Page 11 of 40 FirstFirst ... 91011121321 ... LastLast
Results 101 to 110 of 396

Thread: Propozycje i sugestie | Forums

Naliczanie punktów rankingowych poprawcie, bo aktualnie to są jakieś totalne absurdy. Aby przegrać z lepszym od siebie o 200 punktów i w plecy polecieć około 40 ? A wygrywając z gorszym od siebie mieć +7 ?! K....
    Reply With Quote Reply With Quote

Junior Member
    Hmm właśnie wpadłem na pewien pomysł- jeżeli wejdą klany i gry między nimi to myślałem o takim układzie. Koncepcja jest taka- grupa ludzi specjalizuje się w swoich frakcjach, a nie w pg czyli seria gier po 5 osób na drużynę. Myk polega na tym, że każdy z graczy inną siłą (w efekcie widać który klan jest najlepszy) np
    Gracz 1- necro
    Gracz 2- inferno
    Gracz 3 - haven
    Gracz 4 - fortress
    Gracz 5 - sanktuarium (w przyszłości)
    Po drugiej stronie to samo i losowo grają między sobą (nie chce mi się rozpisywać tutaj możliwości, ale niech będzie)
    G1 (klan 1) necro v G3 (klan 2)
    G4 fortress v G4 fortress
    etc, etc

Ogółem każdy powinien zagrać 5 gier, co daje 25, ale można też zmniejszyć do 5 tyle, że będzie to mało miarodajne

Senior Member
    Dwie kwestie:

Czy nowe karty są cały czas dodawane? Wciąż trafiam na coś nowego i nie wiem czy ja mam tak mało kart czy karty się pojawiają bez żadnych informacji? To pytanie niby powinno być w faq, ale wnosiłbym o to, żeby informacje o jakichkolwiek nowych kartach były upubliczniane.

Druga sprawa to patch notes, dzisiaj wyszła nowa wersja, ale takowych notek nie ma(jest tylko topic na angielskiej tablicy z przebalansowanymi kartami), może się czepiam, ale wg. mnie gracze powinni mieć wgląd we wszystkie wprowadzane zmiany, choćby od następnej wersji.

Quote Originally Posted by r3tsa View Post
    Czy nowe karty są cały czas dodawane? Wciąż trafiam na coś nowego i nie wiem czy ja mam tak mało kart czy karty się pojawiają bez żadnych informacji?
    Wszystkie karty dostępne w Multi są na Wiki Duel of Champions: http://pl.mim.wikia.com (jeszcze nie uwzględniono zmian szkół magii Bohaterów)
    W kampanii pojawiają się także karty Sanktuarium, które jeszcze nie są dostępne w Multi.

Natomiast w tym temacie ( http://www.duelofchampions.pl/forum/...ead.php?tid=42 ) masz kilka załączników z nowymi kartami ( także z sanktuarium ).
    na stronie głównej także masz spis wszystkich kart wraz z grafikami
    zapraszam
    btw. kart w becie (łącznie z sanktuarium jest coś koło 253sztuki )
    Last edited by bladykiel; 07-27-2012 at 06:30 AM.

Senior Member
    To nadal nie wyczrpuje mojego pytania :X Mam wątliwości co do tej kwestii, chociażby dlatego, że nie ma patch notes.

CZAT

W tej formie jest kompletnie niewidoczny i bezużyteczny. Informacja o zagranych kartach powinna się znajdować w innym miejscu. Czat powinien być większy

Junior Member
    Wzmocnienie wartości Infect
    Proponuję wzmocnienie wartości Infect u istot, które mają ten atrybut +1 na +2. Chodzi o szkielet i zombi. Dzięki temu, nie przginając, obie istoty staną się poważny wzmocniem dla Nekropolii i będą mogły w ciągu tury zadawać obrażenia 3 (szkielet - 1 dmg + 2 infect) i 4 (zombi - 2 dmg + 2 iinfect), co (moim zdaniem oczywiście) sprawi, że nie będą tylko zapychaczami, ale rzeczywistą siłą przeciwko jednostkom Inferno czy Stronghold.

Junior Member
    Quote Originally Posted by Nomado997 View Post
    Wzmocnienie wartości Infect
    Proponuję wzmocnienie wartości Infect u istot, które mają ten atrybut +1 na +2. Chodzi o szkielet i zombi. Dzięki temu, nie przginając, obie istoty staną się poważny wzmocniem dla Nekropolii i będą mogły w ciągu tury zadawać obrażenia 3 (szkielet - 1 dmg + 2 infect) i 4 (zombi - 2 dmg + 2 iinfect), co (moim zdaniem oczywiście) sprawi, że nie będą tylko zapychaczami, ale rzeczywistą siłą przeciwko jednostkom Inferno czy Stronghold.
    Niestety muszę się nie zgodzić z tą opinią
    1) to się stackuje
    2) nie ma karty czyszczącej infecty
    3)stałoby się kolejnym powodem by przestać używać high levelowych kart
    4) już nie wspominając o early game

Problem tkwi w samej konstrukcji infecta, łatwiej go przemodelować na 1-2 turowego debuffa, który by zadawał dodatkowe obrażenia podczas ataku(np szkielet daje infecta na gryfa, więc jak uderzy ghoul / lisz z tej samej linii to zada 2 obrażenia+2 z infecta nałożone przez szkielet w jednej turze) kiedy jest przez tą jednostkę nałożony

Junior Member
    Quote Originally Posted by hydroopl2 View Post
    Niestety muszę się nie zgodzić z tą opinią
    1) to się stackuje
    2) nie ma karty czyszczącej infecty
    3)stałoby się kolejnym powodem by przestać używać high levelowych kart
    4) już nie wspominając o early game

Problem tkwi w samej konstrukcji infecta, łatwiej go przemodelować na 1-2 turowego debuffa, który by zadawał dodatkowe obrażenia podczas ataku(np szkielet daje infecta na gryfa, więc jak uderzy ghoul / lisz z tej samej linii to zada 2 obrażenia+2 z infecta nałożone przez szkielet w jednej turze) kiedy jest przez tą jednostkę nałożony
    Ciekawa koncepcja, ale mimo wszytko ja bym jednak wolał tego infecta +2, tyle, że jak słusznie zauważyłeś - infect musiałby się nie stackować oraz musiałaby się pojawić karta (zwykła) znosząca infect albo dająca wskazanej jednostce niewrażliwość na tegoż.

Page 11 of 40 FirstFirst ... 91011121321 ... LastLast