Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 21 to 30 of 66

Thread: Podstawy zrozumienia decku, czyli nauka budowania dobrej talii. | Forums

Reply With Quote Reply With Quote

A jak polecacie ułożyć talię pod necro?

nie da się odpowiedzieć, zależy jaki styl gry preferujesz, jaką ilość kart masz, itp...

Senior Member DjTechShadow's Avatar
    Konkretnie jakie karty i czy chcesz iść w mage, rush czy jednak pomieszany styl.

Ogólnie mam 55 kart ( bez wydarzeń)
    30 z potworami; 17 z zaklęciami i 8 kart szczęścia
    Nie wiem czy tyle kart wystarczy czy za dużo, albo zmienić ilość kart w poszczególnym rodzaju.

Senior Member
    Wypisz jakie masz karty, łatwiej Ci będzie pomóc.

no to jedyny bulid jaki możesz zrobić przy tej ilości, to włożyć prawie wszystko i grać tym co jest 55 kart to zdecydowanie za mało

Mam w kolekcji zdecydowanie więcej kart. Ale niestety z nowych pakietów to ponad połowa nie pasuje do mojego bohatera.
    Ogólna liczba kart: 60
    Bohater: Seria, Tropicielka Zagubionych Dusz
    Stworzenia: 30
    - Szkielet Oszczepnik x3; udręczony ghul x3
    - Pokutujący duch x3; Lisz Neofita x2; Kościotrup Plagi x1
    - Lamasu x2; Rycerz Wampirów x2; Zombie Plagi x2; Pomniejszy Żywiolak Ciemności x2; Poszukiwacz Śmierci z Pao x1
    - Porządka Losu x1; Pomniejszy Żywiołak Powietrza x2: Pomniejszy Żywiołak Ognia x2;
    - Gnijąca Lamasu x1; Rozwścieczona Wiwerna x2
    - Tkaczka Losu x1
    Zaklęcia: 16
    - Wieczna Zima x1; Lodowy mur x3;
    - Agonia x1; Osłabienie x2;
    - Lodowe kolce x1; Zamieć x2; Pieczęć Śmierci x3
    - Lodowa broń x3
    Łut szczęścia: 8
    - Zbiorowa Mogiła x1; Sterta Złota x1;
    - Cmentarzysko x2
    - Otchłań Cieni x1; Zwalony Most x1; Obozowisko x1;
    - Kryształ Objawienia x1
    Wydarzenia: 5
    -Tydzień Umarłych, Świętowanie, Miesiąc Szmaragdowej Pieśni, Dzień Fortuny, Tydzień Zbrojmistrzów

no masz dość zmiksowane jednostki, z tego co widzę chyba żadnego blue, więc na chwilę obecną musisz grać po prostu wszystkim

Jakieś pomysły dla ludzi, którzy zaczynają grać początkowym deckiem necro czyt. starterem? Mam 4 lvl, zaraz 5 a w paczkach nie dostałem ani jednej karty, która by nadawała się do mojego decku. Grałem w zamkniętej becie i widzę, że starter necro dalej odstaje od inferno czy haven. Na razie W/L to 16/5 i 407 'elo', więc niby nie powinienem nic pisać, ale żeby wygrać cokolwiek trzeba się nieźle namęczyć.

Jakie macie zdanie na temat używania jednostek z kosztem 5 i wyżej? Dla Mnie to jest marnowanie miejsca w decku, ale czasami trafia się gra z kimś komu udaje się dotrwać do takich jednostek. Oczywiście mówię tutaj o początkach dokładniej o starterze necro i Gnijąca Lamasu, a nie o 'kompletnych deckach'

Nie wiem czy gdy wybieramy frakcję z którą chcemy zacząć rozgrywkę to jest jakaś wzmianka o tym, że np. to jest trudniejsze a to jest łatwiejsze.

Po prostu w chwili obecnej lepiej jest zacząć z Haven/Inferno a później polować na bohatera z Necro.

Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast