Page 1 of 16 12311 ... LastLast
Results 1 to 10 of 151

Thread: Propozycje nowych kart | Forums

Propozycje nowych kart

Myśle że taki wątek powinien się pojawić, a może któreś pomysły zostaną wykorzystane.

1) Przydałaby się karta (fortuna) zapewniająca atak w tej samej turze co się wywołuję kartę (jesli taka jest to się nie spotkałem). Według mnie idealnie by się nadawała do Heaven ( w inferno i stronghold byłaby zdecydowanie zbyt przegięta)
    Reply With Quote Reply With Quote

Moim zdaniem brakuje karty neutralnej niwelującej aktywne zaklęcia. Jest taki czar w Magii Pierwotnej, ale możliwość niwelowania czarów powinna być w jakimś stopniu dostępna dla każdego.

Nawet niech to będzie Łut Szczęścia za 1 kosztu usuwający jedno zaklęcie z gry po jego koszcie, czyli np. żeby usunąć Agonię trzeba by zapłacić 1 + 2 punktów akcji.

Community Manager Nisevaros's Avatar
    Quote Originally Posted by sacranin View Post
    Myśle że taki wątek powinien się pojawić, a może któreś pomysły zostaną wykorzystane.
    Witam. Temat faktycznie ciekawy. Oczywiście, jeśli tylko pojawią się interesujące propozycje, na pewno zostaną one rozważone. Te dwie pierwsze zostały już przekazane do rozpatrzenia.

Pozdrawiam i przyklejam.
    Z wyrazami szacunku,
    Nisevaros

Banned
    Jak dla mnie przydały by się wszystkie zamki - jako jednostki
    -Loch - czarny smok (szarża - jako zionięcie ogniem, niewrażliwy na magie), wiedźmy(swobodny atak), minotaury(podwójny atak), hydry(szeroki atak)
    -Akademia - golemy(zmniejsza obrażenia od walki wręcz), gremliny, gargulce(lepsza wersja - trucizna), tytani(swobodny atak), Rikshe(szeroki atak)
    -Sylwan - wojonicy(szeroki atak), Łucznicy (podwójny atak?), zielony/niebieski smok(trucizna), Jednorożce, drzewce

Senior Member DjTechShadow's Avatar
    Jak dla mnie to wszystkie jednostki z H3, zdefiniowane w/g opisów oryginalnych, dodatkowo, ulepszenia jak w heroes, np początkowo biała karta, ulepszona zielona

Masa pracy, ale radości co nie miara, np. z grania oryginalną talią necro :]

Mi w necro brakowało karty typu.
    "Zabijasz swoją jednostke i twój bohater leczy się połową jego HP." albo coś w tym stylu
    Bardzo by mi się przydała walcząc z inferno gdy mam mało HP a on ma mniej moobów ale rzuca karty co mi biją bespośrednio w herosa <_<
    Chociaż w sumie sam się przeżuciłem na inferno teraz i jakoś tak lajtowo się gra =P odrazu wiem że mam przewage gdy gram przeciwko heaven czy necro haha

Tak zastanawiałem się nad poprzednimi częściami heroesów i stwierdzam że twierdza nie powinna mieć dostępu do żadnej magii, może poza kartą bohatera shamana(maga). Zamiast tego można by wprowadzić odrębną szkołę, która by blokowała spelle przeciwnika, jak to miało miejsce w 4. Istniały by karty negujące, blokujące, przekierowywujące na inne postacie. Oczywiście musiałby nastąpić odpowiedni "tuning" postaci z zamku, ale skoro i tak ma nastąpić...

Community Manager Nisevaros's Avatar
    Cześć!

Dzięki za wszystkie nowe pomysły.

Quote Originally Posted by sacranin View Post
    może poza kartą bohatera shamana(maga).
    Czy mógłbyś doprecyzować, co dokładnie rozumiesz poprzez to stwierdzenie?
    Z wyrazami szacunku,
    Nisevaros

Banned
    Hmm pomysł dobry, ale powinna być osobna szkoła magi dla twierdzy bo bohaterowie w HoMM V mogli używać okrzyków do ataku...

Btw Jak dla mnie najlepiej by było wzorować się na II, III i V
    Czwórka jest chyba najgorszą wersją jaka powstała

Banned
    Hmm najprostsze rozwiązanie co do twierdzy? Nowa szkoła magi - "okrzyki" - nie może być za silna bo wtedy twierdza będzie nie pokonana.
    Co do przeniesienia umiejętności z III i V do DoC'a, to żaden problem tylko trzeba je trochę "uprościć"

Page 1 of 16 12311 ... LastLast