sie wybrać tzn. z pierwszej przeskakuje odrazu na trzecią i uniemożliwia to nam wybór tej po środku, da się to pominąć powiekszając kartę i przesówając powiększone ,ale jest to bardziej czasochłonne i może mieć wpływ na losy pojedynku jeżeli ktoś nie zdąży przez to wybrać karty.
    •SPOSÓB REPRODUKCJI
    Spróbować mieć w ręku wiele kart , nie powiem ile dokładnie bo nie pamiętam ile wtedy miałem.
    •ZAŁĄCZNIKI
    na ten moment brak, aczkolwiek cięzko to uchwycić zdjęciem
    •PRAWIDŁOWE DZIAŁANIE
    Prawidlowo było by gdyby po najechaniu na środkową kartę była ona mozliwa do zaznaczenia , a nie przeskakiwało automatycznie na kolejną.

3. Bloomberg.. nawet nie będę się rozpisywał bo było milion razy. Wyskakuje nie tylko przy okazji obszarowych spellów.
    Reply With Quote Reply With Quote

Community Manager Nisevaros's Avatar
    Quote Originally Posted by ros0l View Post
    1. Draw
    •OPIS PROBLEMU
    Gra zaraz po rozpoczęciu ,kończy się remisem ,raz remis nastąpił po wykonaniu przezmnie jednego ruchu. Nie jeste to może specjalnie uciążliwe ,ale bywa irytujące.
    •SPOSÓB REPRODUKCJI
    Nie wiem ,rozpocząć spotkanie i liczyć na pecha ?
    •ZAŁĄCZNIKI
    •PRAWIDŁOWE DZIAŁANIE
    Dać nam rozegrać pojedynek
    Witam. Taki remis może zostać wywołany przez opuszczenie gry przez przeciwnika. Na forum było już wiele dyskusji na ten temat. W takiej sytuacji nie ma mowy o błędzie gry.

2. Przeskok kart.
    •OPIS PROBLEMU
    Gdy mam duzo kart , niektórych nie da sie wybrać tzn. z pierwszej przeskakuje odrazu na trzecią i uniemożliwia to nam wybór tej po środku, da się to pominąć powiekszając kartę i przesówając powiększone ,ale jest to bardziej czasochłonne i może mieć wpływ na losy pojedynku jeżeli ktoś nie zdąży przez to wybrać karty.
    •SPOSÓB REPRODUKCJI
    Spróbować mieć w ręku wiele kart , nie powiem ile dokładnie bo nie pamiętam ile wtedy miałem.
    •ZAŁĄCZNIKI
    na ten moment brak, aczkolwiek cięzko to uchwycić zdjęciem
    •PRAWIDŁOWE DZIAŁANIE
    Prawidlowo było by gdyby po najechaniu na środkową kartę była ona mozliwa do zaznaczenia , a nie przeskakiwało automatycznie na kolejną.

Informacja o tym problemie została przekazana twórcom gry. Niemniej problem może mieć związek ze zmianą rozdzielczości ekranu. Czy mógłbyś określić, czy zmieniałeś ustawienia ekranu w pliku config?

3. Bloomberg.. nawet nie będę się rozpisywał bo było milion razy. Wyskakuje nie tylko przy okazji obszarowych spellów.
    Po pierwsze chciałbym wyjaśnić, iż Bloomberg sam w sobie nie jest błędem... To system, który informuje o problemie z grą. Twórcy gry cały czas pracują nad wieloma problemami, które powodują występowanie crash'ów gry.
    Z wyrazami szacunku,
    Nisevaros

Rozdzielczości w grze nie zmieniałem ,a błąd wystąpił na laptopie na którym ustawiona jest rozdzielczość 1280x800 jeśli to ma jakieś znaczenie : ) .

Junior Member
    Odnośnie problemu z wyborem kart to jeśli masz ustawiona gre na pełen ekran to to jest przyczyną. Sam próbowalem zmienić na pełen ekran w konfiguracji pliku i mialem ten sam problem.
    Pozdrawiam

Quote Originally Posted by Nisevaros View Post
    Witam. Taki remis może zostać wywołany przez opuszczenie gry przez przeciwnika. Na forum było już wiele dyskusji na ten temat. W takiej sytuacji nie ma mowy o błędzie gry.
    Świetnie tylko że remisy przytrafiają mi się też w 2 turze walki, to co jak zobacze że przeciwnik silny albo wystawi assasina to moge wyjść i będzie remis zamiast porażki ?

