-
Buahaha a się uśmaiłem xD
Jak będziesz miał dużo kreatur co kosztują dużo to napewno przgerasz z dobrym mało karcainym dekiem magicznym
Zanim coś wyłorzysz to cię już zje zywcem swoimi moobami słabymi.
To jest właśnie problem w tej grze. te mocne mooby są za słabe i mało kto ich używa.
oczywiście z 2-4 mocne mooby w tali można mieć ale to i tak są ostateczne deski ratunku bardziej niż mooby taktyczne.
Wszystko jest spowodowane tym że zaklęcia mniej kosztujące je niszczą szybko.
Bardzij się opłaca wystawić 3 słabe mooby niż 1 dobrego.
-
Mam w talii około 9 kreatur których koszt wynosi 5 i więcej. Udaje mi się je wystawić w prawie* każdej grze.
Jedynym problemem na tą chwilę dla mnie jest shadow image, który pomimo tego że wystawię kreature w swojej turze, to w turze przeciwnika po "przejęciu" może już nią atakować.
Wystawienie kreatury z 7-8 życiami, kiedy mag nie ma już niszczarek za 4 many równa się utracie masstargetowalnych spelli przez przeciwnika. Czasem nawet 3 na jednego edka.
*prawie, bo to wciąż są karty i nie w każdym rozdaniu muszą podejść.
-
Member
@mrseev: Najgorzsza jest karta Łutu Szczęścia Nekro, która pozwala także czary z kart odrzuconych wyciągać.
Trudno mieć AŻ TAKI zapas mocnych stworków.
-
Wiem, bo sam z niej korzystam :> Tylko nie przesadzajmy, czy Soulreaver (Czyli ta niszczarka za 4 many) jest rzeczywiście taka mocna? Posiadanie 5 sztuk w talii to samobójstwo, bo przeciwko szybkim deckom będą bardziej przeszkadzać na ręce niż sie przydawać.
Z drugiej strony, mocnej kreatury nie zabijesz innym sposobem, a podnosząc koszt tej karty lub całkowicie ją usuwając dopakujemy jedynie talie strongholda z jego magicresistcreepami.
-
Member
Ale mogliby dodać coś w stylu zabija Stworzenie o koszcie mniejszym niż 6, albo wszystkie oprócz Unikalnych Stworzeń chociaż. Jakoś ograniczyć tą masakrę. 
Dodatkowo, Mroczne Odbicie NIE POWINNO atakować od razu, błąd w karcie ciągle aktywny :/
-
Ok, Czyli Soulreaver, Puppetmaster, Shadowimage - ograniczenie użycia na kreaturę do 5 many.
ale...
możliwość bloku podczas ataku z innej linii przez wszystkie jednostki znajdujące się w pierwszym szeregu. Coś za coś
Ale i tak możemy sobie gdybać a decyzja należy do ubisoftu :P
-
A ja mam problem odnośnie dobierania przeciwników do gry... Gram pierwszy dzień i kiedy czytam, iż mój przeciwnik będzie miał podobny poziom to licze na podobny poziom. Co natomiast dostaje? Jakiś combo deck(nie jestem obyty na tyle by rzucać nazwami) który blokuje mi możliwość ataku przez 10 tur a następnie czyści pole gry i zabija mnie dopakownym cyklopem w ciągu jednej tury. Decki Inferno przeładowane babeczkami z 8hp za 4 zasobów, mnóstwo stworków z zieloną nazwą albo i innych cudów kiedy ja do dyspozycji poza commonami mam jednego anioła... Generalnie mam wrażenie, że albo jestem straszną lamą, że po wygraniu 6 gier nie zdołałem złóżyć mega wypasionego combo decka wyładowanego rarami albo system dopierania przeciwników mocno ssie...
-
@up Zgadza się, w poprzednim patchu można było zobaczyć jak wysoki ranking ma przeciwnik i poddać się w 1 turze doprowadzając do remisu,trochę nie grałem a w nowym patchu nie widać punktów rankingowych, poddanie się odrazu powoduje napis ,,draw" ale punkty rankingowe i tak tracimy.
Last edited by gray771; 08-05-2012 at 03:49 PM.
-
Niestety ale musicie sie liczyc z tym ze to jest beta i narazie jest bardzo mało graczy. Często nie ma Was z kim połączyć, więc łączy z pierwszym lepszym.
Natomiast na ten combodeck i kilka innych podobnych jest bardzo latwa i tania kontra. Wystarczy pomyśleć co takiego dałoby Wam zwycięstwo w takiej grze...
Podpowiem że znajdziecie to w magii pierwotnej.
-
Osobiście myślę, że w takim wypadku można by wprowadzić modyfikacje w postaci zwiększenia ilości otrzymywanego złota/doświadczenia/skilla po rozgrywce z przeciwnikiem będącym wyżej w rankingu. Natomiast jeśli chodzi o siłe kart/decku to trzeba by stworzyć jakieś kategorie. W jednej z karcianek spotkałem się z tym, iż wprowadzono podział na kategorie w zależności od rzadkości kart w decku. Podstawowa kategoria dopuszczała np. najwyżej jedną kartę rzadką a każda następna zwiększała ten limit. W ostatniej nie było żadnego limitu(oprócz tych narzuconych przez zasady gry np/ nie więcej niż 5 kopii tej samej karty w decku itp.). Gracz sam mógł wybrać w której klasie chciał grać(pod warunkiem, że jego deck spełniał wymagania). Oczywiście za granie w klasach wyższych były większe nagrody. Inne rozwiązanie to nadanie kartom wartości w zależności od ich siły. Sumowanie tej wartości i porównywanie z wartością decku przeciwnika. Można by to robić albo przed walką i na tej podstawie(+ranking) dobierać przeciwnika albo po walce i znowu modyfikować nagrodę odpowiednio do wyzwania któremu stawialiśmy czoła. Tutaj jednak trzeba wprowadzić system który realnie oceni wartość danej karty. Myślę, że rozwiązań jest wiele i po prostu trzeba znaleźć jakieś odpowiednie bo póki co początkujący gracze muszą grać z wyjadaczami i myślę, że może to być lekko zniechęcające a ponad to zwalnia nasz rozwój(porażka->mniej kasy->mniej kart->słabszy deck->porażka?).
Co do comba... Mam nadzieję, że taka karta jest. Niestety chyba jej nie posiadam(otworzyłem dopiero 6 boostów) a ponad to mam wątpliwości czy Cassandra mogła by jej użyć. 
Dodam jeszcze, że mile widziane byłoby zbalansowanie decków początkowych. Deck Inferno góruje nad pozostałymi dowma(Lilam i te sprawy). Natomiast nieumarli mam wrażenie niedomagają.
Mam też pytanie czy karty w boosterach są zupełenie losowo umieszczane(poza rarity) czy system losujący stara się np. dać mniej więcej sprawiedliwie kart dla każdej z frakcji? Może jestem przeczulony, może takie moje szczęście ale nie wyciągnąłem praktycznie żadnego stworka dla Przystanii a dla pozostałych frakcji po kilka(nie tylko commonów).
Last edited by Jani1202; 08-05-2012 at 05:58 PM.