Page 17 of 41 FirstFirst ... 7151617181927 ... LastLast
Results 161 to 170 of 403

Thread: Propozycje i sugestie | Forums

Member graver19's Avatar
    proponował bym zmianę w karcie Tydzień umarłych - w obecnej chwile mało kto używa tej karty - możiwe, że zmiana z połowy otrzymanych na 3/4 otrzymanych surowców poprawiła by tą kartę lub zwiększenie ceny tej karty do np 3-4, ale za to że otrzymamy całą równowartośc karty stworzenia - znacznie by to poprawiło grywalność tą kartą.

proponuję także zmianę w karcie bohatera Crag Hack - pomimo, że jest to karta bonusowa - jest obecnie niegrywalna - na tle innych kart bohaterów ta karta jest o przynajmniej jeden współczynnik do tyłu. Standardowy bohater ma na początku 4 wspólczynniki, lepsi po 3 z jakąś umiejętnością, a karta Crag'a posiada tylko +2 do siły i umiejętność zmniejszania ceny stworzeń neutralnych o jeden. W moim przekonaniu to stanowczo za mało. Jest to jak wspomniałem karta bonusowa (rzadka), którą otrzymuje się za specjalny kod z Heroes 6. Jeśli już zakuiłem dodatek do Heroes 6 i mam możliwość używać tej karty to niech będzie ona tego warta (zzwiększenie jednego ze startowych współczynników, dodanie dodatkowej szkoły magii) - wkońcu rzadka karta powinna sobą coś przedstawiać, jakąś wartość jak pozostałe rzadkie karty.
    Last edited by graver19; 08-28-2012 at 02:57 PM.
    Reply With Quote Reply With Quote

Member
    Quote Originally Posted by nerysiek View Post
    Zwiększenie liczby golda i expa wraz z wydłużającą się walką

Za walkę 10 minutową dostaje się 700 expa natomiast za 30 minutową 900. Czy to nie jest dziwne? Gdybym był 'ekonomiczny' to powinienem wychodzić po każdych 10 minutach meczu i zaczynać następny bo gdybym wygrał w czasie 30 minut, trzy 10 minutowe rozgrywki to byłbym dużo bardziej do przodu niż po 30 minutowej rozgrywce. Prosty rachunek. Za jedną 30 minutową wygraną dostajemy 900 expa. Za trzy 10 minutowe dostaniemy 2100!
    Witam, myślę że niezłym rozwiązaniem będzie uzależnienie ilości expa nie od zegarka tylko od ilości tur w walce. Teraz sporo ludzi z którymi walczyłem specjalnie czeka te półtora minuty żeby leciał czas na exp co jest bez sensu. Jak zrobić exp za tury to wiadomo że jak szybko przeciwnika się pokona to znaczy że był małym wyzwaniem więc mało expa a jak trwała 20 tur to walka była zażarta więc więcej expa się należy Tak przynajmniej mi się wydaje. Można zrobić standardowo 50expa za 1 turę walki aż do maxa który trzeba ustalić, powiedzmy 750 expa czyli 15 tur.
    Można też zrobić jakiś mnożnik expa uzależniony od poziomu i tak 2 lvl będzie mieć np. 30 expa za turę a 10 lvl już 50.

Ciężko mi pisać o konkretnych liczbach nie znająć żadnych wzorór ale tak ja to widzę.
    Last edited by Khaeldorn; 08-28-2012 at 10:20 PM. Reason: poprawki

Senior Member DjTechShadow's Avatar
    Popieram pomysł z turami, jest chyba najbardziej optymalny z proponowanych.

Member
    Witam, to znowu ja

Miałbym propozycję w związku z problemami dotyczącymi rozłączenia się z grą. Wiadomo, czasem na moment padnie internet, czasem gra sama nas wywali, czasem padnie prąd, ogólnie jest wiele możliwości na to żeby zostać wyłączonym z rozgrywki. Wiem że padły propozycję aby gra była stopowana na jakiś krótki czas żeby dać możliwość powrotu do gry. Ja chciałbym to uzupełnić i zaproponować:
    Jeśli gra wykryje że przeciwnik się rozłączył mówi nam o tym i pyta czy chcemy na niego poczekać te 2 minuty, jeśli nie chcemy czekać to jest draw game i nikt nie jest poszkodowany. Jeśli zgodzimy się czekać a po tych 2 minutach przeciwnik nie wraca, kontrolę nad jego deckiem przejmowałby komputer. Co prawda nie daje to wielkiej szansy na wygraną ale jeśli rozłączy nas zwłaszcza pod koniec walki gdy wygrywaliśmy i tylko przez rozłączenie tracimy skill pointsy to na prawdę boli i głównie na takie sytuacje miałoby to być remedium.
    Last edited by Khaeldorn; 08-29-2012 at 01:24 PM. Reason: doprecyzowanie

Senior Member DjTechShadow's Avatar
    I kolejna godna uwagi propozycja, coś takiego działa na kurniku i spisuje się znakomicie - wiem, może słaby przykład ale trafiony i oddający sens

Junior Member
    1. PROPOZYCJA
    Większości gier karcianych, przed grą lub też w pierwszej turze.
    Posiada ponownego doboru kart jednakże o jedną mniej niż przedtem.
    Innym słowem jeżeli masz na start 6 kart i nie podobają się Ci, możesz dobrać ponownie (potasować...) i dobrać 5 kart i tak aż do 1-3 kart w ręku.

