Naliczanie punktów rankingowych poprawcie, bo aktualnie to są jakieś totalne absurdy. Aby przegrać z lepszym od siebie o 200 punktów i w plecy polecieć około 40 ? A wygrywając z gorszym od siebie mieć +7 ?! K....
Naliczanie punktów rankingowych poprawcie, bo aktualnie to są jakieś totalne absurdy. Aby przegrać z lepszym od siebie o 200 punktów i w plecy polecieć około 40 ? A wygrywając z gorszym od siebie mieć +7 ?! K....
Hmm właśnie wpadłem na pewien pomysł- jeżeli wejdą klany i gry między nimi to myślałem o takim układzie. Koncepcja jest taka- grupa ludzi specjalizuje się w swoich frakcjach, a nie w pg czyli seria gier po 5 osób na drużynę. Myk polega na tym, że każdy z graczy inną siłą (w efekcie widać który klan jest najlepszy) np
Gracz 1- necro
Gracz 2- inferno
Gracz 3 - haven
Gracz 4 - fortress
Gracz 5 - sanktuarium (w przyszłości)
Po drugiej stronie to samo i losowo grają między sobą (nie chce mi się rozpisywać tutaj możliwości, ale niech będzie)
G1 (klan 1) necro v G3 (klan 2)
G4 fortress v G4 fortress
etc, etc
Ogółem każdy powinien zagrać 5 gier, co daje 25, ale można też zmniejszyć do 5 tyle, że będzie to mało miarodajne
Dwie kwestie:
Czy nowe karty są cały czas dodawane? Wciąż trafiam na coś nowego i nie wiem czy ja mam tak mało kart czy karty się pojawiają bez żadnych informacji? To pytanie niby powinno być w faq, ale wnosiłbym o to, żeby informacje o jakichkolwiek nowych kartach były upubliczniane.
Druga sprawa to patch notes, dzisiaj wyszła nowa wersja, ale takowych notek nie ma(jest tylko topic na angielskiej tablicy z przebalansowanymi kartami), może się czepiam, ale wg. mnie gracze powinni mieć wgląd we wszystkie wprowadzane zmiany, choćby od następnej wersji.
Wszystkie karty dostępne w Multi są na Wiki Duel of Champions: http://pl.mim.wikia.com (jeszcze nie uwzględniono zmian szkół magii Bohaterów)
W kampanii pojawiają się także karty Sanktuarium, które jeszcze nie są dostępne w Multi.
Natomiast w tym temacie ( http://www.duelofchampions.pl/forum/...ead.php?tid=42 ) masz kilka załączników z nowymi kartami ( także z sanktuarium ).
na stronie głównej także masz spis wszystkich kart wraz z grafikami
zapraszam
btw. kart w becie (łącznie z sanktuarium jest coś koło 253sztuki )
Last edited by bladykiel; 07-27-2012 at 06:30 AM.
To nadal nie wyczrpuje mojego pytania :X Mam wątliwości co do tej kwestii, chociażby dlatego, że nie ma patch notes.
CZAT
W tej formie jest kompletnie niewidoczny i bezużyteczny. Informacja o zagranych kartach powinna się znajdować w innym miejscu. Czat powinien być większy
Wzmocnienie wartości Infect
Proponuję wzmocnienie wartości Infect u istot, które mają ten atrybut +1 na +2. Chodzi o szkielet i zombi. Dzięki temu, nie przginając, obie istoty staną się poważny wzmocniem dla Nekropolii i będą mogły w ciągu tury zadawać obrażenia 3 (szkielet - 1 dmg + 2 infect) i 4 (zombi - 2 dmg + 2 iinfect), co (moim zdaniem oczywiście) sprawi, że nie będą tylko zapychaczami, ale rzeczywistą siłą przeciwko jednostkom Inferno czy Stronghold.
Niestety muszę się nie zgodzić z tą opinią
1) to się stackuje
2) nie ma karty czyszczącej infecty
3)stałoby się kolejnym powodem by przestać używać high levelowych kart
4) już nie wspominając o early game
Problem tkwi w samej konstrukcji infecta, łatwiej go przemodelować na 1-2 turowego debuffa, który by zadawał dodatkowe obrażenia podczas ataku(np szkielet daje infecta na gryfa, więc jak uderzy ghoul / lisz z tej samej linii to zada 2 obrażenia+2 z infecta nałożone przez szkielet w jednej turze) kiedy jest przez tą jednostkę nałożony