Page 13 of 42 FirstFirst ... 3111213141523 ... LastLast
Results 121 to 130 of 418

Thread: Propozycje i sugestie | Forums

Quote Originally Posted by Nomado997 View Post
    Wiesz bez urazy, ale bardzo chciałbym zobaczyć tą przewagę w pojedynkach necro vs inferno / stronghold. Grając Necro przeciwko Inferno / Stronghold (punktowo na mniej więcej równym poziomie), jak rozpoczynam, to sensowną kartę mogę rzucić dopiero w 3 turze, gdzie oponent już od pierwszej swojej tury może szachować mnie swoją drobnicą. Jak to wygląda w innych frakcjach tego nie wiem, ale z mojego (nieumarłego ) punktu widzenia, rozpoczynanie jest przekleństwem.
    Poza tym wychodzę z założenia, że w becie można przetestować podobne rozwiązania, a jak się nie sprawdzą to w finalnej ich nie zobaczymy.
    Ok, to zakładając, że twoje rozwiązanie wejdzie:

OBECNIE (zaczynasz pierwszy):
    Ty masz 1 zasobów w I turze, przeciwnik 2 zasobów w I turze itd.

TWOJA WERSJA (zaczynasz drugi):
    Przeciwnik ma 1 zasobów w I turze, ty masz 1 zasobów w I turze, przeciwnik ma 2 zasobów w II turze itd.

Z racji tego, że raczej nie wprowadzą, aby Inferno było zawsze drugie, w TWOJEJ WERSJI gra jest tak samo ustawiona jak w pierwszej, tyle że przed Tobą przeciwnik ma turę gratis z 1 akcją, a Ty jesteś w kompletnej d..pie.

Reasumując: Jeżeli teraz uważasz, że będąc pierwszy nie masz przewagi, to po wprowadzeniu TWOJEJ WERSJI jak będziesz drugi (a czasem będziesz), nie będziesz mógł w ogóle nic zdziałać.
    Reply With Quote Reply With Quote

Junior Member
    Quote Originally Posted by nerysiek View Post
    Według Mnie przywrócenie tego jest bezsensu. To jest tylko beta i po co Ci wgląd na ranking? Za często gracze będą wychodzić z dobrymi przeciwnikami, a taki słaby gracz za dobrą obronę może dostać 1/3 albo nawet 1/2 expa, który otrzymałby za wygraną. Masz testować a nie wbijać kolejny ranking lub omijać przeciwników. .
    Być może nie zauważyłeś, ale po patchu jak wyjdziesz na początku wynik będzie jako remis, ale pkt skilla i tak tracisz. Spróbowałem raz tak zrobić i straciłem ok 30pkt. Nie wiem tylko, że druga strona pkt otrzymała. Ranking chciałbym po to, żeby wiedzieć z kim się mierzę, bo nie ma co ukrywać, ale wzrasta satysfakcja jak się wygrywa z (teoretycznie) lepszym przeciwnikiem Poza tym, ja chciałbym ten ranking widzieć w pełnej wersji, a nie w jakiś kolejnym patchu bety, bo chyba po to jest ten temat, żeby składać propozycję, które po testach będą w pełnej wersji, a nie tylko becie.

Quote Originally Posted by Ch3rryAC View Post
    Ok, to zakładając, że twoje rozwiązanie wejdzie:

OBECNIE (zaczynasz pierwszy):
    Ty masz 1 zasobów w I turze, przeciwnik 2 zasobów w I turze itd.

TWOJA WERSJA (zaczynasz drugi):
    Przeciwnik ma 1 zasobów w I turze, ty masz 1 zasobów w I turze, przeciwnik ma 2 zasobów w II turze itd.

Z racji tego, że raczej nie wprowadzą, aby Inferno było zawsze drugie, w TWOJEJ WERSJI gra jest tak samo ustawiona jak w pierwszej, tyle że przed Tobą przeciwnik ma turę gratis z 1 akcją, a Ty jesteś w kompletnej d..pie.