2. PROPOZYCJA
    - "Regeneracja"
    Regeneracja X - Jeżeli Stworzenie umiera a jesteś w stanie zapłacić X mocy/surowca, zregeneruj stworzenie.
    Przykład:
    Pozostało 4 mocy/surowce.
    Stworzenie 2/0/3 z Regeneracja 2 - Stworzenie umiera na skutek czaru przeciwnika, jednakże jesteś w stanie zapłacić 2 mocy/surowca więc Stworzenie regeneruje się tzn. nadal ma 2/0/3, no ok. a jak stworzenie ma 2/0/1 (1/3HP) i zginie ? to regeneruje się do 2/0/3 za opłatą.
    PS. Nie można napisać że byłoby to zbyt potężne ponieważ, w takim razie czym jest Infekcja u Necro i Szał u Twierdzy ? które według mnie są bardziej silne pod tym wzgledem efekty...

3. PROPOZYCJA
    - Karty Pułapki - tzn. przeciwnik widzi że coś zarzuciłeś, jednakże nie widzi co...

4.A. PROPOZYCJA
    Trudno było by wprowadzić obecnie do mechaniki od tak fazę obrony wobec czarów.
    tzn. Garcz B rzuca czar, więc Gracz A dostaje fazę obrony (10s) o ile posiada kartę obrony i jeżeli jest w stanie użyć (moc/surowce) i warunki spełniające... to jeśli ma ochotę używa...

Jednakże wpadłem na lepszy pomysł :
    4.B. PROPOZYCJA
    Wprowadzenie dodatkowych 4 Slotów tak zwane "Sloty Obrony"
    Więc powstają nowe czary i łuty szczęścia - Obrona, takie karty musiały by mieć efekt "Karty Pułapki" tzn. przeciwnik nie widzi opisu takiej karty (w normalny sposób)

tzn. Gracz A rzuca kartę obrony, Gracz B nie widzi opisu karty obrony.
    Aby [Efekt] na karcie zadziałał musi być spełniony warunek [Uruchomienie]

Zastosowanie: (Zaklęcia...)
    [Uruchomienie] Jeżeli przeciwnik rzucił czar.
    [Efekt] Musi zabić 1 sojusznicze stworzenie ( jeśli przeciwnik ma więcej stworzeń niż Ty, to musi usunąć dodatkowo jeszcze jedną) (czyli max 2 stworzenia)
    // po efekcie pułapka jest wysyłana na cmentarz,
    [Uruchomienie] Jeżeli przeciwnik wprowadził stworzenie.
    +Jakiś efekt np:
    [Efekt] Wskrześ Stworzenie z Cmentarza
    [Efekt] Kolejne wystawiana karata czy to stworzenie czy zaklęcie... będzie zablokowana.

[Uruchomienie] Jeżeli przeciwnik użyje czaru.
    [Efekt] Zablokuj efekt.

[Uruchomienie] Jeżeli stworzenie przeciwnika zada obrażenia.
    [Efekt] Zadaj mu 2 obrażenia itp.

// mógłbym cały dzień wypisywać Uruchomienia/Efekty

Powinno bardziej sie zbalnsowac rasy, czerwona jest zbyt silna dla wszystkich( za szybka i za mocny atak, powinni kontratak obnizyc przynajmniej).

Junior Member
    inferno jest dobre tylko na początek, później jest coraz gorzej, o wiele lepsze karty przy dobrym decku mają humany i undead. Najgorszą talią jest po fixie w close becie - twierdza... Przedtem overpower a teraz najgorszy deck .

Ja bym proponował zmienić jedną rzecz na pewno... DRAW w pierwszej rundzie, powinien być tak samo - przegrany, jak w późnejszej fazie gry. Nawet jak na turnieju dwóch graczy ma po 0punktów, sam start, to osoba która drawnie powinna zostać z tym 0pkt, a osoba "wygrana" powinna dostać te 15pktów. A nie że gość sobie drawuje, a my nic z tego nie mamy.

Pozdrawiam!

Za draw traci sie poziom punktow, wiec chyba jest dobrze

Junior Member
    Zasadniczo turnieje powinny być algo dla kraju albo poprawić czas zakończenia... ponieważ Polacy nie mają jak próbować wygrać turnieju... be poświęcania siebie...

Page 17 of 41 FirstFirst ... 7151617181927 ... LastLast