Senior Member
    Pisałem o tym w innym temacie, w moim odczuciu przez około 1 minutę można wyjść i będzie draw, problemem jest, gdy ludzie mogą to robić masowo, pod rząd, co należoły by ograniczyć np. nakładając jakis licznik 10-15 minut między kolejnym wyjściami bez konsekwencji.

@down

Czyli istny absurd. ^^
    Last edited by r3tsa; 07-24-2012 at 11:26 AM.

Draw jest do momentu zadania obrażenia

Quote Originally Posted by sacranin View Post
    Draw jest do momentu zadania obrażenia
    Komentować nie będe jakie możliwości to daje :/

4. Znacznik zatrucia
    •OPIS PROBLEMU
    Wyciągając creature z cmentarza która miała zatrucie pojawi się ona na stole z tym znacznikiem np 2 ,ale nie będzie on działał tzn nie zadaje on obrażeń
    •SPOSÓB REPRODUKCJI
    Wyciągnąć moba z cmenatrza który padł z trucizną
    •ZAŁĄCZNIKI
    •PRAWIDŁOWE DZIAŁANIE
    Albo usuwać znacznik po śmierci, albo sprawić by był aktywny po wyciągniećiu moba z cmentarza. Osobiście wolał bym to pierwsze .

5. Błąd wyświetlania tekstu na karcie mass grave.
    •OPIS PROBLEMU
    Po najechaniu na kartę ukazuje nam się '..with a cost of or less' dopiero jak się kartę powiększy pojawia się 2.
    •SPOSÓB REPRODUKCJI
    Najechać na tą kartę myszką tak przy przeglądaniu decka jak i podczas gry.
    •ZAŁĄCZNIKI
    •PRAWIDŁOWE DZIAŁANIE
    wyświetlić 2 między of a or : )

Community Manager Nisevaros's Avatar
    4. Znacznik zatrucia
    •OPIS PROBLEMU
    Wyciągając creature z cmentarza która miała zatrucie pojawi się ona na stole z tym znacznikiem np 2 ,ale nie będzie on działał tzn nie zadaje on obrażeń
    •SPOSÓB REPRODUKCJI
    Wyciągnąć moba z cmenatrza który padł z trucizną
    •ZAŁĄCZNIKI
    •PRAWIDŁOWE DZIAŁANIE
    Albo usuwać znacznik po śmierci, albo sprawić by był aktywny po wyciągniećiu moba z cmentarza. Osobiście wolał bym to pierwsze .
    Cześć! Twój feedback zostanie przekazany twórcom gry do rozpatrzenia. Na chwilę obecną mogę powiedzieć jedynie, że wiemy o występowaniu tej sytuacji. Postaram się informować wszystkich na bieżąco w tej sprawie.

5. Błąd wyświetlania tekstu na karcie mass grave.
    •OPIS PROBLEMU
    Po najechaniu na kartę ukazuje nam się '..with a cost of or less' dopiero jak się kartę powiększy pojawia się 2.
    •SPOSÓB REPRODUKCJI
    Najechać na tą kartę myszką tak przy przeglądaniu decka jak i podczas gry.
    •ZAŁĄCZNIKI
    •PRAWIDŁOWE DZIAŁANIE
    wyświetlić 2 między of a or : )
    Jesteśmy świadomi występowania tej sytuacji. Problem powinien zostać wkrótce naprawiony.

Raz jeszcze dzięki za tak szczegółowe informacje.
    Z wyrazami szacunku,
    Nisevaros

Ja chciałbym tylko wyjaśnić jednoznacznie sytuację REMISU w grze (DRAW):

Remis zależy tylko i wyłącznie od liczby tur wykonanych przez graczy. Gra kończy się remisem zawsze, gdy zostanie przerwana do zakończenia drugiej tury przez drugiego gracza.

Zadane obrażenia, ani czas gry nie mają tu nic do rzeczy.

Uwaga: Z racji tego, że drugi gracz podczas pierwszej swojej tury ma DWA punkty akcji, to w swojej drugiej turze ma TRZY punkty akcji i nadal może opuścić grę w tej turze, a pojedynek zakończy się REMISEM.

Page 1 of 2 12 LastLast