-
-
A jak polecacie ułożyć talię pod necro?
-
Member
nie da się odpowiedzieć, zależy jaki styl gry preferujesz, jaką ilość kart masz, itp...
-
Senior Member
Konkretnie jakie karty i czy chcesz iść w mage, rush czy jednak pomieszany styl.
-
Ogólnie mam 55 kart ( bez wydarzeń)
30 z potworami; 17 z zaklęciami i 8 kart szczęścia
Nie wiem czy tyle kart wystarczy czy za dużo, albo zmienić ilość kart w poszczególnym rodzaju.
-
Wypisz jakie masz karty, łatwiej Ci będzie pomóc.
-
Member
no to jedyny bulid jaki możesz zrobić przy tej ilości, to włożyć prawie wszystko i grać tym co jest 55 kart to zdecydowanie za mało
-
Mam w kolekcji zdecydowanie więcej kart. Ale niestety z nowych pakietów to ponad połowa nie pasuje do mojego bohatera.
Ogólna liczba kart: 60
Bohater: Seria, Tropicielka Zagubionych Dusz
Stworzenia: 30
- Szkielet Oszczepnik x3; udręczony ghul x3
- Pokutujący duch x3; Lisz Neofita x2; Kościotrup Plagi x1
- Lamasu x2; Rycerz Wampirów x2; Zombie Plagi x2; Pomniejszy Żywiolak Ciemności x2; Poszukiwacz Śmierci z Pao x1
- Porządka Losu x1; Pomniejszy Żywiołak Powietrza x2: Pomniejszy Żywiołak Ognia x2;
- Gnijąca Lamasu x1; Rozwścieczona Wiwerna x2
- Tkaczka Losu x1
Zaklęcia: 16
- Wieczna Zima x1; Lodowy mur x3;
- Agonia x1; Osłabienie x2;
- Lodowe kolce x1; Zamieć x2; Pieczęć Śmierci x3
- Lodowa broń x3
Łut szczęścia: 8
- Zbiorowa Mogiła x1; Sterta Złota x1;
- Cmentarzysko x2
- Otchłań Cieni x1; Zwalony Most x1; Obozowisko x1;
- Kryształ Objawienia x1
Wydarzenia: 5
-Tydzień Umarłych, Świętowanie, Miesiąc Szmaragdowej Pieśni, Dzień Fortuny, Tydzień Zbrojmistrzów
-
Member
no masz dość zmiksowane jednostki, z tego co widzę chyba żadnego blue, więc na chwilę obecną musisz grać po prostu wszystkim
-
Jakieś pomysły dla ludzi, którzy zaczynają grać początkowym deckiem necro czyt. starterem? Mam 4 lvl, zaraz 5 a w paczkach nie dostałem ani jednej karty, która by nadawała się do mojego decku. Grałem w zamkniętej becie i widzę, że starter necro dalej odstaje od inferno czy haven. Na razie W/L to 16/5 i 407 'elo', więc niby nie powinienem nic pisać, ale żeby wygrać cokolwiek trzeba się nieźle namęczyć.
Jakie macie zdanie na temat używania jednostek z kosztem 5 i wyżej? Dla Mnie to jest marnowanie miejsca w decku, ale czasami trafia się gra z kimś komu udaje się dotrwać do takich jednostek. Oczywiście mówię tutaj o początkach dokładniej o starterze necro i Gnijąca Lamasu, a nie o 'kompletnych deckach'
Nie wiem czy gdy wybieramy frakcję z którą chcemy zacząć rozgrywkę to jest jakaś wzmianka o tym, że np. to jest trudniejsze a to jest łatwiejsze.
Po prostu w chwili obecnej lepiej jest zacząć z Haven/Inferno a później polować na bohatera z Necro.