Reasumując: Jeżeli teraz uważasz, że będąc pierwszy nie masz przewagi, to po wprowadzeniu TWOJEJ WERSJI jak będziesz drugi (a czasem będziesz), nie będziesz mógł w ogóle nic zdziałać.
    Przedstawiłem dwa warianty, a widzę, że je trochę mieszasz.
    Wariant 1 - inferno/stronghold zawsze pierwsze, reszta bez zmian.
    Obecnie jak ja (Necro) zaczynam w meczu z Inferno to jestem na ok 70% w d..pie, a po tej hipotetycznej zmianie dostanę w swojej pierwszej turze ten 1 więcej resource co robi z początku (w przypadku Necro) różnicę. Chwilę temu wygrałem właśnie taki meczz inferno dzięki temu, że nie zaczynałem.
    Wariant 2 - A1, B1, A2, B2 itd.
    Tutaj jedyna zmiana to równa ilość resource dla obu graczy. Kto będzie pierwszy to wylosuje komp. Jeżeli wypadnę drugi to nie będzie wesoło, ale moim zdaniem i tak nie będę tak w d..pie jak obecnie. Poza tym liczę na wzmocnienie necro lub osłabienie inferno w ewentualnych kolenych patchach lub w wersji finalnej już.
    Last edited by Nomado997; 07-29-2012 at 12:13 PM.

Member graver19's Avatar
    Quote Originally Posted by xluzakx View Post
    Gdzieś już ten temat był poruszany ale ponowię go tutaj:

Zmiana systemu turniejowego + wprowadzenie kart promo dla zwyciezców (ew. top2/3)

Obecny system turniejowy jest do bani, jest niewymierny co do skilla. W tej chwili nie ma znaczenia czy twoja talia jest lepsza od innych i czy ty grasz lepiej niż inny, tylko czy Twoja talia jest szybka. Bo zwycieżą Ci, którzy zdążą wygrać dużo partii w ciągu 3 godzin. Owszem, szybkość talii jest jakimś wymiernikiem ale nie powinna być kluczowym elementem. Po drugie 3 godziny to za długo. Moim zdaniem turniej to coś, co niesie za sobą dużo większe emocje niż normalne gry rankingowe. Ja wyobrażam sobie to tak:
    * system pucharowy jest super, ale wątpie żeby był dobrym rozwiązaniem w tej akurat grze. O ile dla turnieju na 32 osoby to ma sens, o tyle przy np 128 osobach, turniej mógłby ciągnąć się przez 7 pojedynkow zakładając każdy ok 25 minut, to trochę za długo, pozatym odpadnięcie w pierwszej rundzie kończy zabawę.
    *system np 5/6 rundowy z tie breakami byłby dużo lepszą alternatywą, można by grać dalej mimo porażki a żeby zdobyć dobre miejsce trzeba by wygrywać dalsze rundy
    * no i system nagród na turniejach wiadomo gold i exp, ale za pierwsze miejsca jakaś unikalna karta której nie można zdobyć inaczej (nie można się nią wymieniać). Byłaby to duża motywacja. I osobiście fajnie byłoby zrobić jakieś Hall of Fame gdzie byłby ranking turniejowy z sumą punktów zdobytych na turniejach, powiedzmy top 10 dostaje punkty (top 1 - 10 punktow, top 2 - 9 itd), gdzie np po miesiącu zwycięzcy dostawali by dodatkowe boostery, boxy, albo jeszcze inną unikalną kartę.

Ustosunkuje się do ostatniego punktu - jako nagrodę za wygranie turnieju unikalna karta - tak, ale nie w tej formie co obecnie. Nie wyobrażam sobie by po jakimś czasie grać z kimś kto będzie miał w swoim decku same takie karty, bo ciągle by wygrywał turnieje.
    Zaproponowałbym tutaj trochę zmienioną formę - unikalna karta za wygranie turnieju, ale z ograniczeniem czasowym bądz ilością użycia jej
    Last edited by graver19; 07-30-2012 at 02:22 PM.

