1. #1
    JP_Sc's Avatar Junior Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    22

    How can I install IL-2 with Windows 7 ?

    I recently bought a new PC for gaming purposes with Windows 7 Home Edition 64 bit installed and to my ashtonishment/disappointment I cannot even install IL-2.


    • What should I do to be able to install IL-2 ?


    I have tried to install IL-2 Sturmovik, IL-2 Forgotten Battles and IL-2 1946, but the installation process won't even start. My old, now broken down PC had Radeon 9800 with a 1,5 GHz processor, first with Win 2000 and later with Win XP OS and I could play Sturmovik & FB with that PC. So, propably/obviously the problem is somehow Win 7 related, but in which way?

    I still have the (legal) Win XP CD's around and my new PC has two hard drives.


    • Is it be possible to have these two Win Operation Systems simultaneously, but installed in different hard drives ? If possible, could this be the solution for this problem ?
    Share this post

  2. #2
    Share this post

  3. #3
    Originally Posted by DD_crash Go to original post
    is a much better solution than dual booting between XP and 7. Use 64-bit Win 7 if your rig is compatible - and use 1 drive for Windows, app and games and the other for storage.
    Share this post

  4. #4

    play il2 1946 on windows 7

    Originally Posted by JP_Sc Go to original post
    I recently bought a new PC for gaming purposes with Windows 7 Home Edition 64 bit installed and to my ashtonishment/disappointment I cannot even install IL-2.


    • What should I do to be able to install IL-2 ?


    I have tried to install IL-2 Sturmovik, IL-2 Forgotten Battles and IL-2 1946, but the installation process won't even start. My old, now broken down PC had Radeon 9800 with a 1,5 GHz processor, first with Win 2000 and later with Win XP OS and I could play Sturmovik & FB with that PC. So, propably/obviously the problem is somehow Win 7 related, but in which way?

    I still have the (legal) Win XP CD's around and my new PC has two hard drives.


    • Is it be possible to have these two Win Operation Systems simultaneously, but installed in different hard drives ? If possible, could this be the solution for this problem ?

    I

    I had the same problem with no download!!
    I finally am playing il2 1946 on my windows 7, 64 bit PC.
    I used my DiskJocky File Viewer to down load the file, and after playing around, it worked.
    The only problem is that it is in German. I selected English, but got German.
    I finally found a use for 2 semesters of German in College.

    Good luck
    WB
    Share this post

  5. #5
    I have IL2 Forgotten battles, when I try to log in and play on line I get the message "The Client is incompatable with the service" Anyone know how to fix this?
    Thanks,
    Greg
    Share this post

  6. #6
    Tully__'s Avatar Global Moderator
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    16,909
    Originally Posted by Van1_JG26 Go to original post
    I have IL2 Forgotten battles, when I try to log in and play on line I get the message "The Client is incompatable with the service" Anyone know how to fix this?
    Don't use the in game multiplayer menu, get Hyperlobby. The in game menu relied on the Ubi.com game service and support for Forgotten Battles on that service was dropped years ago.

    However you'll find that pretty much no-one plays the Forgotten Battles version online any longer, IL2:1946 has well and truly superceded it. 1946 is based on the same game engine but has heaps more maps and aircraft in it. You should be able to find the 1946 version for less than US$15 in most of the English speaking world, maybe a little more if you're in south america, some parts of europe or asia somewhere. Hyperlobby also supports the 1946 version.
    Share this post

  7. #7
    eslik's Avatar Junior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    26
    The quickest way is to simply disable the UAC. Installs it the same way as any other game.
    Share this post

  8. #8
    JP_Sc's Avatar Junior Member
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    22
    Originally Posted by eslik Go to original post
    The quickest way is to simply disable the UAC. Installs it the same way as any other game.
    What is UAC and how do I disable it ?
    Share this post

  9. #9
    'User Account contol', it kinda tries to warn you of anything suspicious that may happen on your system, but it goes as far as even warning you when you are starting some programs with which you may change system settings that may perhaps lead to your system not working properly anymore. MS call it 'security'... yeah...

    Switch it of by pressing the start button, type UAC in the box, press enter.
    Turn the slider all the way down, press OK, it will ask for a reboot of the system...

    Good Luck.
    Share this post

  10. #10
    barrettjet's Avatar Junior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    McKinney, Texas
    Posts
    5
    OK, I need help. I have read all I can on this forum and I can install IL2 1946 by running "a". I install it in c:\ubisoft\IL2 Sturmovik 1946 so it is not in programs.
    The install looks fine and at the end it shows 1280 x 768 and Nvidia card 6800? I think. I see a list of cards but don't know which to select. My GT610 is not on the list. Then at the start screen where it has read me etc. I select START and it all disappears. Last install I tried DEFAULT and 1400 x 1050 .... NO GO. confg file shows the same setting.
    I get the little working circle and then nothing. Task Manager says it is running but after I start NOTHING SHOWS.
    Gateway Desktop DX4710-09 Pentium Dual-Core E5200 @ 2.50 GHz, 6 GB Ram, 500GB + 1 TB HDs, Win7 Home Premium. MSI GT610 2GB Video HDMI
    I know a bit of computer stuff and can follow directions.
    Share this post