Member graver19's Avatar
    wprowadzenie achievmentów

Junior Member
    co do poprzednika jestem za wprowadzeniem takiego rozwiązania.

sam mam propozycję co do zmiany czatu, mianowicie
    1. w obecnej formie cztu nie można przewijać rolką myszy - wprowadzić scrolowanie
    2. czat opisuje używane karty - proponuje jak jeden z przedmówców wprowadzić czat innym kolorem a do tego większą czcionką i umiejscowić okno w tle czatu używanych kart.
    Last edited by windchas3r; 07-30-2012 at 12:07 PM.

Junior Member
    Quote Originally Posted by graver19 View Post
    Ustosunkuje się do ostatniego punktu - jako nagrodę za wygranie turnieju unikalna karta - tak, ale nie w tej formie co obecie. Nie wyobrażam sobie by po jakimś czasie grać z kimś kto będzie miał w swoim decku same takie karty, bo ciągle by wygrywał turnieje.
    Zaproponowałbym tutaj trochę zmienioną formę - unikalna karta za wygranie turnieju, ale z ograniczeniem czasowym bądz ilością użycia jej
    Popieram, aczkolwiek może zamiast unikatowych kart zwycięzca turnieju dostawałby jakiś czasowy bonus do już posiadanych kart lub konkretnej karty np. karta X, która normalnie kosztuje 8 res, przez trwanie bonusa kosztowałaby 5, albo karty Y w jego ręce miały dodatkową ochronę przed atakimi male +2. Tak czy inaczej pomysł zacny, ale napewno nie w formie unikatowej karty na zawsze.
    Last edited by Nomado997; 07-30-2012 at 01:17 PM.

Senior Member
    Nie lepiej zamiast kombinowania jak kon pod górę, wprowadzić zwykłe ograniczone czasowe, że np. w przeciągu tygodnia lub dwóch można dostać tylko jedną kartę za turniej?

Member graver19's Avatar
    Quote Originally Posted by r3tsa View Post
    Nie lepiej zamiast kombinowania jak kon pod górę, wprowadzić zwykłe ograniczone czasowe, że np. w przeciągu tygodnia lub dwóch można dostać tylko jedną kartę za turniej?
    myślę że nie, bo np ktoś bardzo dobrze grający może wygrywać te turnieje co 1-2 tygodnie i gromadzić pokaźną pulę epic cards , chociaż do tego czasowego ograniczenia można było by dołożyć twój pomysł także - czasowe ograniczenie + możliwość wygrania kolejnej karty za 1-2 tyg

Junior Member
    Quote Originally Posted by Nomado997 View Post
    Moim zdaniem enrage spadający do 0 po ataku jest dobrym pomysłem, bo słabsze frakcje (Heaven, Necro) mają większe pole manewru, zaś Stronghold musi główkować, a nie otoczyć stwory z enrage jakąś cienizną, patrzeć jak szał rośnie, a potem zamiatać całą planszę. Nie przypadkowo przecież Strongold wygrało ankietę na najmocniejszą frakcję.
    Biorac pod uwage aktualne rozwiazania, to w tym momencie Stronghold jest do tylu wzgledem Necro i Heaven(o Inferno nawet nie wspominajac).
    Infect u Necro jest i staly i stackowalny, a heal i regenerate u Heaven jest staly i obszarowy.
    Obecny system enragu nie niweluje przewagi innych nacji nad Strongholdem, jaki uzyskaly po jego nerfie, a moje zastosowanie owego enragu daloby taki sam efekt jaki ma Infect.

Community Manager Nisevaros's Avatar
    Cześć!

Dzięki za cały nowy feedback!

Lista na początku wątku została już trochę zaktualizowana, lecz ze względu na selekcjonowanie treści oraz brak tytułów niektórych pomysłów część umieszczonych propozycji mogła nie znaleźć się na liście. Nie martwcie się jednak, jeśli wasze propozycje nie zostały tam odnotowane. Nie oznacza to bowiem, że pomysły te nie zostały już przekazane twórcom gry.

Poproszono mnie także, abym w imieniu całego zespołu MMDoC podziękował za tak liczne nowe sugestie. Twórcy gry naprawdę doceniają pomoc polskich Beta-testerów
    Z wyrazami szacunku,
    Nisevaros

Page 13 of 42 FirstFirst ... 3111213141523 ... LastLast